Rome Total War - Barbarian Invasion

• Креатор на темата Креатор на темата dzale1
  • Време на започнување Време на започнување
Кој сака да играме Rome: Total War на хамачи нека каже, не треба ни пачови ни ништо.
Да се пробаме, па ако има заинтересирани и турнир да праиме :zlo:

Има нешто од интернет,некој демо верзија да се симне??

mnogo jaka igra,jas ja igram Medieval 2 total war kingdoms,isto e dobra Mediaval 2 total war

Не дека е нешто посебно но бидејќи играта ја симнав пред два часа и вкупно време на играње ми е 2 часа мислам дека е доста добро.

БТВ Војската ми беше доста неискусна т.е. и беше прва борба.

До сеа ја играв само Тотал Вор, сеа ја снимав и Барбериан Инвејжн, незнам со кои да почнам бе, де кажете некои, сакам да можам да ги освојувам овие големите градови со супер утврдувања а сакам и да ми бидат градовите утврдени :P

До сеа ја играв само Тотал Вор, сеа ја снимав и Барбериан Инвејжн, незнам со кои да почнам бе, де кажете некои, сакам да можам да ги освојувам овие големите градови со супер утврдувања а сакам и да ми бидат градовите утврдени :P

Western Roman Empire, ако сакаш ептен тешка кампања, a Eastern Roman Empire, ако сакаш да освојуваш големи градови.Во секој случај пробај прво со Хуните, ептен е интересно, само не го прогласувај првиот град на кој ке налеташ за главен град, затоа што хордите ке ги снема тогаш. :)

Western Roman Empire, ако сакаш ептен тешка кампања, a Eastern Roman Empire, ако сакаш да освојуваш големи градови.Во секој случај пробај прво со Хуните, ептен е интересно, само не го прогласувај првиот град на кој ке налеташ за главен град, затоа што хордите ке ги снема тогаш. :)

Eastern ја пробав малку, ич не ми е интересно таму на крајот на светот. Баш сакав и Western да ги пробам. Аа за Хуните ти дава само армија и ти пали ги другите? Немаш развивање, па ова па она?

Eastern ја пробав малку, ич не ми е интересно таму на крајот на светот. Баш сакав и Western да ги пробам. Аа за Хуните ти дава само армија и ти пали ги другите? Немаш развивање, па ова па она?

Откако ке освоиш град, те прашува дали сакаш да ти стане главен град, па после тоа почнува нормално развивање.Затоа бирај паметно. :)

Играј ги модовите на играва, далеку се подобри, потешки и покомплексни од самата игра(и нејзините продолженија).
Прелистај ја темава има милион одлични модови од секакви историски периоди, дури и sci fi од типот на Lord of the rings и сл... Некои од нив се и фактички посебни игри, но сите се базирани на RTW платформа.

Ја би ти ги препорачал:
Rome: Total Realism (RTR)
Europa Barbarorum (EB) (мод за Barbarian invasion)
SPQR Total War (SPQR-TW)
Roma Surrectum
како најиграни и најпознати. Во самата тема на секој мод имаш упатства за инталација и слично.. Ако не те мрзи да се замараш одредено време со инсталирање на модови, ќе добиеш многу подобри игри од оригиналот и неговите продолженија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom