Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Значи кој парадокс до вчера некој го славеше и пееше песни за Ибрахимович и одеднаш толкава омраза према човекот кој ги донесе двете титули на Интер по ред!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
Значи кој парадокс до вчера некој го славеше и пееше песни за Ибрахимович и одеднаш толкава омраза према човекот кој ги донесе двете титули на Интер по ред!
Не е одеднаш, имавме endless debates кога го напушти Интер и после уште еднаш кога играа Интер и Барселона. Актуелна работа е затоа ја коментираме, ништо повеќе од тоа.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Не е одеднаш, имавме endless debates кога го напушти Интер и после уште еднаш кога играа Интер и Барселона. Актуелна работа е затоа ја коментираме, ништо повеќе од тоа.
Во ред нормално дека за секоја една работа во врска со фудбалот и фудбалерите коментираме тука нормално, тие што не засегаат, е сега мене една работа ме чуди како може некој да го заборави доброто и одма да фрла дрва и камења за фудбалерот кој ви донесе две титули во Серија А, нормално и мене мие криво што заминал од Јувентус али за тоа во јувентус беа други околности, а и како можам да фрлам дрва и камења по фудбалерот кој што скоро на секој натпревар редеше гол! А да башка ништо Ибра нерече лошо за интер во неговата биографија кажа дека на почетокот имало само некој си кланови кој на него нему се допаѓале што е и нормално!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
Во ред нормално дека за секоја една работа во врска со фудбалот и фудбалерите коментираме тука нормално, тие што не засегаат, е сега мене една работа ме чуди како може некој да го заборави доброто и одма да фрла дрва и камења за фудбалерот кој ви донесе две титули во Серија А, нормално и мене мие криво што заминал од Јувентус али за тоа во јувентус беа други околности, а и како можам да фрлам дрва и камења по фудбалерот кој што скоро на секој натпревар редеше гол! А да башка ништо Ибра нерече лошо за интер во неговата биографија кажа дека на почетокот имало само некој си кланови кој на него нему се допаѓале што е и нормално!
Никој не го заборавил доброто што го направил, но никој и нема право да плука по тимот. Ние реагираме на неговите изјави кои не се на место. Тој самиот си го девалвира она што го направил во Интер. Нема објективност кај него многу пати и се заради егото кое го поседува.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Никој не го заборавил доброто што го направил, но никој и нема право да плука по тимот. Ние реагираме на неговите изјави кои не се на место. Тој самиот си го девалвира она што го направил во Интер. Нема објективност кај него многу пати и се заради егото кое го поседува.
Прво јас никаде не видов Интер да го плука освен тоа што рече дека на почетокот постоеле кланови освен ова јас ништо друго не видов да рече против Интер! А ако имало нешто друго можеби не сум видел па затоа и јас вака пишам :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
8.833
Прво јас никаде не видов Интер да го плука освен тоа што рече дека на почетокот постоеле кланови освен ова јас ништо друго не видов да рече против Интер! А ако имало нешто друго можеби не сум видел па затоа и јас вака пишам :)
Им го плукна дресот на некој начин со тоа што отиде во Милан ;)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
А во Брса кога одите :) а Од Јувентус кога замина :) тоа секогаш било и ќе биде! Она што го направил фудбалерот не треба да се заборава :p

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
8.833
Mođi zbog pretnji Baldiniju dobio još četiri meseca zatvora

Bivši direktor Juventusa Lućano Mođi osuđen je na četiri meseca zatvora zbog pretnji upućenih sportskom direktoru Rome Franku Baldiniju. Baldini je izneo dokaze u junu 2008. godine zbog malverzacija Juventusa, a onda mu je Mođi stao na put i zapretio rečenicom „Pazi na svoje postupke, možeš da imaš puno problema“. Bivši direktor torinskog tima već je optužen zbog nameštanja utakmica i izrečena mu je kazna u napuljskom okružnom sudu od pet godina i četiri meseca robije. On je bio mozak organizacije koja je nameštala utakmice, ucenjivala sudije i igrače kako bi se Juventusu raskrčio put ka tituli šampiona Italije. Dodatna četiri meseca kazne uvećaće dosadašnju na pet godina i osam meseci.

Значи сега казната рипна на 5 години и 8 месеци ... Балдини одлично си ја врши својата работа, тоа одамна не му се свиѓаше и му сметаше на Моџи ... тиа двајца се зајадоа уште кога Ибрахимович требаше да направи трансфер во Италија, тогаш големи шансите беа тој да заврши во Рома, затоа кога Капело отиде во Јувентус, Балдини не отиде со него, потоа кога Капело си отиде од Јуве, Балдини повторно работеше со него во Реал и во англиската репрезентација ... Балдини моментално е генерален директор на Рома(главен човек во Рома, после газдата), како дел од новата управа која се формираше ова лето .

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Забрането ли е да се оди од еден во друг клуб, па Интер не му е матичен клуб па да викате дека им го плукнал дресот. И Прило беше кај нив дојде во Милан па во Јувентус и шо сега он секаде ли дресови плукал.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
Забрането ли е да се оди од еден во друг клуб, па Интер не му е матичен клуб па да викате дека им го плукнал дресот. И Прило беше кај нив дојде во Милан па во Јувентус и шо сега он секаде ли дресови плукал.
Не, Прило и Вриеи не плукале дресови. Ни Ирба не плука дресови. Обично фубдалерите плукаат по тверата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom