Elder Scrolls V: Skyrim

K

Khabs Staadnau

Гостин
Утре почнувам пак на факс после 3 недели болест :(
Fuck you life, I wanna play Skyrim till I collapse :mad:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Дојдов во Windhelm,сакам да истражувам друг град,доста ми беше Whiterun.И баш добро се најде кочијаш кој може да ме превезува во други градови.Нормално немам намера да запоставам истражување ама вака си заштедувам време кога ќе завршам со една област па да изгубам време пешачејќи.Се надевам дека тука ќе најдам добра опрема за rogue/archer/assassin.

Добивам баеги поени користејќи мечови и дагери,веќе имам 40 поени за еднорачни мечови а имам вложено само во еден перк.
--- надополнето: Nov 20, 2011 9:42 PM ---
Дојдов во Windhelm,сакам да истражувам друг град,доста ми беше Whiterun.И баш добро се најде кочијаш кој може да ме превезува во други градови.Нормално немам намера да запоставам истражување ама вака си заштедувам време кога ќе завршам со една област па да изгубам време пешачејќи.Се надевам дека тука ќе најдам добра опрема за rogue/archer/assassin.

Добивам баеги поени користејќи мечови и дагери,веќе имам 40 поени за еднорачни мечови а имам вложено само во еден перк.
За твојата раса/класа најдобро ќе биде да ги завршиш сите мисии од Thieves Guild. Има интересни награди на крај..

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За твојата раса/класа најдобро ќе биде да ги завршиш сите мисии од Thieves Guild. Има интересни награди на крај..
Во кое место се лоцирани и како да стапам во контакт?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Иначе ко што рече Овердрајв, играва нема “крај“ ни “правила“.
Има бесконечно многу квестови (true story) кои се генерираат одкако ќе се завршат претходно скриптираните “фиксни“ квестови. Така да нема стриктен начин на играње на играта.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Во кое место се лоцирани и како да стапам во контакт?
Riften, најјугоисточниот град. И, зборувај со луѓето, посебно со тие на влезот на градот.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Со два дагери какви пируети се прават, како Ecio се осичам. :D

Да не заборавам, овавезен поздрав деновиве: FUS ROH DAH!!!

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Ако сте Warrior-ски настроени и наоѓате онака на рандом Daedra Hearts, не ги фрлајте/продавајте/јадете, потребни се за Daedra Armor сетот.
Можеби јас сум единствениот што не го знае тоа, па така се заебав, ама да си пишам за секој случај, можеби ќе помогнам на некого, бидејќи вака морав да ги купувам по 900 голд бидејќи предоцна разбрав. :/

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ја саат време се мачам таму,, вратата не ми се отвара кога треба да го изнесам Есберн од тоа канализацијата... пиши чаре ако си се снашол, ако не утре ке бараме.
Како што читав по форумите, со Есберн имаат проблем и во канализацијата и во SH Temple (главниот квест). Некои нашле чаре со брзо притискање на Е (use) врз Есберн за да продолжат со квестот. Пробај така ако сеуште си таму. Или оти ваљда е до скриптата, ако заглавиш со него (во Ривенвуд и Sky Haven Temple) пробај излези влези неколкупати во просторијата/мапата.
Ако сте Warrior-ски настроени и наоѓате онака на рандом Daedra Hearts, не ги фрлајте/продавајте/јадете, потребни се за Daedra Armor сетот.
Можеби јас сум единствениот што не го знае тоа, па така се заебав, ама да си пишам за секој случај, можеби ќе помогнам на некого, бидејќи вака морав да ги купувам по 900 голд бидејќи предоцна разбрав. :/
Добра информација. Сеуште не сум наишол ниту имам стигнато до даедра смитинг скил ама кај и да е...
Нема шанси, ја на мојава машина стара 4 години (океј 6 гига рам) си ја терам на medium-high на пристојна резолуција.
Ја сам си ги правам проблемите:D Инсталирам се и сешто, посебно ради филмовите едночудо кодеци кои знаат да прават проблем (конкретно ffdshow правеше проблем за Fallout New Vegas). Ќе морам формат еден ден, највише ради Њу Вегас и Скирим :) и се нечкам за асален целосен кодек пак. Овие десетина поединечни што ги инсталирам изгледа "се јадат" меѓу себе..
--- надополнето: Nov 21, 2011 8:57 AM ---
Дали било која вештина се качува полесно ако имаш облека што ја подобрува вештината или без таква облека? Пример стрелаштво (archery) полесно се качува со или без Elven Bracers of Archery (+ 20 поени за стрелаштво)? Или овие ствари не се поврзани?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Јас така гадно се заебав со продавање Dragon Bones и Dragon Scales.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ти треба fix. Отпакувај го во Data папката (треба да биде Data/sounds/...).
Овој фикс ќе ви помогне.Само почекајте да ја отвори вратата 5-6 секунди.
Како може да продавам украдени работи?Украдов стап за mage и вреде околу 2200 gold ама неможам да го продадам.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ја сам си ги правам проблемите:D Инсталирам се и сешто, посебно ради филмовите едночудо кодеци кои знаат да прават проблем (конкретно ffdshow правеше проблем за Fallout New Vegas). Ќе морам формат еден ден, највише ради Њу Вегас и Скирим :) и се нечкам за асален целосен кодек пак. Овие десетина поединечни што ги инсталирам изгледа "се јадат" меѓу себе..
K-lite Codec Pack Standard и сите твои проблеми се решени!

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ај малце нубовски да си прашам јас... Како по ѓаволите се искача од chest? стискам ко луд те таб те ескејп и на тепка погодувам ама не сум сигурен кое копче е... и дали е само до мене или ептен е кретенски направено интерфејс менито во играва? во Oblivion ко да беше подобро... :unsure:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
На таб се излева.Да кретенски е направено посебно кога ќе ти се измешаат сите што сакаш да ги селектираш.Си селектираш со тастатура а тоа си стои наму каде што ти е стрелката.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Играва ја играте со тој Update 1 од RazorDOX или не? Бидејќи јас не можам да мрднам во играва, само ми се укочува и после не мрда веќе :S

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Кои итеми се покасно потребни за мејџ? да знам да не ги продавам

Kajgana Shop

На врв Bottom