A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Бог да чува! Негова работа е да ги контактира неговите колеги и да ги викне да дојдат! Не го пуштај да си оди... Чувај го како заложник...
Резил, срамота....треба да се однесувам како симнат од планина и баш во буквална смисла да не го пуштам да си заминат се додека не дојде екипа да среди за свичот или уште подобра варијанта да влезам кај нив во кола и да возат кај шефот, дифтарана....ни однос ни услуга ама баш ништо.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.931
Резил, срамота....треба да се однесувам како симнат од планина и баш во буквална смисла да не го пуштам да си заминат се додека не дојде екипа да среди за свичот или уште подобра варијанта да влезам кај нив во кола и да возат кај шефот, дифтарана....ни однос ни услуга ама баш ништо.
Poslusaj me sega sto ke ti kazam.Prijavi gi vo AEK za ova sto ti se slucuva na besplatniot telefonski broj 190 i kazi im od pocetok do kraj za tvojot problem i ke gi soslusas da ti kazat kakva e procedurata za ponatamosnata postapka okolu prifakanjeto na prigovorite za celo vreme dodeka si nemal internet.Sega rabotite se mnogu posredeni od porano koga vladeese bukvalno haos vo operatorite pa koj sto sakase si pravi a ti plakaj ako nemas druga rabota.Za razlika od porano sega mnogu podobro funkcionira i narodniot pravobranitel a i AEK.Badijala ne gi davaat tolku cesto na televizija za da kazuvaat deka ima i po 1000 javuvanja dnevno za krazbi od strana na operatorite.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Poslusaj me sega sto ke ti kazam.Prijavi gi vo AEK za ova sto ti se slucuva na besplatniot telefonski broj 190 i kazi im od pocetok do kraj za tvojot problem i ke gi soslusas da ti kazat kakva e procedurata za ponatamosnata postapka okolu prifakanjeto na prigovorite za celo vreme dodeka si nemal internet.Sega rabotite se mnogu posredeni od porano koga vladeese bukvalno haos vo operatorite pa koj sto sakase si pravi a ti plakaj ako nemas druga rabota.Za razlika od porano sega mnogu podobro funkcionira i narodniot pravobranitel a i AEK.Badijala ne gi davaat tolku cesto na televizija za da kazuvaat deka ima i po 1000 javuvanja dnevno za krazbi od strana na operatorite.
Се понуди еден член од форумов тука, преку негов пријател да среди, ако средиме арно ако не, не ми останува друго решение, секако ќе морам да ги контактирам од АЕК.
иначе баш го гледав интервјуто со првиот човек на АЕК на канал 5, настапи убаво, деќа се ангажираат максимално и дека имале голем број пријави па ќе видиме како ќе биде...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
arso, лош сплет на околности, мала невнимателност од твоја страна(коа си ги пуштил да одат без да провериш интернет) и тоа е, се случува.
Жал ми е. Јас знам, секогаш убаво и темелно размислувам за некоја ствар пред да почне да се случува, ама кога ќе почне да се случува се губам и заборавам.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
dali ima nekoj problem so netot denes? mene do vcera Frequency power mi bese 4.2 - 4.5 dBmV se javiv u k.centar toj mi rece nemalo vrska frekvencijata .aj ako se razbira nekoj povekje u ova neka objasni ,fala

RF Parameters
Downstream
Frequency Power 1.7 dBmV
Signal to Noise Ratio 42 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency Power 36.5 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QAM16

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Povtorno prodolzuva da se pee starata pesna na facebook:
http://www.facebook.com/blizoo.mk
Im poracuvam na celnite luge na Blizoo deka ako do nova godina ne gi namalat cenite na segasnite paketi so segasniov programski izbor ili za istite pari da vovedat sportski kanali da ne ocekuvaat deka brojkata od 160000 pretplatnici ke im se zgolemuva so takvo tempo kako sto se zgolemuvase na primer kaj mobilniot operator VIP.Badijala da stavaat po cela drzava optika koja televizijata im e losa a fiksnata telefonija ne im e sredena kako sto treba.Sto se odnesuva do internetot na 90% od korisnicite ne im treba neogranicen internet bez fer koristenje kolku sto im treba kvalitetna televizija i stabilna konekcija vo fiksnata telefonija.I sami znaat deka brojkata od nekoi 200 do 300 posetiteli vo nedelata kazuva deka nemaat golem rejting pomegu graganite.
Кој ја напишал оваа глупост? Ти или некој од фејсбук?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Jas licno ja napisav.Ako za tebe e glupost daj obrazlozenie zosto e glupost.
Ако според тебе добра телевизија со 2 спортски канала е подобро од неограничен интернет ондак ова е МЕГА глупост. Ретко веќе некој од младите да гледаат телевизија. На сите многу побитен им е интернетот. За телефонија си користиш мобилен и решен проблем.
Ако некој сака да гледа телевизија нека си купи Max TV нека дава 2000 денари месечно за телевизија и нека не замара. Тие што сакаат неверојатно брз, стабилен и неограничен интернет се веќе на Cabletel/Blizoo и уживаат во него. И тоа за доста евтино.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.931
Ако според тебе добра телевизија со 2 спортски канала е подобро од неограничен интернет ондак ова е МЕГА глупост. Ретко веќе некој од младите да гледаат телевизија. На сите многу побитен им е интернетот. За телефонија си користиш мобилен и решен проблем.
Ако некој сака да гледа телевизија нека си купи Max TV нека дава 2000 денари месечно за телевизија и нека не замара. Тие што сакаат неверојатно брз, стабилен и неограничен интернет се веќе на Cabletel/Blizoo и уживаат во него. И тоа за доста евтино.
Toa go baraat 90% od lugeto sto koristat uslugi od Cabletel.90% se zadovoluvaat i so 100GB mesecno zatoa sto prioritet im e televizijata pred internetot.Ako si tolku siguren vo tvoite tvrdenja daj da stavime paricen oblog zaveren na notar i eve ke posetime naselba po tvoj izbor kade sto operira Cabletel i ke anketirame 1000 ispitanici na prasanjeto sto vi se dopaga kaj Cabletel a sto ne i sto bi sakale vo idnina od segasniot Blizoo.A 2000 denari e preskapo za taa televizija koja ja dava Telekom bidejki realnata cena e maksimum 1200 denari.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Toa go baraat 90% od lugeto sto koristat uslugi od Cabletel.90% se zadovoluvaat i so 100GB mesecno zatoa sto prioritet im e televizijata pred internetot.Ako si tolku siguren vo tvoite tvrdenja daj da stavime paricen oblog zaveren na notar i eve ke posetime naselba po tvoj izbor kade sto operira Cabletel i ke anketirame 1000 ispitanici na prasanjeto sto vi se dopaga kaj Cabletel a sto ne i sto bi sakale vo idnina od segasniot Blizoo.A 2000 denari e preskapo za taa televizija koja ja dava Telekom bidejki realnata cena e maksimum 1200 denari.
Епа нека си се бунат кај T-Home! Што сеа, не им одговара скапата цена на MaxTV, а гледаат дека Blizoo се дааааалеку поевтини, и ајде ќе се буниме кај Blizoo, пошто полесно им е да добијат нешто поише на ниска цена, отколку да намалат цена на постоечкото, нели? Т.е. дај им прст ќе ти ја земат цела рака.
Мене ич кур не ме боли за тие 90% од луѓето што бараат телевизија. Веќе пишав решение. Сакате телевизија? Стајте MaxTV. Скапо ви е? Fuck off! Ја ќе продолжам да си користам брз интернет за евтини пари.

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Слушај брат сигурно дома на моите родители ќе му биди поважна повеќе телевизијата од интернетот, а пак на мене ќе ми биди поважен интернетот од телевизијата што значи дека не можеш да го земиш во предвид само интернетот,тогаш нека нудат само интернет што мора и тв да нудат ако не се способни да предложат квалитет а и за тоа што викаш користи само мобилен и решен проблем не е точно фикесн си е за фиксен мобилен за мобилен секој свои предности и негативности на крај да сумирам значи јас се решавам да ги користам трите пакети од близоо и од нив очекувам да добијам квалитет бидејќи за тоа си плаќам а не како погоре на дечкото што му рекол вработениот свичот е расипан барај си го чарето каде така бе за мои пари да ме прави будала!
П.С Ги разгледав услугите на близоо и ништо посебно,ќе треба да понудат подобри пакети!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.034
Поени од реакции
5.931
Епа нека си се бунат кај T-Home! Што сеа, не им одговара скапата цена на MaxTV, а гледаат дека Blizoo се дааааалеку поевтини, и ајде ќе се буниме кај Blizoo, пошто полесно им е да добијат нешто поише на ниска цена, отколку да намалат цена на постоечкото, нели? Т.е. дај им прст ќе ти ја земат цела рака.
Мене ич кур не ме боли за тие 90% од луѓето што бараат телевизија. Веќе пишав решение. Сакате телевизија? Стајте MaxTV. Скапо ви е? Fuck off! Ја ќе продолжам да си користам брз интернет за евтини пари.
Jas licno sum epten zadovolen od internetot na Blizoo a skoro isto tolku i od fiksniot telefon no koga veke ja plakam televizijata zasto da ne go dobijam i ona sto go davaat ostanatite operatori?Mene licno ne mi treba nivnata televizija zasto imam svoja satelitska antena i Dreambox no ne e vozmozno da ja isklucam i da plakam samo internet i telefon bez televizija zatoa sto ne sum vo LAN reon sto ne e vo red od nivna strana.Neka pustat duo paket samo internet i telefon da vidime kolkav procent ke im zemat televizija vo takov slucaj.
--- надополнето: Nov 15, 2011 7:10 PM ---
Слушај брат сигурно дома на моите родители ќе му биди поважна повеќе телевизијата од интернетот, а пак на мене ќе ми биди поважен интернетот од телевизијата што значи дека не можеш да го земиш во предвид само интернетот,тогаш нека нудат само интернет што мора и тв да нудат ако не се способни да предложат квалитет а и за тоа што викаш користи само мобилен и решен проблем не е точно фикесн си е за фиксен мобилен за мобилен секој свои предности и негативности на крај да сумирам значи јас се решавам да ги користам трите пакети од близоо и од нив очекувам да добијам квалитет бидејќи за тоа си плаќам а не како погоре на дечкото што му рекол вработениот свичот е расипан барај си го чарето каде така бе за мои пари да ме прави будала!
П.С Ги разгледав услугите на близоо и ништо посебно,ќе треба да понудат подобри пакети!
Problemot e sto moras da im ja plakas skapanata televizija i vo slucaj da ne ti treba.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ту бре ова Ethernet кабливе малце да се свитка и одма имаш packet loss...Кажете ми, тие што сте преку wireless router-и, има некој драстичен губиток на сигналот/брзината на интернетот? И да, би ме интересирало која ви е оддалеченоста од лаптопот/smartphone-от?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
И ја не сум во лан реон па можев да стаам само интернет ?

Kajgana Shop

На врв Bottom