A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Поединечен корисник никогаш нема да има 150мбпс.Тоа е само перформанс на локална линија пример на 1 спрат(1 кукичка разводник) за становите на тој спрат.
Нема врска тоа.Види дека пакетите се така само за еден корисник а не за цел спрат како што викаш ти.Што ако сум во куќа за цела улица ќе биде 150mbps.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
па и јас а и рајко а и петко ќе се префрлат одма ама проблемот е шо ги нема во цела МКД :(
Па добро кај мене има па да ми заврши договоров со оне одма се префрлам.А и цените им се прифатливи не се до вис како на т-хоме.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.107
Поени од реакции
1.388
Нема врска тоа.Види дека пакетите се така само за еден корисник а не за цел спрат како што викаш ти.Што ако сум во куќа за цела улица ќе биде 150mbps.
И да е така нема во скоро време да има таков пакет кај нас за таа цена.Ни самата инфраструктура не е оптимизирана за такви брзини кај нас.Нашата оптика е примитивна во однос на Бугарија.Ќе помине време додека се смени тоа.Ама држам дека за таа цена нудат најдобри услуги кај нас а дефинитивно поефтини од крадливиот Т Хоме.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
И да е така нема во скоро време да има таков пакет кај нас за таа цена.Ни самата инфраструктура не е оптимизирана за такви брзини кај нас.Нашата оптика е примитивна во однос на Бугарија.Ќе помине време додека се смени тоа.Ама држам дека за таа цена нудат најдобри услуги кај нас а дефинитивно поефтини од крадливиот Т Хоме.
Ќе видиме како ќе биде.Нека се ребрендерираат па тогаш ќе видиме што пакети ќе пуштат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ве зеза денес нетот?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.107
Поени од реакции
1.388
Ќе видиме како ќе биде.Нека се ребрендерираат па тогаш ќе видиме што пакети ќе пуштат.
Малку ми е мизерно што салоните и билбордите се секаде сменети а офицјлната страна сеуште е старата.Глупо е малку ама ајде.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Малку ми е мизерно што салоните и билбордите се секаде сменети а офицјлната страна сеуште е старата.Глупо е малку ама ајде.
Сигурно ќе ја сменат кога официјално ќе се ребрендерираат.:D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Немора појаки, само поевтини :) Пример пакетот 50мбпс им е само 980 денари (пресметав одприлика во леви преку гугл) а нашиот е 1.700 ако не се лажам?
А за понатаму, може и појаки мислам нема проблем :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
У свемирски бројки ми праите муабет, ја уште иам 4 мегабита од кејблтел xD

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако мењаат за сите да мењаат, не само нови договори...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ако мењаат за сите да мењаат, не само нови договори...
Ја иам 4 мегабитен од кејблтел пошо сум убер стар корисник. Сеа за да се префрлам на 10мб пакетот ми бараат да платам некои си 2500 денари за не знам ти што, + да плаќам поскап интернет ако сакам на неограничено. Не знам кој им е курот за тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
What? од кога тоа наплаќаат 2500 за префрлање? јас колку што знам едниствено што се менува е цената на пакетот по месец, и тоа што треба да платиш за услугите до крајот на месецот од претходниот пакет, иако не си го искористил.

Иначе нетот деновиве е слаб...али ај да видиме за неколку дена дали ќе средат.

Kajgana Shop

На врв Bottom