Кучешко месо

• Креатор на темата Креатор на темата Khabs Staadnau
  • Време на започнување Време на започнување
кога веќе спомнувате дека куче,овца,коњ,магаре,бугарин било животно тогаш почнете да јадете луѓе ебаго

само не ми е јасно кога вегетаријанци полемизираат кое месо се јади или не. тоа ти иди кога педер ти објаснува за секс со жена како е, со која е убаво со која не и која положба жената најдобро ја пали.
патем речено не се сите кучиња специјалитет, посебни се тие специјално одгледувани за на скара, а не некоја џукела од улица.
јадењето луге е канибализам, ретко се среќава и кај животните тоа, не пак кај луѓето освем до скоро во папуа нова гвинеа. таму биле ептен барани посебно бело месо, некогаш и жолто. за црно незнам ама ако има ке пробаат.
кучињата се врзуваат со луѓето затоа што им е таков генетскиот код , а не дека се интелигентни. тие живеат во чопор, мачките не. оттука и не се врзуваат за алфата во чопорот туку за територија. така да кучиња и мачки две допирни точки немаат едни со други како врста, единстевно дека се цицачи.
оти не вртиме кучиња на скара, многу просто. такви се кај нас обијачните норми и вредности. ама пак кој сме ние да им солиме памет на една милијарда кинези.
и за крај додека не се докажи спротивното за мене свињата е крал на животните. била штетна ?? ми е гајле, ако умирам нека умрам среќен. животот е премногу краток за да јадеме само трева.

само не ми е јасно кога вегетаријанци полемизираат кое месо се јади или не. тоа ти иди кога педер ти објаснува за секс со жена како е, со која е убаво со која не и која положба жената најдобро ја пали.
патем речено не се сите кучиња специјалитет, посебни се тие специјално одгледувани за на скара, а не некоја џукела од улица.
јадењето луге е канибализам, ретко се среќава и кај животните тоа, не пак кај луѓето освем до скоро во папуа нова гвинеа. таму биле ептен барани посебно бело месо, некогаш и жолто. за црно незнам ама ако има ке пробаат.
кучињата се врзуваат со луѓето затоа што им е таков генетскиот код , а не дека се интелигентни. тие живеат во чопор, мачките не. оттука и не се врзуваат за алфата во чопорот туку за територија. така да кучиња и мачки две допирни точки немаат едни со други како врста, единстевно дека се цицачи.
оти не вртиме кучиња на скара, многу просто. такви се кај нас обијачните норми и вредности. ама пак кој сме ние да им солиме памет на една милијарда кинези.
и за крај додека не се докажи спротивното за мене свињата е крал на животните. била штетна ?? ми е гајле, ако умирам нека умрам среќен. животот е премногу краток за да јадеме само трева.
Точно е болдираново, највкусно месо има хаската и е најбарана во кина... Кој пробал знае... добар слоган на ЖиВа

Tоа е вистина, но сеуште не сме на тоа ниво на свест. Ниту пак скоро ќе бидеме, мора да си почекаме неколку природни катастрофи кои ќе проретчат населението, сега има пренаселеност, нема храна доволно....
Оспоруваш две ипол милиони години еволуција!Ако немало потреба од животинска храна тогаш не би се ни прилагодиле да јадеме животинска храна.

Јас не сум вегетаријанец па сепак не мислам дека треба да се колат кучиња туку така.. само затоа што некој се мрднал од мозокот.
Колку само ти појма немаш од тоа што се кучињата и колку тие се интелегентни.. еве сега ти зборуваш за нешто за што погоре ја обвини пума.. секоја чест.. прав генијалец си, не знам со шо те ранат дома.. ваљда со увезено кучешко од кина..

Хмм..не сум порачал никогаш, ама можно е да имам јадено...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

За другото ми е одвратно да ти одговорам. Но мислиш дека јас како вегетеријанец се родив? Дека немам пробано месо?
Јас сум вегетеријанец - т.е. почнав да менувам исхрана околу 17 години кога имав. Околу 18 веќе престанав сосема да јадам месо, со исклучок на риба. Денес (имам 20) не јадам никакво месо.
18 години јадење месо, ми дава доволно право да зборувам какво е и што е.
Ама ти се кладам нека не си се ни обидел да го видиш другиот дел од вистината.
Сеедно, не можам да ти помогнам. А и не сакам.
--- надополнето: Nov 2, 2011 10:50 PM ---
Оспоруваш две ипол милиони години еволуција!Ако немало потреба од животинска храна тогаш не би се ни прилагодиле да јадеме животинска храна.

Мммм.. не оспорувам. Но немало алтернативни извори на храна, станувало збор за преживување (прво) а потоа за задоволство. Денес има алтернатива.
Ако е така - како што викаш не гледам зошто никој од вас не лови сам свиња. Туку се раѓа за да ја убие некој и вас да ви ја даде.

До Purple Puma: Tи ги прочитав поќето постој на темата кај шо неколку пати велиш дека ти е одвратно кај шо луѓето јадат месо ама не ги осудуваш.За ова второто не ти вервам пошто ако не ги осудуваше немаше ни да почниш да збораш за то ама мене друго ми е муабето..Јадењето месо е во природата на човекот. То е то шо нас не напрај луѓе. Ако мајмунот не се нафатеше да слези од дрвата и да почни да изработва оружја за да лови животни и да научи да пали оган за да ги испечи истите ќе си останеше мајмун и немаше да еволуира во човек.

До Purple Puma: Tи ги прочитав поќето постој на темата кај шо неколку пати велиш дека ти е одвратно кај шо луѓето јадат месо ама не ги осудуваш.За ова второто не ти вервам пошто ако не ги осудуваше немаше ни да почниш да збораш за то ама мене друго ми е муабето..Јадењето месо е во природата на човекот. То е то шо нас не напрај луѓе. Ако мајмунот не се нафатеше да слези од дрвата и да почни да изработва оружја за да лови животни и да научи да пали оган за да ги испечи истите ќе си останеше мајмун и немаше да еволуира во човек.

Јадењето месо нас не прави луѓе?! Are you serious?!

Имаш сериозно проблеми со знаењето... оди да поучиш малце. Оти вака го навредуваш целиот човечки род.

П.С. Едно прашање.
Ако јадењето месо го прави човекот човек, тогаш која е разликата меѓу човекот и било кое животно?!

Имаш сериозно проблеми со знаењето... оди да поучиш малце. Оти вака го навредуваш целиот човечки род.

П.С. Едно прашање.
Ако јадењето месо го прави човекот човек, тогаш која е разликата меѓу човекот и било кое животно?!
Хранењето е инстикт на сите живи суштества и не можиш да прашаш дали е добро или лошо,едноставно така е. То шо имаме свест за постоењето на други суштества освен нас не прај различни од животните ама то не значи дека не треба да се храниме со нив.Точно е дека не треба да се уништуват масовно заради x причини ама кога се работи за исхрана то е сосема нормално и природно.И нема јас шо да поучвам малце,туку ти оди поучи дека една од основните хранливи состојки потребни за човечкиот организам (протеините) во најголем дел ги има само кај животните.
П.С. И биди благодарна шо имаш избор како да се храниш, т.е. да пребираш пошто во светот стотици милиони ја немат таја среќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom