Xperia X8

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
на памет?два дена му траеше на другар ми, после доле тачот ич не работеше, стискаш доле горе ми стиска букви коа куцам(а стискам на точка)
Знам неколку луѓе што го користат овој телефон,нема врска за расипувањето на тачот. Јас го користам 8 месеци,мака нема до сега.( да не се подречам,али супер тера досега )

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
759
го имам телефончево веќе два месеца, му ставив custom rom FroyoBread и сега за сега нема никакви проблеми. Батеријата му е малце тиња, али па смартфон е, неможе да се очекува да трае 2 недели.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
^^
Многу јасно тоа. Сепак 2-3 дена ке оди ако не го користиш многу на интернет. Кога ке видиш и дека има 1200mAh батерија,не е лошо... :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Значи телефонот го имам нецел месец.
Го користам како втор телефон после Nokia 5800 Xp. и првата недела никако неможев да се соживеам дека телефонот мора да го полнам секоја 2ра вечер.
Сега се повеќе и повеќе ми се допаѓа android-от, згоден е за провервање е-mail, fb, skype-от е перфектен, и уште милион глупоштини симнав за телефонот, нешто шо на Ovi беше мачење дури се најди добра апликација... Во споредба со нокиата, би рекол дека Symbian е многу попрецизен софтвер, нема мрдање, нема грешки, нешто налик на мерцедес :). Android е новитет за мене прв пат работам на андроид, во почетокот имав огромни проблеми, имам и сеуште ама како софтвер е доста возбудлив.
Инаку да, и кај мене дисплејот знај да забега т.е да се потстемни малце па да се опрај :D на почетокот ми идеше со заби да го изгризам телефонот ама се навикнав на тоа. Други проблеми немам, телефонот го гњавам до даске и сеуште не ми закочил што ме прави задоволен.
Се на се е добар телефон, со оглед на тоа дека сеуште немат лансирано некој новитет после gps, wi-fi... телефонот не заостанува речиси ич во споредба со iPhone, BB и остали, е сега сигурно нема да го има оној ефект кога ќе извајте ајфон 4 на маса и другите нема да паднат на газ дека имате xperia x8, така да ако не вие за кочоперење тогаш телефонот долго ќе ви брка работа :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Значи телефонот го имам нецел месец.
Го користам како втор телефон после Nokia 5800 Xp. и првата недела никако неможев да се соживеам дека телефонот мора да го полнам секоја 2ра вечер.
Сега се повеќе и повеќе ми се допаѓа android-от, згоден е за провервање е-mail, fb, skype-от е перфектен, и уште милион глупоштини симнав за телефонот, нешто шо на Ovi беше мачење дури се најди добра апликација... Во споредба со нокиата, би рекол дека Symbian е многу попрецизен софтвер, нема мрдање, нема грешки, нешто налик на мерцедес :). Android е новитет за мене прв пат работам на андроид, во почетокот имав огромни проблеми, имам и сеуште ама како софтвер е доста возбудлив.
Инаку да, и кај мене дисплејот знај да забега т.е да се потстемни малце па да се опрај :D на почетокот ми идеше со заби да го изгризам телефонот ама се навикнав на тоа. Други проблеми немам, телефонот го гњавам до даске и сеуште не ми закочил што ме прави задоволен.
Се на се е добар телефон, со оглед на тоа дека сеуште немат лансирано некој новитет после gps, wi-fi... телефонот не заостанува речиси ич во споредба со iPhone, BB и остали, е сега сигурно нема да го има оној ефект кога ќе извајте ајфон 4 на маса и другите нема да паднат на газ дека имате xperia x8, така да ако не вие за кочоперење тогаш телефонот долго ќе ви брка работа :)
Тоа екранот што се затемнува/осветлува е дело на сензорот за осветлување, преку ден е посветол, навечер потемен, автоматски си регулира

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Тоа екранот што се затемнува/осветлува е дело на сензорот за осветлување, преку ден е посветол, навечер потемен, автоматски си регулира
Имав и на еден самсунг ист сензор, на xperia-та во рок од 5 минути можам да приметам разлика во осветлувањето, ваљда сигурно не е до толку па да прати дали има облаче или на сонце се пржи :D

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Тоа можеш да го средиш во Settings->Display и најди го Auto Brightness.
Инаку моментално сум на GingerDX 007 верзија,а до вчера бев на 6ката. После 3 дена и 10 часа го полнев телефонот дури. :)

Член од
10 август 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Телефонот го имам две недели и до сега е ок.Имам проблем со штелување на ѕвоното на skype.Сега ми е на вибрации а сакам да наместам тон.Дали знае некој да ми каже каде се штелува тонот на звонење на skype.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Го апдејтнал некој на 2.3 верзијата Андроидот? Гледам на нет го имаат апдејтнато. Работи многу подобро + се зголемува времето на траење на батеријата + можи да се инсталираат апликации на мемориска картица.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Јас сум на 2.3.5 кастум ром(нормално). Официјален нема,а нема ни да има. Пробај го GingerDX кастум ромот.

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
^и јас сакам да го земам телефонов,ама ме плаши малата РАМ меморија. Како работи со custom ромот? Се осеќа недостаток на меморија, дали работи стабилно? Пофалби,поплаки? :)

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Со овој 2.3.5 имам во просек по 60МБ слободни,со Advanced Task Killer у позадина. Инаку имам еднаш сетено недостаток на меморија,при уклучени : плеерот за музика,опера,мсн,тапаталк и шут ме

Член од
2 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
sakam da prasam kako da instaliram theme na x8 i kako da ja otvoram ako znaete kazete mi vi se molam

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
sakam da prasam kako da instaliram theme na x8 i kako da ja otvoram ako znaete kazete mi vi se molam
Не можеш да смениш тема. Можеш само фрејмворк. Ако сакаш да знаеш како оди тоа,кажи ке ти пратам линк по ПП. Имам пишувано туторијал за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom