Torte Mobile
Модератор
- Член од
- 29 ноември 2007
- Мислења
- 7.099
- Поени од реакции
- 1.885
Или може да си смениш/симнеш друг интерфејс т.е. лаунчер
Умре тоа полнењето по 12 саати оддамна, тоа беше со кадмиумските батерии. Новите литиумски/полимер батерии немаат потреба од тоа. Евентуално можеш првите 2-3 пати да ја празниш до крај па на полнач. Отпосле можеш да си ја дополнуваш кога сакаш.Брзо сега земав Х8. Дали треба да го пунам по 12 саати првите полнења или џабе ми е пошо имам чуено а гледам и вие се жалите на батеријата малце траела што е очекувано до негде... И дали е проблем после првото полнење од 12 саати да го дополнувам по малце у текот на денот кога ке се празни ?
Препорачливо е батеријата да ја испразниш до крај,да го ставиш телефонот на полнач да се наполни до 100 % , и да му направиш Clear Stats, односно Battery Calibration со ова програмче.Брзо сега земав Х8. Дали треба да го пунам по 12 саати првите полнења или џабе ми е пошо имам чуено а гледам и вие се жалите на батеријата малце траела што е очекувано до негде... И дали е проблем после првото полнење од 12 саати да го дополнувам по малце у текот на денот кога ке се празни ?
Ок е програмчето ама за да го користиш треба root да му направиш на телефонот. Највеке се препорачува за телефони на кои "нон-стоп" се менуваат ромови.Препорачливо е батеријата да ја испразниш до крај,да го ставиш телефонот на полнач да се наполни до 100 % , и да му направиш Clear Stats, односно Battery Calibration со ова програмче.
Влкучи го преку USB на PC и пушти го програмот што ти доаѓа со телефонот на CD, таму имаш software/phone repair или така нешто беше. Пробај па кажи.Здраво на сите имам (за мене) гоолем проблем со х8 пробав да му апдејтирам софтвер и напола ми се исклучи pc-то и сеа неможам да го вклучам воопшто ако може помош од некој шо има средено ваков проблем ако не препорачајте кај да го носам низ скопје да го средат.Фала однапред
држи го копчето за назад и така приклучи го тел на усб и после таму преку репаир ќе ти кажува што да правиш.Здраво на сите имам (за мене) гоолем проблем со х8 пробав да му апдејтирам софтвер и напола ми се исклучи pc-то и сеа неможам да го вклучам воопшто ако може помош од некој шо има средено ваков проблем ако не препорачајте кај да го носам низ скопје да го средат.Фала однапред
FroyoBread и GingerDX се најстабилни. На XDA можешда ги најдеш.Видов дека некои од вас имаат ставено custom roms. Дали може да ми кажете со кој ром какви искуства имате (2.2 или 2.3) и дали фукционираат како што треба (батерија, резолуција на камера, блутут и др.). Според вас, кој custom rom е најдобар (најфункционален) и најстабилен (има најмалку падови/ресетирања на телефонот)?
FroyoBread и GingerDX се најстабилни. На XDA можешда ги најдеш.Видов дека некои од вас имаат ставено custom roms. Дали може да ми кажете со кој ром какви искуства имате (2.2 или 2.3) и дали фукционираат како што треба (батерија, резолуција на камера, блутут и др.). Според вас, кој custom rom е најдобар (најфункционален) и најстабилен (има најмалку падови/ресетирања на телефонот)?
А на GingerDX (бидејќи е 2.3) функционални ли се камерата (на 3 MP), блутутот, wireless и такви ствари, како и снимањето апликации на картичка?FroyoBread и GingerDX се најстабилни. На XDA можешда ги најдеш.
--- надополнето: Nov 7, 2011 1:03 AM ---
FroyoBread и GingerDX се најстабилни. На XDA можешда ги најдеш.
Функционира се комплет.А на GingerDX (бидејќи е 2.3) функционални ли се камерата (на 3 MP), блутутот, wireless и такви ствари, како и снимањето апликации на картичка?
Можеш ли да ми дадеш линкови од каде можам да симнам најнова верзија на GingerDx и другите работи кои се потребни?Функционира се комплет.
Абе види, ја го возам 19кава више некој ден и лета. Не е лош и стабилен е. Логично ми е да поновиот апдејт е поусовршен така да шибај со 19ка.Која верзија на GingerDX е подобра: v018 или v019?
Дали пред да инсталирам треба да ја форматирам мемориската картичка (да биде празна) или не мора? И дали треба да бришам некои апликации кои веќе ги имам инсталирано? Барав на XDA ама овие работи никаде не ги најдов