Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Мојата работа нема врска со моето верување....тоа што јас сакам да верувам и почитувам никому не наметнувам ..јас кога работам директно се насочувам кон истражување на проблемот,решавање на истиот од психолошки аспект ,и со љубов тоа го работам ,и задоволство ми е што можам да помогнам на некој начин без никакви фустрации и сл.но за сето тоа благодарна сум на Бог што ме удостои во мојата работа и ми подари доволно љубов и
трпение...навистина нашата работа бара многу внимание,трпение и соработка.А да бидете сигурни дека психолог верник секогаш има приступачен однос кон своите клиенти и повеќе разбирање и љубов кон своите клиенти за разлика од атеист кој е ладен и бесчуствителен.
Да расчисти ме некои работи ако сум јас верник не сум духовник да држам вероисповед за тоа има одредени органи.
Џули, како тоа јас како атеист немам приступачен однос према луѓето со кои работам?
Иако сеуште не работам вистински, имам пракса, и искрено, и пациентите и професорите се многу задоволни од мојот однос!

За разлика од тебе како верник, јас немам стеротипи и предрасуди, и имам разбирање за се што е човечко и не осудувам. Ти како верник вродено ти е да осудуваш.
Не зборувај вакви работи, или барем поткрепи ги со некаков аргумент!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Џули, како тоа јас како атеист немам приступачен однос према луѓето со кои работам?
Иако сеуште не работам вистински, имам пракса, и искрено, и пациентите и професорите се многу задоволни од мојот однос!

За разлика од тебе како верник, јас немам стеротипи и предрасуди, и имам разбирање за се што е човечко и не осудувам. Ти како верник вродено ти е да осудуваш.
Освен ако се кинези,јапонци,индијци..........

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Освен ако се кинези,јапонци,индијци..........
Не, се згрозувам од нивниот менталитет (на глобално ниво) но не ги осудувам. Не се тие виновни што се така воспитани.
Не ги осудувам ниту камиказите, испрани мозоци се тоа.
Ним сакам да им помогнам.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не, се згрозувам од нивниот менталитет (на глобално ниво) но не ги осудувам. Не се тие виновни што се така воспитани.
Зошто се згрозуваш од нивниот менталитет?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Зошто се згрозуваш од нивниот менталитет?
Човечкиот живот е сосема безвреден во нивната свест.
Не зборувам за фасцинантната азиска историја, зборувам за денешната Кина на пример, каде што се прегази 2 пати 2 годишно девојче, каде што 17 луѓе поминаа и не реагираа, каде што доктори јавно зборуваа дека се продаваат и јадат човечки фетуси... Зборувам за Тајланд, каде што беше пронајдена масовна гробница не фетуси (стари и по 6-7 месеци), каде што жената станува сопственост на државата ако има 30 години и не е мажена...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Камиказите не постојат едно 60 години,јапонците веќе 60 години се пацифисти и секогаш делуваат антивоено за доста ситуации(освен кога мораа да носат свои војници во Ирак оти САД така им нареди).

Кажи ми кој дел од јапонскиот менталитет ти е грозен-дисциплина во работата,посветеност за дотерување на работите до перфекција,,,,,,,,,,

Чекај,сега знам кај ќе целиш-претерана сексуална слобода,отаку младина,правење шунд музика,емисии итн.So yeah,there's a freak in every nation.
--- надополнето: Nov 16, 2011 12:41 PM ---
Човечкиот живот е сосема безвреден во нивната свест.
Не зборувам за фасцинантната азиска историја, зборувам за денешната Кина на пример, каде што се прегази 2 пати 2 годишно девојче, каде што 17 луѓе поминаа и не реагираа, каде што доктори јавно зборуваа дека се продаваат и јадат човечки фетуси... Зборувам за Тајланд, каде што беше пронајдена масовна гробница не фетуси (стари и по 6-7 месеци), каде што жената станува сопственост на државата ако има 30 години и не е мажена...
Човечкиот живот бил безвреден и во нивната историја.Самурај можел да те убие ако ја заебаваш неговата чест,достоинство и гордост,имало договорени бракови(и пред да јадеш бурек за тоа запамти дека и ние не сме биле нешто подобро)........

И ме запрепастува тоа што осудуваш цел народ заради изолирани случаи,како на пример случајот со фетус гробницата(дали ти текнало дека тоа можеби е дело на психопат кои и ние ги имаме?).

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Камиказите не постојат едно 60 години,јапонците веќе 60 години се пацифисти и секогаш делуваат антивоено за доста ситуации(освен кога мораа да носат свои војници во Ирак оти САД така им нареди).

Кажи ми кој дел од јапонскиот менталитет ти е грозен-дисциплина во работата,посветеност за дотерување на работите до перфекција,,,,,,,,,,

Чекај,сега знам кај ќе целиш-претерана сексуална слобода,отаку младина,правење шунд музика,емисии итн.So yeah,there's a freak in every nation.
--- надополнето: Nov 16, 2011 12:41 PM ---

Човечкиот живот бил безвреден и во нивната историја.Самурај можел да те убие ако ја заебаваш неговата чест,достоинство и гордост,имало договорени бракови(и пред да јадеш бурек за тоа запамти дека и ние не сме биле нешто подобро)........

И ме запрепастува тоа што осудуваш цел народ заради изолирани случаи,како на пример случајот со фетус гробницата(дали ти текнало дека тоа можеби е дело на психопат кои и ние ги имаме?).
Нема ради тебе да ме банираат, тоа да ти биде јасно. Темата е Прашања до атеистите, ако сакаш нешто друго да коментираме може ПП, профил, отвори си тема итн....

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нема ради тебе да ме банираат, тоа да ти биде јасно. Темата е Прашања до атеистите, ако сакаш нешто друго да коментираме може ПП, профил, отвори си тема итн....
Би отворил тема,не ми е проблем,само не знам во која секција ќе одговара.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69

За цело ваше пишување вие осудувате еве и повторно ме осудувате....зарем можете да го одречите тоа...а за аргументи доволно посочив ...но не се во ваш контекст ..така да најлесно е вината да се префрли други а ние т.е вие секогаш сте правите.
А го жалам некој верник ако ви се обрати вам.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За цело ваше пишување вие осудувате еве и повторно ме осудувате....зарем можете да го одречите тоа...а за аргументи доволно посочив ...но не се во ваш контекст ..така да најлесно е вината да се префрли други а ние т.е вие секогаш сте правите.
Би било добро да ги дефинираш тие ВИЕ и НИЕ:)

Јас лично не сум те осудил ниеднаш, напротив, те почитувам и тебе и твоите мислења, но во дискусијава натежнувам на другата страна.:), и се најдов во болдот во зборот ВИЕ.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Јас не те осудувам сеуште, но ако сме колешки, и дознаам дека децата ги труеш со религиозни морализирања, ќе те пријавам. Ако дома си морализираш и веруваш, немам јас ништо против. Религијата - дома, на работа - наука.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас не те осудувам сеуште, но ако сме колешки, и дознаам дека децата ги труеш со религиозни морализирања, ќе те пријавам. Ако дома си морализираш и веруваш, немам јас ништо против. Религијата - дома, на работа - наука.
Кај ќе ја пријавиш:eek:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Од кога кажувањето на деца за работи од Библијата станало кривично дело?

Хм,ќе морам да проверам во законикот.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69

Хм,ќе морам да проверам во закоПП
Па според ценетата Пурпле Пума се е кривично дело зарем не знаете?
--- надополнето: Nov 16, 2011 1:10 PM ---
Слободно драга Пурле Пума направете тоа што чувствувате....зарем гледате до каде ве води омразата..жалосно за млада дама вака да размислува ..тоа е овој превртлив свет ..во ред е млада сте сеуште имате време да се поправите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
--- надополнето: Nov 16, 2011 1:10 PM ---

Слободно драга Пурле Пума направете тоа што чувствувате....зарем гледате до каде ве води омразата..жалосно за млада дама вака да размислува ..тоа е овој превртлив свет ..во ред е млада сте сеуште имате време да се поправите.
Јас не те мразам Џулија, и ич не ми е гајле што си ти по дома. Биди ако сакаш и врач, мене сеедно ми е. Ако работиш со моето дете, не сакам ни да слушнам за твоите лични ставови и убедувања. И тоа не важи само за тебе - сеедно ми е која професија е тој што работи со мене/моето дете - професионалност, а лични мислења и убедувања, на друго место.
Јас не ги трујам моите пациенти дека треба да бидат атеисти.
--- надополнето: Nov 16, 2011 1:15 PM ---

Хм,ќе морам да проверам во законикот.
Ако си психолог, не ги учиш децата на религија, тоа е непрофесионално. Ако психологот е муслиман, а пациентот католик, што правиме? Психологот може обратно, да го одврати човекот од налудничавите идеи дека е ,,човек на Господ,, но не и да го поттикнува во таквите размислувања! Срамота за цела професија, цела наука!
--- надополнето: Nov 16, 2011 1:17 PM ---
Кај ќе ја пријавиш:eek:
За почеток во Комора, каде што ќе превземат соодветни мерки. Но, нема конкретно Џули да ја гонам и пријавувам :) Ако во мојата пракса сретнам некој психилог кој религиозно ги просветлува пациентите, уште ги охрабрува дека е нормално да слушаш ,,свети,, гласови...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom