Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За почеток во Комора, каде што ќе превземат соодветни мерки. Но, нема конкретно Џули да ја гонам и пријавувам :) Ако во мојата пракса сретнам некој психилог кој религиозно ги просветлува пациентите, уште ги охрабрува дека е нормално да слушаш ,,свети,, гласови...
Хмм, а ако с еиспостави дека навистина пациентот има дарба да слуша нешто кое доаѓа од друга димензија:eek:
Тоа е нереално за тродимензионалниот свет во кој живееме, но не и за повеќедимензионалноста;)

Инаку, сметам дека објаснувањата преку Господ и религијата, многу пати помогнале на луѓе да излезат од депресивна состојба.

Полесно е да прифатиш дека некои нешта се Божја воља, отколку дека ксметот ти бил таков.

Полека Божјата волја ќе се замени со нешто што се вика каузалност, ама рано е за тоа.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Човечкиот живот е сосема безвреден во нивната свест.
Не зборувам за фасцинантната азиска историја, зборувам за денешната Кина на пример, каде што се прегази 2 пати 2 годишно девојче, каде што 17 луѓе поминаа и не реагираа, каде што доктори јавно зборуваа дека се продаваат и јадат човечки фетуси... Зборувам за Тајланд, каде што беше пронајдена масовна гробница не фетуси (стари и по 6-7 месеци), каде што жената станува сопственост на државата ако има 30 години и не е мажена...
Изолирани случаи не ја прават целата култура. Јас искрено им се дивам на Индијци, Кинези и Јапонци. Индијците имаат прекрасна култура, исто така и Кинезите и сите во Азија. Јапонците како што кажаа пред мене се толку перфекционисти и се залагаат за баланс измеѓу лева и десна страна на мозокот - тоа не е нормално! Си имала некогаш муабет со луѓе од овие култури? Јапонците во фабрика за Мазда во САД имаат одделено место само за релаксација и медитација - со фонтанички, дрвца....фенг шуи до макс!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Хмм, а ако с еиспостави дека навистина пациентот има дарба да слуша нешто кое доаѓа од друга димензија:eek:
Тоа е нереално за тродимензионалниот свет во кој живееме, но не и за повеќедимензионалноста;)

Инаку, сметам дека објаснувањата преку Господ и религијата, многу пати помогнале на луѓе да излезат од депресивна состојба.

Полесно е да прифатиш дека некои нешта се Божја воља, отколку дека ксметот ти бил таков.

Полека Божјата волја ќе се замени со нешто што се вика каузалност, ама рано е за тоа.
Мики, ние не зборуваме за божја волја или судбина.
Ако дојде некој и ми рече дека Исус му пренел порака... ќе се загрижам.
Ако мало дете ти каже дека гледа мртви луѓе и зборува со нив... нема ли да се загрижиш?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ако мало дете ти каже дека гледа мртви луѓе и зборува со нив... нема ли да се загрижиш?
Да помислам дека ментално нешто не е во ред со него? Ако знам дека детето нема никакви претходни симптоми на ментална нерамнотежа, тогаш не - јас лично нема да се загрижам. Или ќе помислам дека има бујна фантазија или па дека е искрено и навистина може да комуницира. Во вториот случај едина брига би ми била дали детето се трауматизира од тие искуства.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Да помислам дека ментално нешто не е во ред со него? Ако знам дека детето нема никакви претходни симптоми на ментална нерамнотежа, тогаш не - јас лично нема да се загрижам. Или ќе помислам дека има бујна фантазија или па дека е искрено и навистина може да комуницира. Во вториот случај едина брига би ми била дали детето се трауматизира од тие искуства.
Многу забегавме од темата. Не мора да има ментално заболување за да има искривена перцепција. Да, во најдобар (и најчест) случај станува збор за бујна фантазија. И дефинитивно е погрешно да ја разгоруваме и бодриме таа фантазија. Ако заклучиме дека нема никаков проблем, освен премногу слободно време, ќе го запишеме на некаква секција, спорт, итн. каде што тоа време што го поминува во фантазирање 6 сетило, ќе го поминува во правење на нешто продуктивно.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
жалосно за млада дама вака да размислува ..тоа е овој превртлив свет ..во ред е млада сте сеуште имате време да се поправите.
Сега најди го најголемото огледало што го имаш дома, застани пред него и прочитај на глас што си напишала.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Многу забегавме од темата. Не мора да има ментално заболување за да има искривена перцепција. Да, во најдобар (и најчест) случај станува збор за бујна фантазија. И дефинитивно е погрешно да ја разгоруваме и бодриме таа фантазија. Ако заклучиме дека нема никаков проблем, освен премногу слободно време, ќе го запишеме на некаква секција, спорт, итн. каде што тоа време што го поминува во фантазирање 6 сетило, ќе го поминува во правење на нешто продуктивно.
Го имаш гледано http://www.imdb.com/title/tt0348836/
Јас немам гледано нешто што не би го виделе 99,99%
од луѓето околу мене. Ама тие 0,01% да ги правам луди
е болна работа. Си одбрала болна професија...те жалам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Луди? Не сум сигурна дека разбра 0,1 промил од тоа што го напишав.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Морам за Готика да те пофалам :) Со самото споменување ме потсети на него, да повторно го гледам денес.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Сега најди го најголемото огледало што го имаш дома, застани пред него и прочитај на глас што си напишала.
Убаво знам што напишав ако треба и ќе повторам ..а вие што имате против ?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Убаво знам што напишав ако треба и ќе повторам ..а вие што имате против ?
Што имам против? Не знам на што мислиш, немам против ништо...
Сакав да ти ставам до знаење дека истото што го напиша те опишува тебе, односно твоите постови, гледано од наш агол. Треба секогаш да го имаш во предвид тоа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Сакав да ти ставам до знаење дека истото што го напиша те опишува тебе, односно твоите постови, гледано од наш агол. Треба секогаш да го имаш во предвид тоа.
И заради тоа не требала да пише што пишала?
:pos: Кој го ебе твојот агол си се запрашал ли некогаш?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
За почеток во Комора, каде што ќе превземат соодветни мерки. Но, нема конкретно Џули да ја гонам и пријавувам :) Ако во мојата пракса сретнам некој психилог кој религиозно ги просветлува пациентите, уште ги охрабрува дека е нормално да слушаш ,,свети,, гласови...
А мене ќе ме помилуваш ли?:)
--- надополнето: Nov 17, 2011 5:05 PM ---
Па што друго може да очекувам од еден атеист.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
И заради тоа не требала да пише што пишала?
:pos: Кој го ебе твојот агол си се запрашал ли некогаш?
А ти?
--- надополнето: Nov 17, 2011 5:07 PM ---
Па што друго може да очекувам од еден атеист.
И токму сега го потврди тоа... што го кажа за мене.
Само што јас не очекувам верникот да биде ,,ваков или онаков,,. Не го осудувам.
Впери си прст сама во себе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom