Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
Гледам се потепаа шеициве за купување на клубови во Италија, затоа и бунтови се кренаа по арапскиве земји.
Морати ваков или таков, да не беше он, курац Калчополи, па сеа тргнете од тука и видете колку уствари направил за самиот клуб, ама секогаш ќе има неблагодарни тролчиња низ интернетов ( не алудирам само на форумов ) ненавикнати на порази кои мислат дека Интер е центарот на универзумот и мора секогаш да се први во Италија а и Европа, иначе ако тоа не е случај клубот мора да се продаде, така ќе биде и со шеикот кога нема да се носат големите трофеи у Милано, ене гледам Абрамович се отепа од титули носење во Лондон, мислам дека редно е и он да го шитне клубот, м ?
Океј, рекол некој дека Морати не направи ништо за тимот, јас како шо знам никој не го негира тоа, дека тој да не беше немаше да се случи тоа што се случи до сега.
А кога се работи за некоја криза во клубот, нормално дека пак е тој прв човек на кој треба да се покажи со прст.. сигурно Мунтари не е крив за тоа што Морати после освојувањето на триплете нема мрднато со прст за клубот, носи играчи од типот на Кутињо, Оби и што ти знам кој играчи ги донесе.. уствари ко ќе видам, нема ништо донесено, да донел ќе имаше резултати видливи, а не екипата после неколку кола да биди меѓу последните во Серија А. Сигурно и ти не сакаш тоа да го гледаш моментално што се случува во тимот, ама се инаетиш тука дека ние сме биле навикнати на триумфи, на титули и одма е грдо ко ќе губи тимот од тимови од типот на Новара..
Продаваме играч како Ето, а можеше да биди и Снајдер, само тимот да бил во некој си плус финансиски, морално било да се продај некој играч од светска класа.. е по тоа ќе видиш клубот на колку ниско е спуштен.
Нека потраи ова што е моментално, па и ти ќе го промениш мислењето на Морати за водењето на клубот во последните неколку години т.е од освојувањето на триплете, заминувањето на Мур..

Член од
26 август 2011
Мислења
517
Поени од реакции
114
Хидинк во Челзи,шанса за интер да го доведе боаш?
--- надополнето: Nov 16, 2011 5:23 PM ---
Морати треба да продаде 40% од акциите во интер и да дојде до прелив на некои големи пари во интер со кој ќе се стабилизира ситуацијата,а со тоа ќее се овозможат и поголеми и поквалитетни трансфери а не да се задоволуваме со играчи од џенова,бологња и тн.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Нејќу шеици и фудбалери со геј фризури. Подобро Милито ќе го гледам како се нервира.
Ќе се опраи работата со нормално инвестирање и планска работа. Да не бараме чуда зошто нема да се случат.
--- надополнето: Nov 16, 2011 5:13 PM ---

До парите е до ништо друго. Пред 10-15 години сите се тепаа за Италија. Сега се тепаат за Манчестер Сити. Италијански фудбалери играат за Виљареал и Зенит, тренерите исто така ја напуштаат Италија во прва прилика. Не е во прашање ниту престиж ниту стил на игра, едноставно во Италија не се заработува како некогаш и тоа ќе потрае подолго време. Кога ќе се оправат клубовите финансиски ќе се врати и стариот сјај на првенството.
тоа ми е поентата ... најлесно е да се покаже прст кон бранка , морати и јанко и петко за тоа што не се носат играчи. оштетата никогаш не била проблем проблем е платата ... комотно можеа да се платат оштетите и на алексис и на насри летово но не и платите нивни. и да им понудеа услови слични на сити и барселона што е со играчите како мајкон , снајдер , камбијасо итн. итн. кои земаат помала плата од горе наведените ? ни меркел ни саркози не не спасуваат во таков случај.
се согласувама сосем со болдираното ... 10 мил. на ето од другата сезона + 3.5 на суљо и пандев и уште неколку играчи кои би го напуштиле интер можеби не веднаш но ќе дадат резултат на финансиски план.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Јебига, очигледно повеќето фанови се од 2006 па наваму.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.398
Океј, рекол некој дека Морати не направи ништо за тимот, јас како шо знам никој не го негира тоа, дека тој да не беше немаше да се случи тоа што се случи до сега.
А кога се работи за некоја криза во клубот, нормално дека пак е тој прв човек на кој треба да се покажи со прст.. сигурно Мунтари не е крив за тоа што Морати после освојувањето на триплете нема мрднато со прст за клубот, носи играчи од типот на Кутињо, Оби и што ти знам кој играчи ги донесе.. уствари ко ќе видам, нема ништо донесено, да донел ќе имаше резултати видливи, а не екипата после неколку кола да биди меѓу последните во Серија А. Сигурно и ти не сакаш тоа да го гледаш моментално што се случува во тимот, ама се инаетиш тука дека ние сме биле навикнати на триумфи, на титули и одма е грдо ко ќе губи тимот од тимови од типот на Новара..
Продаваме играч како Ето, а можеше да биди и Снајдер, само тимот да бил во некој си плус финансиски, морално било да се продај некој играч од светска класа.. е по тоа ќе видиш клубот на колку ниско е спуштен.
Нека потраи ова што е моментално, па и ти ќе го промениш мислењето на Морати за водењето на клубот во последните неколку години т.е од освојувањето на триплете, заминувањето на Мур..
А ти очекуваше у наредни 10-20 години Интер да се без криза, абе звучите исто ко оние што ги ругавте до пред некоја година а беа фанови на Јуве и Милан, кога Берлускони бараа да си иде и оп, дојде Ибра, освоија титула, Берлускони и Галијани најдобри ...
Контрадикторност 1 тон. Ја кон Морати никад нема да го сменам мислењето до тој степен да барам да го шитка клубот и да глумам класичен позер кој единствената допирна точка со Интер ја има преку стрим и телевизор.

Дали оваа година, дали лани, дали наредна, дали за 3-4 години, ќе дојдеше некој транзиционен период ко и секоја екипа што го имала и ќе го има, и тогаш се избацуваат оние кои се со тимот само кога победува, добро е да се знае и тоа у секој случај, мада ние тука не сме некаков фактор, тие во Италија се.

За да нештата бидат лоши, треба некои работи да не функционираат ко што треба, кога е во прашање Серија А и Милан, од 2003 тоа беше случај до лани, соочете се со фактот дека ко и секој ебан клуб на планетава, така и Интер доживува лош период, не е можно уз имиња ко Милан и Јуве, Интер вечно да е прв и вечно нештата да се розеви.

И арап или русин да дојде, мада у Италија тоа маломорген, исто ќе е кога тимот ќе почне да паѓа, Челзи се класичен пример за тоа.

Иди види на крај краева кога последен пат некој освоил 5 у низа во Италија а уз пут и тројна круна, ама ок, за новиве фанови на Интер и тоа не е доволно, а до 2006 се ќе дадеа само за едно трофејче од тие 5 во Серија А.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
Ај од денес ќе биди само „Браво Морати“ за секој потег што ќе го донеси.
Значи ако навиваш за Интер мора константна подршка на Морати да му се дај, оти нормално, не си ти фан на тој клуб ако ги гледаш работите поинаку, или одма си фан од 2006.. и гледаш фудбал на стримови. А гледам се утепавте вие на Џузепе Меаца секоја недела.:D
Молим те..
И јас незнам кај буцнав за тоа, арен си ви беше муабетот за Деко..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.398
Ај од денес ќе биди само „Браво Морати“ за секој потег што ќе го донеси.
Значи ако навиваш за Интер мора константна подршка на Морати да му се дај, оти нормално, не си ти фан на тој клуб ако ги гледаш работите поинаку, или одма си фан од 2006.. и гледаш фудбал на стримови. А гледам се утепавте вие на Џузепе Меаца секоја недела.:D
Молим те..
И јас незнам кај буцнав за тоа, арен си ви беше муабетот за Деко..
Читај малце
Ја кон Морати никад нема да го сменам мислењето до тој степен да барам да го шитка клубот и да глумам класичен позер кој единствената допирна точка со Интер ја има преку стрим и телевизор.
Мене првиот пост на форумов, значи пост број 1 од овие скоро 14 000, ми беше контра Морати и начинот на работа, односно, критика кон него иако Интер тогаш беа убедливо први на табела, ама овде се претерува, шеици меици, брее.
Демек ако дојде некој арап, Интер 20 години први ќе се, па и да бидат на крај краева, 21вата кога нештата нема да чинат, пак ќе се јават експертите, ама како тоа Интер не е прв, како тоа Милан се пред нив, па не е изводливо тоа, Сулејман кеш Долари мрш од тимот ...

п.с. Мене Мадрид доволен ми беше, ко на наркич доза за цел живот да му дадеш. :icon_lol:

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Дали оваа година, дали лани, дали наредна, дали за 3-4 години, ќе дојдеше некој транзиционен период ко и секоја екипа што го имала и ќе го има, и тогаш се избацуваат оние кои се со тимот само кога победува, добро е да се знае и тоа у секој случај, мада ние тука не сме некаков фактор, тие во Италија се.
Ама тресиш глупости тоа е невидено. Изгледа заборави дека само пред 2 години бевме светски шампиони, еј само пред 2 години. Не ни беше рамен ни Барса, ни Челзи ни никој, сите ги срамивме со земја, и сеа гледаш кај се наоѓаме после 2 години? Лани да бидеш сигурен дека ќе ни се случеше истата ова ситуација да не беше ЕТО, кој не однесе на второто место, но чичко Морати што направи? И него го продаде, се разбира? Зошто го продаде? Пари? Финансика состојба? Па ако не е способен да си менаџира еден голем клуб, молам лепо нека го продаде на некој што знае да си менаџира како што треба. Еден клуб во денешно време што продава играчи за финансиска состојба, според мене тој е еднакво на НУЛА. Тоа го прави само Новара, Катанија, Парма и така натака. Јас во Италија не гледам некој од големите екипи да ги шитка зведите зошто клубот има финансиски проблеми.

И ви се молам, доста со тие муабети, дека ако некој го искритикува Морати да инвестира во трансфери на клубот дека тој почнал да гледа фудбал од 2006.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.398
Ама тресиш глупости тоа е невидено. Изгледа заборави дека само пред 2 години бевме светски шампиони, еј само пред 2 години. Не ни беше рамен ни Барса, ни Челзи ни никој, сите ги срамивме со земја, и сеа гледаш кај се наоѓаме после 2 години? Лани да бидеш сигурен дека ќе ни се случеше истата ова ситуација да не беше ЕТО, кој не однесе на второто место, но чичко Морати што направи? И него го продаде, се разбира? Зошто го продаде? Пари? Финансика состојба? Па ако не е способен да си менаџира еден голем клуб, молам лепо нека го продаде на некој што знае да си менаџира како што треба. Еден клуб во денешно време што продава играчи за финансиска состојба, според мене тој е еднакво на НУЛА. Тоа го прави само Новара, Катанија, Парма и така натака. Јас во Италија не гледам некој од големите екипи да ги шитка зведите зошто клубот има финансиски проблеми.

И ви се молам, доста со тие муабети, дека ако некој го искритикува Морати да инвестира во трансфери на клубот дека тој почнал да гледа фудбал од 2006.
Дај бе среди си живот и не ми се качуј на к*р за кажани глупости кога потоа во истиот пост ти ги пишуваш..
Водење на клуб ко Интер кој нема сопствен стадион не е исто ко бавча у двор да имаш, не е до тој степен едноставно ко што ти овде ни го прикажуваш па демек ај нека продаде на некој што знае да менаџира.
Иди види Милан како функционираа до Лани, каква Новара каква Катанија, се читаш ли ти што пишуваш ? Кака го продадоа над 60м евра, со Бориело и Хунтелар одеа на титула .. после ја глупости сум пишувал.

Светски прваци беа зашто Морати донесе класа тренер, односно истиот освои ЛШ, подоцна со арапски и други треторазредни екипи и ти ќе го освоеше тоа натпреварување. Беше тој класа тренер лани тука ? Не, го имаа оваа година истиот ? Не.
Имаше некој таков достапен ? Не.

Не обесуј ондак ко Морати да е причина број еден а по Мурињо избор за добар тренер немаше. Да, оној Мурињо кој патем кажано не индиректно, него директно го сврте грбот на тимов а за него ни збор да се каже а имаше човекот договор кој не сакаше да го испочитува до крај само зашто му се отворија вратите во Реал, врати кој прашање е дали во блиска иднина пак ќе му беа отворени бидејќи и нив со тие пари кад-тад некој ќе ги оправеше.

Далеку поголема беше веројатноста по Мурињо нештата да тргнат наопачки од онаа веројатност која постоеше тимов да продолжи да освојува титули. Зашто ? Прво, од класа тренер мораа да одат на треторазреден тренер , второ, тимот се соочува со смена на генерации која пак, треба да ја прави некој треторазреден тренер уз десеткувани финансии, а не тренериште ко Мурињо, и ти пак ми обесуеш тука за Морати дека требал да го продаде тимов ко тоа да ќе смени нешто драстично.
Ете, на времето носеше класи од фудбалери, 1 од нив Феноменот, уште ли треба да ти се црта дека Интер НЕМА ТРЕНЕР, играчите се секундарни, без добар тренер и најдоброто трио од Барса да го имаат они пак ќе останат со к*р у рака.

И уште нешто, Морати нема да го продаде тимов, и не само што нема да го продаде, туку неговиот син во иднина веќе си има резервирано место за претседател на тимов, моментално е потпретседател, Анџеломарио се вика, така да незнам зашто умараш тука за некакви продавања и остали тролски мубаети, очигледно многу малце ти е познат тимов за кого како што тврдиш многу долго навиваш, па сеа бараш нешто што секој дологорочен фан на екипава знае дека нема да се деси, бар не у блиска иднина.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Дај бе среди си живот и не ми се качуј на к*р за кажани глупости кога потоа во истиот пост ти ги пишуваш..
Како прво к*рот задржи го за себе, имај малку култура, бидејќи нит си син на Морати, нит некој тебе те стаил како официјален преставник на фан клубов, овде на форумот, па да делиш курови наоколу. Потоа дали ја ќе го средам мојот живот или не, тебе да не те боли, нит реков нешто за мојот живот, нит за тоа беше дискусијата. Дискутираме за нашиот омилен клуб, не мешај баби и жаби.

И те молам не ми кажувај за Милан, бидејќи не е исто ко 60М и 26М, разликата во тоа е цели 34М. Тоа што клубот е во финансиски проблеми не сум јас крив како фан, туку лично и персонално чичко Морати. Ти до утре можеш да го браниш, но реалноста е друга. Сеа пак ми тераш филмови дека немавме класа тренер. Јас не барам од Морати секоја година да бидеме светски прваци, бидејќи тоа е невозможно, и не е остварливо, потоа тоа не видов некој да го побараше. Сеа ако мислиш дека треба да почекаме да се роди уште еден Мурињо па да почнеме да освојуваме некој треофеј само да ти кажам дека ќе треба уште 20-40години да почекаш. Јас сум скромен, нека дојде еден тренер како Манчини пред 2010, и со еден класа играч нека донесе трофеи во Италија, тие во европа не ми требаат. Мурињо беше, заврши работа и си отиде човекот. Истото ќе го стори и со Реал, ако освои ЛШ, во тоа да бидеш сигурен. Мурињо е тој. Сега можеме колку сакаме да го искритикуваме, но сепак треба вечно да му бидеме заблагодарни.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.398
хотмејљ
Како сакаш нормално да се дискутира за нешто што е глупава форумска фантазија и ништо повеќе, и со тоа да обесуеш и умараш на темава ко да нема утре, досаден више стана со тој муабет за продажби.

Критикувај колку ти душа сака, секој е подложен на критика, ама не ми фантазирај овде и не кажуј кој пишува а кој не пишува глупости кога од старт твоите муабети немаат никаква допирна точка со моменталната реална слика со Интер и всушност се ... глупост.

И која контрадикторност, на Мурињо вечно ќе му бидеме благодарни, Морати ќе го ругаме, ти очигледно многу малце знаеш што направил човекот за Интер, ти очигледно поим немаш дека доколку не беше тој, немаше да има Калчополи ( треба да се црта очигледно што Се значи ова и колку всушност тоа помогна за Интер ), а се тргна нагоре токму од тој момент. Прашање е и дали некогаш некој ќе го отпуштеше човекот кој донесе Скудето само за да дојде Мурињо, ретки се тие претседатели.
Ти поим немаш како тимот функционира на финансиски план без свој стадион, што е огромен минус за било кој голем тим, поим немаш дека условите на тоа поле со финансиските ограничувања од ФИФА исти ќе бидат и со арапите кои нема да можат да трошат колку им душа сака, поим немаш што се случува и со Абрамович кој како што примети, трошеше трошеше и оп, прекина нагло, запрашај се зашто. Сега и го одбија за нов стадион да гради, запрашај се и тоа, зашто бара нов стадион ...

Па сеа размисли малце дали сакаш да дојде некој кој кога ќе укапира дека во ваква лига и ваков тим без свој стадион не иде, кој кога ќе примети дека Интер е само финансиски трошок за него ќе не батали ко курва, или сакаш да остане човек кој личниот профит од финансиски план му е на последно место, човек кој жртвувал (пре)многу за оваа екипа да стане она што еденес во светскиот фудбал, човек кој е спремен тие жртви и во иднина да ги прави само за да Интер конечно по повеќе од 20 години егзистирање добие и стабилна финансиска подлога, слабо си информиран на што личеа Интер пред доаѓањето на Морати на крајот од 90тите.

Запамти, се што е голем успех за Интер е поврзано со фамилијата Морати ( со ниту 1 друг претседател немаат титула во ЛШ ) со која се освоени се на се 22 титули од 39те титули на Интер во нивната 100 годишна историја. Од периодот кога Анџело Морати го напушти Интер, во 65та, до доаѓањето на Масимо во 95та, Интер за 30 години освоија 6 Скудета, 2 пати Куп на Италија, еднаш Супер Куп и 2 пати Куп на Уефа, што е малку за еден голем тим во период од 30 години. Со Масимо освоија 5 пати Серија А, 5 пати Куп на Италија, 4 пати Супер Куп на Италија, еднаш УЕФА Куп, еднаш ЛШ, и станаа светски прваци и уз пут, се исчисти и мафијата од фудбалот за што и он има голема заслуга.

Ама Мурињо ова Мурињо она, убаво рече Докторон погоре, ова е класично понашање за човек кој не знае што претходело на 2006 и човек кој воошто и не знае колку оваа фамилија направила за Интер, а и ќе прави во иднина. Ваљда сега ќе сватиш зашто за некои работи неосновано се напаѓа Морати, што дури е и срамно истото со оглед дека станува збор за фанови на Интер кои очигледно многу малце знаат за овој тим.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.789
Поени од реакции
115.739
Убаво вика Иосоно, доста се карате. Факт е дека Морати треба да се критикува за последниве две години, една грешка му е Бенитез, а втората за која јас највеќе му замерувам му е Гасперини, тука не се пресудни ни финансиите ни лозата Морати ни баба ми, туку само Морати и несогласувањата внатре во клубот. Али да се критикува до таа мера дека треба да го продаде клубот тоа во никој случај, фамилијата Морати владее со Интер веќе со децении и одлично си ја завршуваат работата, се надевам и Анџеломарио ќе го продолжи тој тренд.
@Syn
Е сеа увек у задњиве две години се прашувам, немало достапен класа тренер после Мурињо... Е да, немало не викам не, ама зошто некогаш Интер како клуб, Морати како директор, Бранка или било кој не тргнат во потрага по некој класа тренер без разлика на тоа дали тој има договор со Реал, Барса или некој друг тим. Како можеше Реал на нас да ни го земе тренерот и тоа Мур беше под актуелен договор со Интер кој му истекуваше за една или две години, не сум баш сигурен. А ние увек се вадиме овој не е достапен оној не е достапен. Боаш и тој беше оваа сезона достапен, ама Гасперини боље беше изглеа...
Тука ја гледам утката на Морати, инаку грешел и порано, како со тренери така и со играчи али човек е, а знаеме дека секој човек греши, не се сомневам дека во некоја од наредните сезони повторно ќе бидеме прваци.

Kajgana Shop

На врв Bottom