Battlefield 3

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не се разбирам баш од хардвер, ќе биде некој доволно љубезен да ми каже дали мојата графичка ATI Radeon HD 4850 е доволно добра за да ја играм играва?

Различни страни за system requirements различни работи ми кажуваат, едни дека е ок, други дека не е доволно добра и дека нема да може DX 11 игри да се старуваат на графичкава.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Не се разбирам баш од хардвер, ќе биде некој доволно љубезен да ми каже дали мојата графичка ATI Radeon HD 4850 е доволно добра за да ја играм играва?

Различни страни за system requirements различни работи ми кажуваат, едни дека е ок, други дека не е доволно добра и дека нема да може DX 11 игри да се старуваат на графичкава.
Ке можеш, поготово ако ти е 1гб, 100% ке можеш (се разбира.. и другите компоненти ако ти се доволно добри) :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

1. Страните за скенирање на системи и носење на одлуки дали истите се способни за играње на одредена игра се невиден bullshit....и немаат врска со реалноста.

2. Колкав монитор имаш, и која му е максимална резолуција?

3. Колку системска рам меморија имаш? и колку меморија има графичката карта?

4. Каков процесор имаш?

5. За да ја играш BF3 мора да ја купиш, и да имаш Win7, на XP не се игра, се надевам дека ова го знаеш.

6. Мој пријател проба да ја игра со 9800GT, дури и на low, играта беше тотално неигрива, на 22 инчен монитор со 1680x1050 резолуција. Е сега 4850 е околу 40% побрза така да мислам дека би требало да можеш да ја играш на low сетинг во зависност од другите компоненти кои сеуште не ги знам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
1. Страните за скенирање на системи и носење на одлуки дали истите се способни за играње на одредена игра се невиден bullshit....и немаат врска со реалноста.

2. Колкав монитор имаш, и која му е максимална резолуција?

3. Колку системска рам меморија имаш? и колку меморија има графичката карта?

4. Каков процесор имаш?

5. За да ја играш BF3 мора да ја купиш, и да имаш Win7, на XP не се игра, се надевам дека ова го знаеш.

6. Мој пријател проба да ја игра со 9800GT, дури и на low, играта беше тотално неигрива, на 22 инчен монитор со 1680x1050 резолуција. Е сега 4850 е околу 40% побрза така да мислам дека би требало да можеш да ја играш на low сетинг во зависност од другите компоненти кои сеуште не ги знам.
1. 19 инчен монитор, максимална резолуција 2048x1536
2. 2GB RAM, 512 MB на графичката.
3. Dual-Core E5300 2.6 GHz
4. Во скоро време ќе ја купам, а веќе мигрирав на Седмица, сакам да се осигурам дека нема да имам хардверски проблеми пред да ја купам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
1. LCD Монитор со таква резолуција не постои, дали се работи за CRT?

2. 2GB рам не се доволни за играта, купи уште 2 и така е сега многу ефтина, исто така и на самата графичка имаш малце рам.

3. Процесорот ти е слаб исто така.

4. Конфигурацијава не ти е за BF3, BF3 бара јаки машини...... ако сакаш да ја играш ќе мора на некоја доста пониска резолуција, која ја користиш во моментов?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
1. LCD Монитор со таква резолуција не постои, дали се работи за CRT?

2. 2GB рам не се доволни за играта, купи уште 2 и така е сега многу ефтина, исто така и на самата графичка имаш малце рам.

3. Процесорот ти е слаб исто така.

4. Конфигурацијава не ти е за BF3, BF3 бара јаки машини...... ако сакаш да ја играш ќе мора на некоја доста пониска резолуција, која ја користиш во моментов?
Не можев на интернет да најдам макс резолуција за мојот модел, резолуцијата ја пишав откако во Properties/Settings ја видов најголемата можна резолуција.

Користам 1440х900 резолуција

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
максимална резолуција 2048x1536
Ех, ваква резолуција на времето имаа најдобрите CRT монитори. Баш ми фали 4:3 форматот.

За да ја играш BF3 мора да ја купиш
Или да чекаш крак. :)

Делува интересно играва за мултиплеер, ќе ја чекам на некоја од распродажбите на зима и лето кога ќе биде околу 25-30 евра.

Иначе потполно се слагам со Бибил во врска со пропагандноста и претерано клишеизираната приказна на ваквиов тип на игри, и Crysis кога се појави беше ваков тип на игра каде што графиката е доминантен фактор, но ипак имаше колку-толку солидна прича, јес да немаше добар мултиплеер, со ова се вади BF3.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нема да има крак, не за асално играње на мултиплеер, а најверојатно ни за сингл плеер...бидејќи за да играш и сингл пеер мораш преку Origin, т.е. со верификуван акаунт или поточно купена игра....

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Нема да има крак, не за асално играње на мултиплеер, а најверојатно ни за сингл плеер...бидејќи за да играш и сингл пеер мораш преку Origin, т.е. со верификуван акаунт или поточно купена игра....
Ако можеа да ја кракнат Assassin's Creed 2 што бараше постојана интернет конекција за да се игра - сигурен сум дека ќе најдат начин и за оваа :) (зборам за single player-от).

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Излее по торенти за xbox 360 , доаѓа на две дуал леер односно 16.28 гб е. За да играте со текстури од висока резолуција препорачливо е да го инсталирате двд-то на хард диск.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Xbox/конзоли и текстури, хммм.....science fiction :D
АКо се инсталира двд-то ќе има висока резолуција текстури. Ќе изгледа прекрасно, не се замарам за хардверот дали да купам рам или нова графичка. Не се форматирам на win 7 и така :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
И јас не се замарам, јас уживам во тоа, незнам зашто мислите дека се замараме, хоби-мерак е тоа, не е замарање :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
И јас не се замарам, јас уживам во тоа, незнам зашто мислите дека се замараме, хоби-мерак е тоа, не е замарање :)
Ама ти, не секој има пари да биде во тек

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Досега нема игра што не била кракната, sooner or later ќе направат и мултиплеер хакнати сервери, сеа нема да биде воопшто на нивото на официјалните сервери, но за ваква hyped игра поготово од EA, сите кракерски тимови има со максимум вложен труд да се обидат да ја пробијат.

Kajgana Shop

На врв Bottom