Rome Total War - Barbarian Invasion

• Креатор на темата Креатор на темата dzale1
  • Време на започнување Време на започнување
Играј ги модовите на играва, далеку се подобри, потешки и покомплексни од самата игра(и нејзините продолженија).
Прелистај ја темава има милион одлични модови од секакви историски периоди, дури и sci fi од типот на Lord of the rings и сл... Некои од нив се и фактички посебни игри, но сите се базирани на RTW платформа.

Ја би ти ги препорачал:
Rome: Total Realism (RTR)
Europa Barbarorum (EB) (мод за Barbarian invasion)
SPQR Total War (SPQR-TW)
Roma Surrectum
како најиграни и најпознати. Во самата тема на секој мод имаш упатства за инталација и слично.. Ако не те мрзи да се замараш одредено време со инсталирање на модови, ќе добиеш многу подобри игри од оригиналот и неговите продолженија.

Се убаво, баш ми се интересни и многу сакам да играм вакви игри историски, ама незнам од што попрво да почнам :D инаку ке ги слимнам оние што ке ми фатат око а има интересни, фала :)
--- надополнето: Oct 12, 2011 4:25 PM ---
Само кажи ми од каде можам да ги слимнам ако знаеш, на форумот само листа е

Се убаво, баш ми се интересни и многу сакам да играм вакви игри историски, ама незнам од што попрво да почнам :D инаку ке ги слимнам оние што ке ми фатат око а има интересни, фала :)
--- надополнето: Oct 12, 2011 4:25 PM ---
Само кажи ми од каде можам да ги слимнам ако знаеш, на форумот само листа е
За се има линкови за download само шо малце непрегледно е пошо има милион теми.
На пример за RTR(download link). Читај ги инструкциите за инсталирање, пошо некои модови бараат различни екстензии и пачеви за играње. Овој шо ти го ставив е мод за BI(barbarian invasion), ти треба само најновиот BI 1.6 patch и можеш да го инсталираш модов.

Некои модови се mod-foldered, што значи дека се инсталираат во посебен фолдер кај што е инсталиран оригиналот и не се мешаат со оригиналните фајлови. Но има и модови кои се инсталираат директно во оригиналниот фолдер и ако сакаш да ги избришеш или да ја играш оригиналната игра ќе треба да ја реинсталираш. Ако инсталираш вакви модови, копирај ја цела оригинал игра на друго место и инсталирај го модот таму. За да можеш да си го играш и оригиналот ако сакаш или ако се заебе нешо.

И тоа е тоа, на почеток има многу ствари кои замараат, пачеви и слични глупости, пa различни модови ги бараат сите екстензии на играта(BI или Alexander) или само одредени , али вреди потрошеното време на крај. :)

Набиј прво малку искуство со RTR например, како по-френдли мод, пред да одиш на хард-кор како Рома Суректум или недај боже Еуропа Барбарорум.Модовите се нешто најдобро во Тотал Вор, јас играм модови со години веќе, посебно Roma Surectum, Third Age и Stainless Steel. :cuc:

Да јас така со инсталацијата се заебав со оригиналот RTW кога ја ставав BI ми се избриша сниманата со Julii :D
Се снајдов, со инсталациите и симнувањата, нема да ми бидат проблем, е сега само со пачовите да видам како ке ги барам.

Е и уште нешто, како се откриваат другите факции во играта, знам дека почнуваш со некои и со текот на времето друи ти се откриваат, само незнам како и зошто.

Да јас така со инсталацијата се заебав со оригиналот RTW кога ја ставав BI ми се избриша сниманата со Julii :D
Се снајдов, со инсталациите и симнувањата, нема да ми бидат проблем, е сега само со пачовите да видам како ке ги барам.

Е и уште нешто, како се откриваат другите факции во играта, знам дека почнуваш со некои и со текот на времето друи ти се откриваат, само незнам како и зошто.

Не сум играл Vanilla од дамна, незнам на што мислиш.

Инаку може некој да стави линк од модовите за Медиевал ТВ
--- надополнето: Oct 27, 2011 3:17 PM ---
За се има линкови за download само шо малце непрегледно е пошо има милион теми.
На пример за RTR(download link). Читај ги инструкциите за инсталирање, пошо некои модови бараат различни екстензии и пачеви за играње. Овој шо ти го ставив е мод за BI(barbarian invasion), ти треба само најновиот BI 1.6 patch и можеш да го инсталираш модов.

Некои модови се mod-foldered, што значи дека се инсталираат во посебен фолдер кај што е инсталиран оригиналот и не се мешаат со оригиналните фајлови. Но има и модови кои се инсталираат директно во оригиналниот фолдер и ако сакаш да ги избришеш или да ја играш оригиналната игра ќе треба да ја реинсталираш. Ако инсталираш вакви модови, копирај ја цела оригинал игра на друго место и инсталирај го модот таму. За да можеш да си го играш и оригиналот ако сакаш или ако се заебе нешо.

И тоа е тоа, на почеток има многу ствари кои замараат, пачеви и слични глупости, пa различни модови ги бараат сите екстензии на играта(BI или Alexander) или само одредени , али вреди потрошеното време на крај. :)
Кога ја инсталирав и ја оклучив РТР ни вели ја немаш инсталирано БИ а ја имам и 1,6 пачот го имам, што е работата?

Инаку може некој да стави линк од модовите за Медиевал ТВ
--- надополнето: Oct 27, 2011 3:17 PM ---

Кога ја инсталирав и ја оклучив РТР ни вели ја немаш инсталирано БИ а ја имам и 1,6 пачот го имам, што е работата?

Мислам дека ти фали нешто битно, кхм, крак, кхм... :)

Набиј прво малку искуство со RTR например, како по-френдли мод, пред да одиш на хард-кор како Рома Суректум или недај боже Еуропа Барбарорум.Модовите се нешто најдобро во Тотал Вор, јас играм модови со години веќе, посебно Roma Surectum, Third Age и Stainless Steel. :cuc:

SS е за M2TW така?

Ај ако не те мрзи кажи ми кој е највисокиот SS кој може да го играм без Kingdoms? Ги немам Kingdoms, не сум во Мкд и тука кај што сум веќе на двајца познаници им стаса „поздрав“ откако симнаа едниот филмче другиот музика нешто па не би ризикувал...

И дали одвоено се инсталира SS не би сакал да ми се меша со Ванила М2 за онлајн да си играм на раат...

А шо е финтата со SS? Што новости има и такви ствари?

SS е за M2TW така?

Ај ако не те мрзи кажи ми кој е највисокиот SS кој може да го играм без Kingdoms? Ги немам Kingdoms, не сум во Мкд и тука кај што сум веќе на двајца познаници им стаса „поздрав“ откако симнаа едниот филмче другиот музика нешто па не би ризикувал...

И дали одвоено се инсталира SS не би сакал да ми се меша со Ванила М2 за онлајн да си играм на раат...

За жал, мора да имаш Kingdoms за да го инсталираш СС.Најнова верзија е 6.4, а постарите не верувам дека ги има некаде за симнување.Добро е што се инсталира во посебен фолдер, со свој launcher, така да не се менува оригиналната игра.
Ја имаш Kingdoms на steam за 5 евра.

А шо е финтата со SS? Што новости има и такви ствари?

Најдобриот мод за Medieval 2, заедно со Third Age Total War!(Lord of the Rings) :D

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=417435

коа ке исчистиш некое племе од мапа,се појавува хорда за преселба..Што треба за да им напраиш дистрој на факцијата..? да ги убиеш тие 4 армии што се појавуваат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom