Elder Scrolls V: Skyrim

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Неможам да ве разберам каква графика сакате во ваква игра? Според мене играва има ПЕФЕКТ графика, а и секаде каде што прочитав сите викаат дека графиката е одлична.

Што очекувате вие?? Бателфилд 3 графика? Епа неможе така не оди. Дај ве молам не претерувјате, и како можете да кажете дека изгледа исто како Oblivion?

http://www.nowgamer.com/features/1126772/skyrim_vs_oblivion_game_engine_comparison.html
Ти си конзолаш. Немаш право да збориш за графика. :rolleyes:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Па најверојатно да, пошо за тебе е ова перфектна графика, може и е перфектна ако годината е 2007 и си dirty console peasant. Ја не ни очекував нешто посебно, со оглед на тоа што е порт али бар има солиден артворк.

Али јебеш графика, играта е доста интересна и богата со ствари.

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Баш обратно е кај мене, со в-синк иам лаг на маусот а и намален фпс.

The Elder Scrolls V Skyrim Update 1 Repack-RazorDOX
Што графичка имаш? Намален FPS имам и ја со V-Sync али како што кажав до 1 фрејм најмногу. Ме нервира што варира брзината на маусот со исклучен V-Sync, а и повремено кога залутува над 60 фрејма, screen tearing е обавезен.

Иначе споро напредувам ја, се заиграв во Riverwood со професиите, цепам дрва, изигравам ковач и така натака. :)

Неможам да ве разберам каква графика сакате во ваква игра? Според мене играва има ПЕФЕКТ графика, а и секаде каде што прочитав сите викаат дека графиката е одлична.

Што очекувате вие?? Бателфилд 3 графика? Епа неможе така не оди. Дај ве молам не претерувјате, и како можете да кажете дека изгледа исто како Oblivion?

http://www.nowgamer.com/features/1126772/skyrim_vs_oblivion_game_engine_comparison.html
Графиката не е next-gen скок како што беше Morrowind -> Oblivion, али е дефинитивно доста подобра од Oblivion.

Џабе и е на BF3 графиката и оптимизираноста кога сингл плеер кампањата е кратка и очајна. Овде три саата потрошив во првото селце изигравајќи селанец, се гледа одма добриот стар Elder Scrolls со огромен свет исполнет со Lore и интересни ликови.

Ај онака да пишам некој збор пред легнување.
Ја поиграв неколку саати и се разочарав.

Bethesda - фаќај се за работа. Имаш бајаги за исправување. Сите мислеа играва со сигурност ќе биде GOTY, ама сега-засега не делува ни најмалце на тоа. Јас сепак си стојам на изборот дека Portal 2 и повеќе од заслужено ќе ја земе таа награда.
Чим тебе не ти се свиѓа готово, ништо од GOTY наградата. ;)

Всушност многу често се користи овој збор за добра игра, GOTY, годишно секое гејминг списание, сајт, портал, објавуваат GOTY, накрај испаѓаат голем број на AAA наслови со оваа титула, на пример Playstation Magazine највероватно Dark Souls или Uncharted 3 ќе ги направи GOTY, Xbox списанието некоја игра мултиплатформ игра како Skyrim, сајтови ко IGN и Gamespot ќе ги направи GOTY на тие што им дале најмногу пари и така натаму.

Тотално непотребен и безначаен збор.

Иначе остај тоа, ќути го нема Бибил да дојде на топиков малце да ја хејта играта и да каже како ништо не е ново и иновативно. :)

На BF3 топикот повеќе ги замараше. ;)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Мене во моментов не ми игра улога графиката, не за друго него со нвидиа 8600-тка и 2гб рам едвам на медиум ќе се движи ама и не е битно,
Ме интересира дали се останати истите системи на disposition со НПЦ-ата, тргувањето,
Начинот на движење од место до место како е решен -како Моровинд или како Обливион или има нешто трето, ново.
-Во Моровинд и Обливион постоеја Мораг Тонг (асасини) и Вампири на кои можеше да им се приклучиш. Дали ги има и во Скирим?

На официјалната страна не можев да најдам вакви детали.
Следниве неколку реда се врз основа на искуства од неколку саати играње (читај: завршени 2% од играта). Колку што видов, нема веќе онакви класични атрибути (S.P.E.C.I.A.L.).

- При скокање на ново ниво единствени опции за бирање се унапредување на magicka, health или stamina за 10 поени и дистрибуција на 1 perk во некој од многуте skills.

- Нема веќе disposition (или не гледам).. се` се сведува на Speech/Barter checks и веројатно мисии за соодветните NPC.

- Има fast travel и коњи како во Oblivion и кочии до главните места како во Morrowind.

- Не верувам да ги има Morag Tong зашто тие се мислам од Morrowind, ама уште сум на почеток, така да може ќе има нешто аналогно на нив (освен ако тоа не е Dark Brotherhood.. тогаш да, има assassins guild). Вампири како faction немам сретнато, само неколку за убивање како дел од мисија. Нема врска, има нешто исто толку интересно.. :)

Се` на се`, играва е мешавина од претходните две TES игри и Fallout 3.. што е добро :)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Чим тебе не ти се свиѓа готово, ништо од GOTY наградата. ;)

Всушност многу често се користи овој збор за добра игра, GOTY, годишно секое гејминг списание, сајт, портал, објавуваат GOTY, накрај испаѓаат голем број на AAA наслови со оваа титула, на пример Playstation Magazine највероватно Dark Souls или Uncharted 3 ќе ги направи GOTY, Xbox списанието некоја игра мултиплатформ игра како Skyrim, сајтови ко IGN и Gamespot ќе ги направи GOTY на тие што им дале најмногу пари и така натаму.

Тотално непотребен и безначаен збор.

Иначе остај тоа, ќути го нема Бибил да дојде на топиков малце да ја хејта играта и да каже како ништо не е ново и иновативно. :)

На BF3 топикот повеќе ги замараше. ;)
Затоа и не се водам според едно review, туку според повеќе.
Останува да излезе уште Batman Arkham City од оние скапите игри, али нешто ми кажува дека ќе биде тапа. Иначе немаше да ја одложат со излегување.

А баш ме интересира дали bibil ја пробал Skyrim....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
Следниве неколку реда се....
Па добро е, ова со перковите ако е у комбинација со системот на Моровинд...едино ќе ми фали диспозиција ако ми фати око нечија опрема да му ја "земам бесплатно" :sneaky:
Нема врска, има нешто исто толку интересно.. :)
денеска обавезно го симињам. Ќе го ставам на најслаба графика ...само да не е пуно багови како што направија со Morrovind и Fallout New Vegas (и ден денес New Vegas не можам да го играм).
Ок, фала за инфото :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Останува да излезе уште Batman Arkham City од оние скапите игри, али нешто ми кажува дека ќе биде тапа. Иначе немаше да ја одложат со излегување.

Не е упдејтирана листата Skyrim е сепак во водство :)

http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-elder-scrolls-v-skyrim

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86

Ко што гледам одлично котира и на Metacritic, солиден резултат за AAA игра. Мада не се водам ич според ревјуа, има многу одлично оценувани игри што воопшто не ми се свиѓале, на ум сега ми паѓаат GTA IV, Red Dead Redemption, Call of Duty, ама ко што имам зборено, чисто субјективна ствар, додека не пробаш не знаеш.

Бибил сигурно е презафатен со некоја “револуционерна“ инди игра. :)

само да не е пуно багови како што направија со Morrovind и Fallout New Vegas (и ден денес New Vegas не можам да го играм).
Ок, фала за инфото :)
Досега немам сретнато багови, знам New Vegas уште на самиот почеток на докторот главата му морфираше, самиот почеток беше багнат!

И ја ради багови уште ја немам свртено, ваљда е оправена.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја да ви кажам, не го симињајте Blackbox рипот за играва, зашто фалат звучни ефекти (а и некои графички ефекти). Чисто сакав да споредам графика према PC, ми анализира конфигурација играва и ми пука све на максимум и плус AA и AF до даска. Чекај бе, каде со Hd3850 256 рам? : )

На таа резолуција играта изгледа одлично, далеку подобро од конзолашката во поглед на текстурите (или можеби јас конзолашкава ја играм на 40 инчи телевизор од метро и пол растојание), ама ако ја намалам резолуцијата на 1280*800 (зашо јебига, слаб Vram), играта изгледа катастрофално?

Значи кога ќе намалам резолуција, текстури, ефекти, blooom, се живо и диво се губи...

Можеби е заради овој глупиов blackbox rip, али можеби и не. Како и да е, на крај да ја пофалам оптимизацијата - стварно не знам како оддеднаш им текна да ги оптимизираат игриве (BF3, Skyrim), али браво...

А да ја играм оваа, некако многу time-consuming ми е, поготово сега кога треба да почнам да учам. Затоа во меѓувреме се занимавам со Sonic Generations (да, ја спомнав Sonic во темата за Skyrim :P), дур да одлучам дали да ја играм или не...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
Досега немам сретнато багови, знам New Vegas уште на самиот почеток на докторот главата му морфираше, самиот почеток беше багнат!

И ја ради багови уште ја немам свртено, ваљда е оправена.
Мене вчера на New Vegas ми се јави bsd дури и со шести или седми апдејт од играта, пак не им е средена ама од она што го видов на почеток, делува како експанзија на Fallout 3. Мислам дека нема многу да пропуштиш.

А да ја играм оваа, некако многу time-consuming ми е, поготово сега кога треба да почнам да учам. Затоа во меѓувреме се занимавам со Sonic Generations (да, ја спомнав Sonic во темата за Skyrim :P), дур да одлучам дали да ја играм или не...
То, то :), јас па такво нешто барам.
Моровинд ја играв со месеци, клај клај муабет и купи продај низ цела мапа. И така иде зима ...

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Стварно не очекував дека ќе биде волку популарна :eek:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Стварно не очекував ќе биде волку популарна :eek:

Види со кои игри се натпреварува и одма ќе ти стане јасно. Оваа игра се чека 5 години, а Modern Noobfare излага секоја година :)

M

marko 1996

Гостин
Баш обратно е кај мене, со в-синк иам лаг на маусот а и намален фпс.

The Elder Scrolls V Skyrim Update 1 Repack-RazorDOX
Може глупо прашање што све има во апдејтов?:) И да уште ова ПЦ во ми е тиња , ама некако иде играва све ми е на low ама на моменти кога шетам по мапава се укочува на секунда и продолжува ова 2-3 пати да напраи не е проблем ама секоја 2-3 минути по 5-6 пати праи. Значи и резолуција и све ми е на лоу исклучени и сенки и све и другото се топ си е пример у пештера/замок коа сум ама коа се шетам по мапа смрт е некое чаре ?:)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Може глупо прашање што све има во апдејтов?:) И да уште ова ПЦ во ми е тиња , ама некако иде играва све ми е на low ама на моменти кога шетам по мапава се укочува на секунда и продолжува ова 2-3 пати да напраи не е проблем ама секоја 2-3 минути по 5-6 пати праи. Значи и резолуција и све ми е на лоу исклучени и сенки и све и другото се топ си е пример у пештера/замок коа сум ама коа се шетам по мапа смрт е некое чаре ?:)
Најверојатно имаш слаб хард диск чим ти укочува на неколку минути, најверојатно за да лоадира текстурите (претпоставувам тоа ти прави).
А исто така можеш да пробаш и да го исклучиш auto-savе-от. Во options -> gameplay мислам дека беше негде најдоле.

Btw пиши што конфиг имаш?
--- надополнето: Nov 11, 2011 6:27 PM ---
Стварно не очекував дека ќе биде волку популарна :eek:

Update:

This is some serious shit :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom