Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.620
- Поени од реакции
- 59.444
На погрешно платно ни ги пушта филмовите
Во моментот се чувствувам како да сум на исповед...но мислам вие не сте заслужна за тоа затоа нема поединечно да коментирам за се што набројавте но ќе потенцирам една работа .Џули (ова може да го одговорат и сите „верници“ кои залутале на темата)
1. Дали Бог е твојот единствен Бог
2. Дали не се поклонуваш на слики и идоли кои се доле на земјата, на небото, во водата и под земјата
3. Дали не го изговараш името на Бог бесцелно и залудно
4. Дали 6 дена работиш а седмиот го посветуваш на Бог
5. Дали ги почитуваш мајка ти и татко ти
6. Дали не убиваш
7. Дали не си извршила прељуба
8. Дали не си украла нешто
9. Дали не си сведочела лажно
10. Дали не си посакала ништо што е туѓо
За да ти станат појасни овие реченици сега ќе ти објаснам за што станува збор
1. Ако е еден Бог, или веруваш во Бог или веруваш во Исус. Бог на неколку наврати кажува дека Исус му е син, со што неможе Бог и Исус па и Светиот дух со нив да бидат едно
2. Ако не се поклонуваш на слики и идоли, тогаш што се иконите, па и според горенаведеното што е и крстот ? Не се слики и идоли?
3. Дали никогаш не си кажала онака „Господе боже“
4. Дали не работиш ништо во Недела или во Сабота (незнам точно и јас кој е божјиот ден)
5. Ако мајка ти и татко ти (не сакам на никој да им се случи тоа) се луѓе кои не заслужуваат љубов, луѓе кои ги тепат своите деца, кои не им овозможуваат добар живот(овде спаѓаат сите болни работи кои може еден родител да ги направи на дете)... сепак ќе ги почитуваш
6. Ова не е дискутабилно знам дека не убиваш, но сепак би сакала одговор
7. Дали ако видеш некој згоден маж (или жена) не ти се јавуваат блудни мисли, не да забегаш ептен, но да си помислиш на секунда „еј каков е или каков би бил“. Не заборавај и тоа е прељуба
8. Дали не ти се случило да украдеш нешто, некое овошје или цвет од комшиите. За поголеми работи веќе не ни станува збор.
9. Дали никогаш не ти дошло напамет да кажеш некоја „бела лага“. Пријателката ти вели добро ми стои ова, а ти од добрина и велиш Уффф најубава си, иако огледалото што не прснало од „нејзината убавина“
10. Дали ако видиш некој што има нешто, не си помислила ејј што убаво е ова и јас сакам вакво ...
Многу приступачен. Секако....навистина нашата работа бара многу внимание,трпение и соработка.А да бидете сигурни дека психолог верник секогаш има приступачен однос кон своите клиенти и повеќе разбирање и љубов кон своите клиенти за разлика од атеист кој е ладен и бесчуствителен.
Не е проблем тоа што не нарекува така, проблем е што со овој памет се нарекува психолог. Јас искрено се надевам дека лаже.Многу приступачен. Секако.
Јас сум атеист. Дали ти мене ме нарекуваш ладен и бесчувствителен или само така ми се чини?
p.s. „психолог верник“ - lol.
ДА ,да се осеќа тоа без и да го потврдам.Многу приступачен. Секако.
Јас сум атеист. Дали ти мене ме нарекуваш ладен и бесчувствителен или само така ми се чини?
p.s. „психолог верник“ - lol.
А вие немојте толку со сигурност да тврдите, ако имате нешто да додадете во врска со темата добро,ако не нема повеќе на вакви ваши мислења да одговарам.Не е проблем тоа што не нарекува така, проблем е што со овој памет се нарекува психолог. Јас искрено се надевам дека лаже.
Дали знаеш што е тоа стереотип?А вие немојте толку со сигурност да тврдите, ако имате нешто да додадете во врска со темата добро,ако не нема повеќе на вакви ваши мислења да одговарам.
'Bati psihologot.ДА ,да се осеќа тоа без и да го потврдам.
Дефинитивно вас помош ви треба...ве жалам најискрено'Bati psihologot.
Ako vaka, so osekjanje, si ja rabotis rabotata, mozam da zamislam kakvi posledicii trpat tvoite klienti.
Ti si polna so predrasudi, ne si cula sto e toa kriticko mislenje, histerises za krajot na svetot, shirish netolerancija, no voedno na site I'm poracuvas deka gi sakas (?!?), a vikas deka ucestvuvas aktivno vo formiranje na licnosta kaj mladi, pretpostavuvam pubertetlii.
Da bese ova drzava, ti kje lezese zatvor.
Ili, bolje, da bev ja laden I bescustvitelen, kje ti ebev dete da te sretnev nekade. Sea ti vidi shto kje ti bese bolje, dodeka vaka poremetena I zbuneta upropastuvas necii zivoti maskirana kako psiholog.
Ne se ljuti. Samo ti se ponasam soglasno Star Zavet.
Зошто Џули не жалиш?Дефинитивно вас помош ви треба...ве жалам најискрено
Конечно сконтав! Ти цело време си бараш клиенти, а?Дефинитивно вас помош ви треба...ве жалам најискрено
Јок, јас него лично го познавам и ич не му треба помош.Дефинитивно вас помош ви треба...ве жалам најискрено
А јас па не сфаќам, пууу бизнис си упорпастивКонечно сконтав! Ти цело време си бараш клиенти, а?
Што не ми направиш еден клинички профил? Чисто онака, шо!Дефинитивно вас помош ви треба...ве жалам најискрено
Немој брат така, знаеш и сам дека религијата и логиката не се сакаат и религиозните луѓе не се чувствуваат пријатно околу тој предмет.Него, искрено се надевам дека на тоа „психо сеансите“ не се прелажуваш па да поучиш некого нешто, пошто Јахве ќе ти се љути. Така ти вика у Книгата. Можеш да слушаш - не смееш да советуваш... што е добро во овој случај. Верувам дека ти е познат стихот.
11 Жената да се учи во тишина и во секаква покорност!12 А на жената не и дозволувам да поучува, ниту да господари над мажот, туку да биде мирна.13 Зашто, прво беше создаден Адам, потоа Ева.14 И Адам не беше измамен, туку жената беше измамена, и падна во престап.
...или си можеби rebel chick, па си играш со рогатиот