Во кој период сакате да живеете?

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Во античкиот период или во времето на социјализмот
(најубави времиња за живот)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Крајот на 70' почетокот на 90' некаде во Југославија, периодот на според мене најдобрата музика, и таму негде 83' излегува Скарфејс со нетрпение очекуван, џебот полн пари , палиш фиатот 1300 заминуваш у гејлада едно 15 - 20 дена на некое острофче, абе живот се живеело тогаш бе ми се плачи ко ќе се сетам во какво време живееме

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
у времето на комунизмот.. да видам дали стварно било толку убаво кога живееле сите во една држава наречена југославија и да видам дали сегашната носталгија на секој пензионер е од оправдани причини.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
у времето на комунизмот.. да видам дали стварно било толку убаво кога живееле сите во една држава наречена југославија и да видам дали сегашната носталгија на секој пензионер е од оправдани причини.
не беше комунизам, беше социјализам, нигде на светот не постоеше држава со комунистичко уредување.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
не беше комунизам, беше социјализам, нигде на светот не постоеше држава со комунистичко уредување.
така е летко. се извинувам - од невнимание го погрешив зборот.. ај ке си знам за следен пат..

чичо лет - Извинето ми е?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
така е летко. се извинувам - од невнимание го погрешив зборот.. ај ке си знам за следен пат..

чичо лет - Извинето ми е?
чички на г’зо да ти растат

Јас се родив, пораснав и фамилија направив во СФРЈ. Знам како беше тогаш. знам и како е сега.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Во секој период освен менструалниот .

Најверојатно 19ти век, Англија би избрал како најпогоден период .

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
Оуу баш за ова секогаш зборувам.Значи многу би сакал да живеам 1970 па погоре ти е години..по тоа што го зборуваат старите лугје,па филмовите,интелектуалноста во лугјето во тоа време, и све тоа покажува нешто.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.439
Страшно било тогаш.. Војни ,болести,гладови..абе нема подобро време од денешново,само ако имаш пари
За денешново време си во право нема човек кој не би сакал да живее од Втора светска војна наваму, но на пример ако си бил во кралската фамилија или пак некој благородник во тој период(што е еднакво на поседување доволно пари денес) и тогаш би ти бил убав животот.
Војни од секогаш имало и ќе има, болести исто, единствено гладта денес во развиениот свет не претставува проблем.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Би сакал да живеам во Иднината. Кога све ќе биде роботизирано Наместо куче, за милениче робот. Нови средства за транспорт (нови летачки коли). Појака технологија. А минатото не го сакам толку, освен во времето на Диносаурусите :D , бидејќи е досадно. Нема занимација во минатото.

Kajgana Shop

На врв Bottom