Elder Scrolls V: Skyrim

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Ме чуди што играва е само 5 gb, ја ставив да се симнува, ќе биде до сабајле.. или до после школо.
Едвај чекам. :D

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Ај онака да пишам некој збор пред легнување.
Ја поиграв неколку саати и се разочарав.
1. Играта е тежок console port. (n) Веќе спомнаа неколку луѓе - UI-то е катастрофа.
2. Графиката SUCKS! Малце е тешко за верување дека игра во 2011та ќе има толку лоша графика. Што е уште пострашно, на моменти Oblivion која е 5 години стара делува ко да има боље графика од Skyrim. Исто така, The Witcher 2 на Low изгледа поубаво од Skyrim на Ultra. :tapp:
- btw текстурите на играва на low се ко некој да се исповраќал низ цела мапа и врз сите објекти.
3. Усложнет е целиот систем на бирање оружја, магии и напивки...
4. Не делува мазно.
5. Звукот е многу лош.

Bethesda - фаќај се за работа. Имаш бајаги за исправување. Сите мислеа играва со сигурност ќе биде GOTY, ама сега-засега не делува ни најмалце на тоа. Јас сепак си стојам на изборот дека Portal 2 и повеќе од заслужено ќе ја земе таа награда.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ииии, после неколку саати играње се навикнав на интерфејсот. Не дека не може да се подобри, ама мени + тастатура = закон.

Играта до сега е супер.. визуелно убава, прилично ОК мисии, борбите со змејови се интересни (посебно со random змејови што надлетуваат градови кога ќе им текне), mining + crafting ftw.. Следно, членство во Thieves Guild и/или Dark Brotherhood.. во претходните игри таму беа едни од најдобрите мисии. Сега пауза некој саат, па пак :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
1. Играта е тежок console port. (n) Веќе спомнаа неколку луѓе - UI-то е катастрофа.
2. Графиката SUCKS! Малце е тешко за верување дека игра во 2011та ќе има толку лоша графика. Што е уште пострашно, на моменти Oblivion која е 5 години стара делува ко да има боље графика од Skyrim. Исто така, The Witcher 2 на Low изгледа поубаво од Skyrim на Ultra. :tapp:
- btw текстурите на играва на low се ко некој да се исповраќал низ цела мапа и врз сите објекти.
4. Не делува мазно.
5. Звукот е многу лош.

Bethesda - фаќај се за работа. Имаш бајаги за исправување. Сите мислеа играва со сигурност ќе биде GOTY, ама сега-засега не делува ни најмалце на тоа. Јас сепак си стојам на изборот дека Portal 2 и повеќе од заслужено ќе ја земе таа награда.
1. Тоа се согласувам а и се знаеше уште од почеток
2. Графиката е добра незнам од кај ова дека е тапа
3.Усложнет е само за нас PC гејмерите , се надевам на модови што ќе го поправат ова
4.Мене баш ми делува мазно , само не е до крај оптимизирана (тоест што оптимизирана console port е)
5.Звукот ми е добар на мене

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
4. Не делува мазно.
5. Звукот е многу лош.

Дај не претерувај. :tapp:

Многу дечки на форумов мислат дека се кул ако хејтаат се живо и диво.
--- надополнето: Nov 11, 2011 3:44 AM ---
:pos::pos:

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Со гејмад да играш :tapp:

To disable VSync in Skyrim, add iPresentInterval=0 to the bottom of the [Display] section of the Skyrim.ini file in the \Users\[Username]\My Documents\My Games\Skyrim directory.

Дефолт е on, и неможе да се исклучи преку сетинзи, мора вака. Сенките се ужас, ко quake 1 се негде. А и јадат перформанси на големо, најдобро офф да се држат...
Само што направив benchmark споредба со вклучен и исклучен V-Sync, разликата е само 1 фрејм.

Го оставив V-Sync-от уклучен бидејќи кога е исклучен сензитивноста на маусот варира со бројот на фрејмовите, вака е фиксиран барем.

M

marko 1996

Гостин
Абе да ве прашам момци дали некој стигна до Bleak Falls Barrow кај шо треба да го земеш Dragonstone ? Како поминавте таму кај портата стрели што рока ?
Иначе глеам ти пишале ама имаше баш горе како се наместени над вратата и едното демек паднало и ја таму се мачев ама коа сватив како е го пројдов одма :)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Само што направив benchmark споредба со вклучен и исклучен V-Sync, разликата е само 1 фрејм.

Го оставив V-Sync-от уклучен бидејќи кога е исклучен сензитивноста на маусот варира со бројот на фрејмовите, вака е фиксиран барем.
Баш обратно е кај мене, со в-синк иам лаг на маусот а и намален фпс.

The Elder Scrolls V Skyrim Update 1 Repack-RazorDOX

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
1. Тоа се согласувам а и се знаеше уште од почеток
2. Графиката е добра незнам од кај ова дека е тапа
3.Усложнет е само за нас PC гејмерите , се надевам на модови што ќе го поправат ова
4.Мене баш ми делува мазно , само не е до крај оптимизирана (тоест што оптимизирана console port е)
5.Звукот ми е добар на мене
Графиката е добра? 2011та сме еејјјјјј. Погледни ги Witcher 2 и Dragon's Age 2. И погледни ги сликиве.
http://i.imgur.com/3Pt9q.jpg
http://i.imgur.com/XWAjs.jpg
http://i.imgur.com/Dp1CG.jpg

Па за нас гејмерите зборев де.

Не е доволно мазна. Oblivion беше помазна.

Звукот е мање-више истиот од Oblivion. Oblivion излезе 2006та.

Дај не претерувај. :tapp:

Многу дечки на форумов мислат дека се кул ако хејтаат се живо и диво.
Не хејтам. Само сум реален. Не викам дека играва нема позитивни ствари, али во очи паѓаат негативните.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ја играв околу 30-45 минути, и шознам.. онака.. Не ми е нешто посебно, не ми делува како да има promising story шо би ме натерало да продолжам да ја играм..Некако неам мотив. А баш очекував доста од играва. Не викам дека е лоша, можеби вакви игри не ме бендисуваат :unsure:
--- надополнето: Nov 11, 2011 10:05 AM ---
Графиката е добра? 2011та сме еејјјјјј. Погледни ги Witcher 2 и Dragon's Age 2. И погледни ги сликиве.
Незнам дали ке ти се верува али двете игри ги исклучив и ги избришав по 3 минути играње (да, да, ни помалце ни повеќе него 3). Dragon Age кецот е трипати подобар од двојакта али ај да не идеме офтопик.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Неможам да ве разберам каква графика сакате во ваква игра? Според мене играва има ПЕФЕКТ графика, а и секаде каде што прочитав сите викаат дека графиката е одлична.

Што очекувате вие?? Бателфилд 3 графика? Епа неможе така не оди. Дај ве молам не претерувјате, и како можете да кажете дека изгледа исто како Oblivion?

http://www.nowgamer.com/features/1126772/skyrim_vs_oblivion_game_engine_comparison.html

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
Мене во моментов не ми игра улога графиката, не за друго него со нвидиа 8600-тка и 2гб рам едвам на медиум ќе се движи ама и не е битно,
Ме интересира дали се останати истите системи на disposition со НПЦ-ата, тргувањето,
Начинот на движење од место до место како е решен -како Моровинд или како Обливион или има нешто трето, ново.
-Во Моровинд и Обливион постоеја Мораг Тонг (асасини) и Вампири на кои можеше да им се приклучиш. Дали ги има и во Скирим?

На официјалната страна не можев да најдам вакви детали.

Kajgana Shop

На врв Bottom