Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Грешиш брат....мислам, може немаме волку шанси создадено...ама ни волку мутави топки не прошле преку средина од никакви тимови...одкако е Лукас прва постава.....така да...!!!
Брат со Шкртел и Кара у одбрана не ме чуди противниците да создаваат шанси. Плус тука беше и Џонсон прва утакмица после мнооогу време така да јасно е зашто беше малце позади послабо. Мене напаѓањето многу повеќе ми се свиѓаше, посебно после пресечена топка одма се отвараше нападот, Џерард и Адам одма влечеа напред. За вакви тимови како Норвич а и 80% од ПЛ треба вака да се игра.
http://www.guardian.co.uk/football/blog/2011/oct/20/manchester-derby-united-city-defence

Го ставив вчера текстов во темата за ПЛ, те молам прочитај за формацијата на Сити.. Мислам дека ќе ме сватиш зашто е добро да се има еден Лукас во тимот..
Ќе го читнам покасно и ќе ти одговорам поубаво, само ќе кажам многу е друго кога се игра дерби и кога треба и да се мисли на дефанзивата. Сепак мое мислење дека сосема друга игра играме без него.

Прв заклучок- Кели е измислен за Џонсон.
Втор заклучок- Лукас те како е потребен
Трет заклучок- карагер станува се поспор
Четврт заклучок- СУарез е супер играч ама денеска во неколку наварти требаше да подаде.
Петти заклучок- слабата реализација е веќе сериозно загрижувачка. Ова веќе мава на психа.
Шести заклучок- Кинг кени почна да прави киксови. Таа негова тврдоглавост почнува страшно да ме нервира. Се виде дека Даунинг не му иде по десна страна. Требаше да иде лево, Кајт по десно а Белами и Суарез во напад. ама не, чекаше он измена до 70 минута, и тврдоглаво си тераше по свое.

Јас лично сите играчи би ги пратил на психолог, денешнава утакмица мава на психа максимално. Ова веќе станува синдром.

На психијатар треба. А за Керол не те разбрав??
--- надополнето: Oct 22, 2011 7:42 PM ---
Сакав да кажам дека Белами, Суарез, Даунинг.... треба да отидат на бајачка за да им помине малерот. А, па за Керол нема ни потреба од коментар. На него ни 3 бајачки не му помагаат.

ЕВЕ ВИ УШТЕ ЕДЕН ИСКРЕН И РЕАЛЕН ПОСТ ОД МЕНЕ, АКО НЕ ДОБИЈАМ БАРЕМ СЕДУМ ЛАЈКА СЕ ОТКАЖУВАМ ОД ФОРУМОВ :D
Секако се шалам за лајковите некој можи ке го прифати моето мислење некој не но сепак....
Дефинитивно Lady Luck ни го сврти грбот исто како и на натпреварот со Јунајтед, јас најискрено се надевам оти ке се сврти накај нас во најбрзо време......
Да почнам од одбраната.....
Пепе направи груба грешка за голот, но се извади после 2-3 минути кога рефлексно го одбрани ударот на Холт....
Џонсон-дефинитивно требаше да биди заменет многу многу порано, се гледаше оти му фалат минути некој 5-6 пати беше издриблан и скоро сите опасности доагаа од таа десна страна
Кара-Шкртел- Солидно партнерство имаат тие двајца но-КАДЕ ПО ГАВОЛИТЕ БЕШЕ ШКРТЕЛ КОГА ПАДНА ГОЛОТ????Тој и Кара беа раздалечени некој 15-20 метри за голот на Холт, затоа ни фали уште еден класа дефанзивец....
Енрике-Уште една солидна партија негова браво за него, тој е најдоброто засилување на Кени....
Адам-Џерард- Секако фалеше присуството на Лукас во средината но овие двајца играа како да играат 10 години заедно а не како да им е прва утакмица заедно да стартуваат.....
Даунинг-Најслабииот поединец денеска, и не само денеска туку и на последните 3 утакмици, уште после утакмицата со Евертон сакав да биди сменет.....
Белами-Одличен натпревар крунисан со гол, мислам оти Кени го изваде бидејки не е спремен за 90 мин
Суарез-Навистина промаши 3-4 зицери во кои 2 пати немаше срека ја погоди стативата, ама сепак неговото залагање, тој труд што го вложува стварно заслужува честитки и не е фер да го критикувате после една негова лоша партија, која на крајот на краиштата и не беше толку лоша
КЕНИ ДАЛГЛИШ-Ке се осудам да го критикувам- Како можи кога гледа оти резултатот е 1-1 кога не ни оди да не направи ни една измена? Дефинитивно сум разочаран што не го повлече Даунинг од игра кога од километри се гледаше дека е нашиот најслаб поединец,кога беше јасно оти и Кајт беше лош денеска, и како капак на се НЕ МИ Е ЈАСНА ТРЕТАТА ИЗМЕНА КОГА ГО СТАВИ АГЕР, прво мислев оти ке игра напагач, кога гледам оти Енрике игра лево крило а Агер бек, дали држеше време не ми е јасно....
Дефинитивно ке ги бараме овие бодови против послаби екипи кои ги губиме дома, тоа никако не смее да се случи, и уште стојам на мојата констатација пред почетокот на сезоната оти годинава највисок дострел ке ни биде Лига на Шампиони......YNWA

Озбилно не ве сфаќам како фалеше присуството на Лукас во средниот ред?? Норвич играше вака и против Јунајтед и многу несреќно изгубија. Како што кажа коментаторот на Спорт Клуб дека тимот игра офанзивно без разлика против кој игра. Значи вака или така ќе создадеа некоја шанса. Вака добар напаѓачки Ливерпул не сум видел одамна. 30 шута на гол имавме, кога играме против било кој клуб а Лукас игра никогаш не сме волку офанзивни. Е сеа што нападот не реализираше 99% од шансите е друга работа. И дефинитивно требаше Керол порано да влезе колку толку да му се даде шанса, мислам дека заслужи барем со голот против Евертон.

Сакав да кажам дека Белами, Суарез, Даунинг.... треба да отидат на бајачка за да им помине малерот. А, па за Керол нема ни потреба од коментар. На него ни 3 бајачки не му помагаат.
Ама Керол не игра воопшто во последно време. Јас тврдам дека типот е нашиот најпрецизен играч. Ако ја шутни со левата нема бранење. Е арно ама многу ретко ја шутка. Тоа е проблемот.И како што реков не ни игра во последно време

(за Керол) Тоа го заклучи од неговиот performance од 3,456 минути на мечот со Норвич и неговата шанса која ја промаши, а истото го направи Суарез за 90 минути, меѓутоа промаше 243564645645 пати?

Значи, перцепција, ништо појќе. Перцепција...

Ливерпул има упатени 153 удари оваа сеозна од кои само 12 завршиле во противничката мрежа(реализација е само 8% :()

Гледа господ , вчера се потврди . Суарез не му ја дава чиста на кајт после лупа статива. Второ полувреме има да му ја сврти на Стиви и пак не му ја дава и после лупа статива .
Звер од играч е ама себичи , треба стиви да му ја збибери една или белами со голф палица да го залупа

Лукас фалеше и те како на вчерашнио меч....
Даунинг треба да оладе малце на клупа нај слаб играч последните 3 кола....
А онај Хендерсонн....20 мил за него ауууу....катастрофа!!!

295973_251995131515275_211618175552971_733447_1954506356_n.jpg

Гледа господ , вчера се потврди . Суарез не му ја дава чиста на кајт после лупа статива. Второ полувреме има да му ја сврти на Стиви и пак не му ја дава и после лупа статива .
Звер од играч е ама себичи , треба стиви да му ја збибери една или белами со голф палица да го залупа
Е па тоа викам и ја ама ете во тој случај сум го мразел Суарез :pos:
--- надополнето: Oct 23, 2011 1:30 PM ---
Ливерпул има упатени 153 удари оваа сеозна од кои само 12 завршиле во противничката мрежа(реализација е само 8% :()

Точно

Озбилно не ве сфаќам како фалеше присуството на Лукас во средниот ред?? Норвич играше вака и против Јунајтед и многу несреќно изгубија. Како што кажа коментаторот на Спорт Клуб дека тимот игра офанзивно без разлика против кој игра. Значи вака или така ќе создадеа некоја шанса. Вака добар напаѓачки Ливерпул не сум видел одамна. 30 шута на гол имавме, кога играме против било кој клуб а Лукас игра никогаш не сме волку офанзивни. Е сеа што нападот не реализираше 99% од шансите е друга работа. И дефинитивно требаше Керол порано да влезе колку толку да му се даде шанса, мислам дека заслужи барем со голот против Евертон.

Присуството на Lucas и тоа како фалеше. Незнам дали забележавте колку статични беа Gerrard и Adam и поради нивната статичност имавме недостаток на играчи во 16-никот на Norwich. Кога напаѓавме Gerrard а и Adam мораа да останат поназад за да го штитат дефанзивниот ред а сите знаеме кои се дефанзивните можности на Adam и Gerrard. Истотака немаше кој да ги покрива излетите на Johnson и Enrique, задача која одлично си ја врши Lucas, а од една таква ситуација и го примивме голот а за малце ќе примивме и втор гол бидејќи Enrique беше оставен 1 на 2 a Bellamy (или Downing кога игра таму) не се враќа назад.

Lucas придонесува и во нападот со тоа што останува назад да го чува дефанзивниот ред и им овозможува на играчите како Gerrard, Adam, Henderson да го напаѓаат противничкиот 16-ник а со тоа Downing, Suarez, Kuyt, Carroll имаат повеќе опции во нападот, а не како вчера Suarez сам си ги креираше повеќето шанси или кога Downing требаше да нафрли а во противничкиот 16-ник ги имаше само Kuyt и Suarez против 7-8 одбранбени играчи на Norwich.

Проблем имаме што во моментов премногу се потпираме на Suarez и неговата способност сам да си креира шанси. Мора некако Kenny да го вметне и Carroll во целиот систем и мислам дека играчкиот кадар што го поседуваме во моментов е далеку по-компатибилен со 4-3-3 формација одколку со 4-4-2. Истотака со 4-3-3 формацијата мислам дека ќе имаме и поголем баланс во одбраната и нападот. Ова е мојата замисла:

--------------------------------------------------------- --или-- ---------------------------------------------------------
-------------------------Reina------------------------- ------- -------------------------Reina--------------------------
---------------------------------------------------------- ------- ----------------------------------------------------------
Johnson------Skrtel---------Agger-------Enrique ------- Johnson------Skrtel---------Agger-------Enrique
---------------------------------------------------------- ------- ----------------------------------------------------------
------------------Lucas/Spearing-------------------- ------- ------------------Lucas/Spearing--------------------
--------------------------------Adam/Gerrard-------- ------- --------------------------------Adam/Gerrard--------
-----------Gerrard/Hendo---------------------------- ------- -----------Gerrard/Hendo----------------------------
Kuyt------------------------------Downing/Bellamy ------- Downing/Kuyt--------------------Suarez/Bellamy
------------------------Suarez------------------------- ------- ---------------------Carroll/Kuyt----------------------

Секако за тоа Kenny е тука и тој знае најдобро.

АКО НИШТО ДРУГО НАШИТЕ ФАНОВИ ОСТАНАА ВЕРНИ ДО КРАЈ, И ГИ ПОЗДРАВИЈА КУЛТУРНО СИТЕ СО АПЛАУЗИ, А НЕ КО КОМШИИНЕ ШТО ВИКАА ,,YOU'LL NEVER WALK ALONE" И КОГА ГУБАТ 0-1 ДОМА 10 МИНУТИ ПРЕД КРАЈ СИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА ГИ НАПУШТААТ ТРИБИНИТЕ!

Гордост сме за англискиот фудбал и во победа и во пораз! .... и во 1- 6

:pos:

ова знаете како му доаѓа, кај се смееш не можеш воздух да земеш, они уште те голицкаат.. како да не е доста

ај ај ај ај

ако ништо друго......:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom