Modern Warfare 3

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Па во single player погами има 1000000000 пати подобри работи.
Ауууу не да немааа... Тоа сите не' чуди. Што всушност Battlefield успеа да извади боље кампања од оваа.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Интересна беше кампањава, ама имаше многу Deja Vu ситуации од претходните верзии.
Скокаш на Хели(или на зграда) и се лизгаш ама те фаќаат. CoD 4: MW (неколку вакви ситуации има, на некои сам се крева)
Со снајпер треба да го убиеш The Baddast, чекаш во зграда, откако ќе почнеш да пукаш, те откриваат и зградата пак екплодира(Тука не се симнуваш да бегаш). CoD 4: MW
Во истата мисија, пријателчето ти го рануваат, па го влечеш со тебе малце. CoD 4: MW(слично се дешава)
Некаде пред крајот, ликот кој го управуваш, ти го рануваат, те влечат, а ти пукаш. CoD: MW2.
Играва има 2 холивудски звезди кои се доста познати. William Fichtner(Prison Break, Armageddon etc) како Sandman и Timothy Olyphant(Hitman, Die Hard 4 etc) како Grinch.

Ја изгубиле креативноста за некоја од мисите.

За BF3 не ми се допаѓа начинот НА КОЈ Е претставена кампањата. Нешо слично на CoD BO е, со раскажување.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Играва е оптимизирана у ПМ и е многу, многу пати подобра од BattleField 3 во Single Player.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ај после ќе ја инсталирам па ќе кажам како е. :P

Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Приказната во MW 3 е подобра затоа што карактерите со кои што играме ни се важни и имаат влијание на нас и затоа кога некои од нив ќе загине или ќе биде погоден ни буди чувство на агресија и желба за одмазда, тоа што го немаше во кампањата во Battlefield 3. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Приказната во MW 3 е подобра затоа што карактерите со кои што играме ни се важни и имаат влијание на нас и затоа кога некои од нив ќе загине или ќе биде погоден ни буди чувство на агресија и желба за одмазда, тоа што го немаше во кампањата во Battlefield 3. :)
BF 3 нема ни игривост, ни толку добра оптимизација (а графиката не е нешто посебно за денешно време), нема ни реалност, ни многу физика.... за нигде е, посебно на најтешко, таму па нема ни логика.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Battlefield 3 едноставно не е оптимизирана за послаби компјутери, другите карактеристики не се толку лоши.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Играва е оптимизирана у ПМ и е многу, многу пати подобра од BattleField 3 во Single Player.
Па баш и не е ептен оптимизирана. Користи 1.5 гига РАМ при све на high, иако има УЖАСНИ текстури, мали мапи, слаба графика итн итн... А исто така вчера ми се деси да ме избаци од игра со причина "Buffer overflow". Не крашна, ама ме врати во главното мени, што значи играва има memory leak.
Btw мислам дека е заради SSAO што играва на моменти сецка/кочи многу. Ми беше пуштено и трпев некако, па после го изгасив и колку-толку се оправи сецкањето.
--- надополнето: Nov 12, 2011 2:03 PM ---
BF 3 нема ни игривост, ни толку добра оптимизација (а графиката не е нешто посебно за денешно време), нема ни реалност, ни многу физика.... за нигде е, посебно на најтешко, таму па нема ни логика.
А MW3 една игривост - "седи не ме знаеш"...
Буквално истите срања од претходните игри.
Те даваат на средина на војна, имаш задача да убиеш 200 терористи, на моменти ќе експлодира нешто и ќе те бутне на земја, правиш breach у slow motion, на средина на мисијата сите allies се собираат и зборат за како да се извлечат од гомна, па пак следи тепање на 200 терористи, за да со трчање стигнеш до хелихоптер што у последен момент ќе биде разнесен од некоја базука и ти ќе треба да бараш алтернатива... :tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
[/MERGETIME]
А MW3 една игривост - "седи не ме знаеш"...
Буквално истите срања од претходните игри.
Те даваат на средина на војна, имаш задача да убиеш 200 терористи, на моменти ќе експлодира нешто и ќе те бутне на земја, правиш breach у slow motion, на средина на мисијата сите allies се собираат и зборат за како да се извлечат од гомна, па пак следи тепање на 200 терористи, за да со трчање стигнеш до хелихоптер што у последен момент ќе биде разнесен од некоја базука и ти ќе треба да бараш алтернатива... :tapp:
Го знам ова, и пак ова е подобро од BF3, па сега ти види :)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Го знам ова, и пак ова е подобро од BF3, па сега ти види :)
Може за тебе. Мене после играње на MW, MW2 & BO ми здосади по четврт пат да го правам едното исто. Затоа и ја играм на најлесно. За да можам набрзина да ги убијам терористите кои не ни сакам да ги гледам и да видам што уствари се дешава со приказната.
On the other hand, battlefield ја играв на normal, гинев многу повеќе ама сепак ми беше поинтересно од оваа. Пошто беше нешто ново.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.366
Поени од реакции
5.756
Значи и двете разочараа по малце тоа е што можеме друго ? :)

Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Да чекаме да излезе FPS игра во времето на GULF WAR :).

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Има 7 пати подобра кампања од БФ3 тоа е јасно, но незначи и дека е подобра целокупно.
Спек-опсот не е лош но одкога ја завршив на ветеран брановите ми делува јадно.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ја играв играва скоро 1 саат и можам да заклучам една работа. Activision во гејминг светот се тоа што се Apple за мобилните. И 2те фирми направија нешто спектакуларно на почетокот иако веќе имаше нешто што изгледа и работи подобро од нивното (само не беше толку исполирано), и наредните 3 години се вадат на истото :tapp:
И за 1 недела нормално ќе се фалат колку копии продале и такви срања....
Играва е иста MW2. Нема АПСОЛУТНО НИШТО сменето. Ова мора да е најскапото DLC во историјата на гејмингот. За греота се тие што дадоа пари за неа. Мада повеќето од нив се конзолаши, па не ги жалам многу, али мислењето на рс заедницата е исто - играва SUCKS ASS!!!
Играва и од мене има оценка 0/10 уште пред да ја завршам. АКО ја завршам... Се надевам ќе добијам инспирација за неа деновиве да ја доиграм...
As I said...

Kajgana Shop

На врв Bottom