Нема врска ова, на форумов и низ македонскиов интернет простор ми кажуваа дека Зампарини го мразел Морати и Интер и дека воопшто немало да им го даде, и ако им го дал ќе им барал 30 милиони па и повеќе...
Не верувам во ова...
едит: Лош превод кај делот за Де Лаурентис...
Бидејќи сега се водиш по изјава на Зампарини, истиот тој Зампарини, тоа лето, пред повеќе од година дена, изјави, цитирам '' Ако треба ќе изгубам пари од нивните трансфери, ама Пасторе, Кавани и Кјаер не ги давам на Јуве, Милан и Интер ''.
Значи истиот човек две различни работи кажува, па сеа види ти, не мора индиректно да посочуваш на мене зашто ко што глеаш и Ти се водиш по она што он го кажува.
А за 20 милиони чисто сумјам дека Интер ќе одбиеа да дадат што е такоџе чиста лага од Зампарини и глумење на лудило бидејќи пола година претходно минимум 30м евра бараше ( Во Јануари ) а Кавани кај имаше добра сезона, експлодираше и на СП, Ранокија е платен чисто информативно, 17м евра, па сеа види ти дали Интер одбиле да платат таква мала сума за него ...
п.с. А на Наполи за помалку и од 20 го дал, што значи ако се преговарало можело дури и да се спушти очигледно, ама Зампарини си остана на тоа што го кажа, ниту еден од горенабројаните не го даде на голем клуб од Италија.
--- надополнето: Nov 5, 2011 1:05 PM ---
едит,
Interviewed by "Sky Sport 24", the chairman of Palermo Maurizio Zamparini doen't exclude the transfer of Edison Cavani, the striker become the targets of the greatest club among which there is also Inter.
"Cavani? Didn't ask me on loan, they wanted him for 25 millions, but I said no. He is yieldable for 30 million euros".
Aма некои на форумов ова некои она, знам ја што зборам, не се секирај.
Сега од 30, он испадна дека барал само 20, а Интер сакале за 2 евра да го купат, а на времето сакале, според него, за 25 милиони да го купат. Камо среќа да барал (само) 20 ...
Али што повеќе да се очекува од човек што до сега 100 пати го продаде клубот и го напушти фудбалот во Италија па се премислуваше, и менуваше тренери па после истите ги бараше назад за да повторно ги отпушти.