Брак без секс

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Мислам дека не си во право, кога толку го потенцираш значењето на сексуалниост однос. Јас на прво место ја ставам сексуалноста.
Погледни го примерот на Стивен Хокинг, познатиот англиски теоретски физичар. Тој од студентски денови е тежок инвалид, врзан за инвалидска количка и други апарати, меѓутоа тој е оженет и меѓу него и неговата Сопруга постои љубов.
Da така е но тој значи сепак е врзан и можеби и немаат секс но од здравствени причини така??Затоа што е приморан да седи во количка,а не од што сака.
--- надополнето: Oct 20, 2011 10:16 AM ---
Жена му не била курва затоа чекала до брак, тоа што покварената искурвана младина се раководи по свои мерила е друга работа.
Ти колку години имаш??Пошто или си некој тинејџер со овие размислувања или ако не си тогаш дефинитивно живееш во некој кој знае каков расипан свет каде луѓето кои имаат секс пред брак се расипани.
Жена му не била курва...затоа чекала до брак.хахаа Епа супер не била ама со тек на годините излегла дека е најрасипана жена зашто очигледно се курва и си игра мајтап со мозокот на нејзиниот сопруг.
И, д чоусен уон ...што дека( според тебе) била светица :) кога сега си игра со маж и на некој начин???
Поарно да имала неколку пред него барем сега ќе имала искуство какво такво и ќе знае да ужива во бракот.Тоа што немала секс пред брак и во брак за мене не значи дека била светица пријателе туку дека си има жената проблем.
И ајде сеа...се згрозувам кога гледам дека сеуште има луѓе со вакви размислувања за луѓето.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Не знам зошто сите скокате дека приказната била феик. На почеток напишав дека сум во брак повеќе од 10 год, колку точно не можам да кажам. Веќе изнесов многу повеќе од она што треба. Датум од венчавка не можам да ви откријам, за да не кажете "тој е бе тој што ти викав, комшијата од првиот влез!!!!!"
За волја на вистината јас веќе имам пријателка која поминала низ слично и ми верува, ме разбира и ме прави среќен секоја средба и разговор со неа. Таа ми откри како стојат работите од женски агол. Сега за сега имам некој со кој можам да се поврзам многу блиску и се чувстувам како средношколец покрај неа. Како понатаму ќе се одвиваат работите останува да видиме, но едно е сигурно, нема да ви праќам овде пренос во живо.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Како прво, во голема заблуда си со мислењето дека луѓето сакаат да бидат моногамни, не, туку сакаат другите за нив да мислат дека СЕ моногамни. Второ, сакам да ми појасниш која е придобивката од ќотек и паралелно ебење надвор од дома? Трето батка, разговорот никогаш нема да ја влоши ситуацијата, во најмала рака ќе останат на истиот заебан стадиум. Четврто, ако и веќе нивниот таканаречен брак веќе неофицијално непостои и мислиш дека треба неговото раскинување да се официјализира, зошто тогаш ќотек? Петто, имаат дете, немислиш дека со детето ЌЕ МОРА да разговараат пред да се остават? Детето заслужува да знае што им се случува на родителите...или треба тато да ренда на ФБ каде што истовремено рендаат другарчињата на неговото дете?...абе ајде, недораснато размислување...И веќе ако го советуваш да ренда на интернет, ФБ не ти е добар избор...постојат специјализирани сајтови исклучиво за тие намени...;)
:) Навистина веруваш во ова што го пишуваш нели?
Прво, луѓето коишто живеат во модерните западни цивилизации каде што сакаме да мислиме дека спаѓаме и ние се моногамни дефакто. Токму бракот како институција го покажува и докажува тоа. Ние сме и етички и правно гледано моногамни. И ти си ви заблуда кога велиш дека луѓето не сакаат да бидат моногамни, освен ако не се тинејџери коишто не го почувствувале животот, бидејќи сите луѓе (не деца) сакаат да бидат моногамни и да се чувствуваат сигурни дека партнерот е само нивни, а со тоа и тие само негови. Што мислиш, зошто кога некој ти е драг и го сакаш се чувствуваш ебано грдо ако го изневериш?! Затоа што е природно чувстото за моногамност, исто како што е природна потребата и за секс, храна, вода...

Второ, ќотекот и ебењето надвор од дома се машката верзија на женското „ти ги трошам парите и имам швалер“. Жените се физички послаби од мажот, ама се умствено далеку посупериорни со својата смисла за тактичко уништување на психата на партнерот низ годините. Жените своите мажи ги убиваат психички, мажите своите жени ги убиваат физички. Ферплеј. Ферплеј или токму она кое што велам дека треба типов да го примени у ситуацијава.

Трето, разговорот требал да биде завршен до сеа. Ако не разговарале за тоа зошто она веќе со години не сака секс да има со него, онда праиме муабет за навистина чудни луѓе.

Четврто, а што освен ќотек ти сугерираш како средство за да се натера една жена да биде разумна и да проба всушност да реши некој проблем. Еве, ти си жена, како ти себе си би си го довела умот на едно реално ниво, да можеш со мажите да разговараш и да решиш нешто. Жените се суштества коишто не трагаат по решение, туку уживаат во решавање на проблемот. Затоа жени никогаш неможат да решат проблем. Жени се мразат целиот свој живот и си одат на кафиња една кај друга. Кога мажи ќе се замразат, се убиваат и го решаваат проблемот. Заебано решение, ама решение е.
Затоа, за да се добие вниманието на една жена, историски гледано ќотекот одлично вршел работа и тоа заради две причини. Жените секогаш обрнуваат внимание кога ќе им залепиш еден шамар, плус, на тој начин се исфрла фрустрацијата од женската неспособност за одржување во реалноста. Simple as that.

Петто, глеј, децата од развод се сјебани како и да завртиш. Не е тоа нивна вина, знам, али што сакаат нека прават, тоа дете ќе расте со разведени родители. Јас не познавам луѓе од разведени родители коишто израснале без некоја девијација. Не дека сите деца што растеле со два родитела се перфектни, далеку од тоа, ама ако родителите биле толку глупави, да направат дете и после тоа да не можат да си ги решат проблемите For the sake of the child, онда жал ми е за детето, а за родителите имам еден мрачен подрум каде што можеме да ги закопаме.

Мачорка напиша:
Прво, глупаво е со сигурност да се заклучи дека жена му го изневерува само затоа што нема желба за секс.
Не знам зошто, но малкумина на темава помислија дека можеби постои медицинско објаснување за фактот што жената не чувствува потреба за секс.Според мене, најверојатно се работи за некаков хормонален дисбаланс, а тоа и како знае да влијае на либидото.
Јас не сум експерт за тоа, советувам посета на ендокринолог ( или кој и да се занимава со оваа проблематика, се надевам ќе ви помогне.

Друга опција е дека дотичната била отсекогаш асексуална, и само глумела, и онака човекот рече дека сексот никогаш не им бил нешто посебно.Нормално, постојат тука и мал милион други можности, но по мене, овие две се најверојатни.

Дефинитивно мислам дека не го изневерува, па ете човекот ја манијачел и читал разговори на фејсбук, и освен муабети од типот што готвела и слично не нашол ништо. Исто, ако веќе го изневерува, логично е дека би имала и со него односи, барем повремено, колку да му замачка очи, мислам дека повеќето жени би постапиле така во случај да изневеруваат.

На крај, не ми се јасни луѓето што предлагаа ќотек како решение за проблемов.Се надевам дека не се сериозни.
Спротивно на верувањето на голем дел мажи,
жените (ок, мнозинството жени) не се палат на физичко насилство.Спенкање по газе за време на секс, да, али шамари, боксови и слично се major turn off, бидете сигурни.

Needless to say, едно дете да види како татко му ја тепа мајка е најтрауматичната ствар што може да му се случи на едно дете, тоа може да ви го потврди секој што бил сведок на таква сцена.Се надевам дека отворачот на темата е свесен за тоа и нема да ги земе предвид таквите совети.
Хеј, не мора да ја тепа пред детето. И не треба да ја тепа дека со него нема секс, туку дека не сака да им функционира бракот, токму тоа што Ана го напиша дека е главниот проблем.

И ти дефинитвно мислиш дека не го изневерува бидејќи сите девојки во историјата биле верни, освен пар курви (плукам по нив, мајку им јебем и нив и на нивниот 17 век кога го правеа тоа), така?

Face it people, every body cheat. Од 1000 луѓе во животот со коишто сум зборувал, само двајца знам дека не изневериле, а ниту нив не ги следам 24/7, може преќутеле, можеби токму тие двајца ја ебеле девојка ми. Едниот е машко, другиот женско, нема врска полот у приказната. Сите други имале приказна каде што изневериле. Секој којшто имал активен социјален и „партнерски“ (за да не речам сексуален) живот изневерил во животот.Ако не го сторил тоа, премалку луѓе имал во својот кревет. И ако мислите дека вас не ви се случило тоа... па, и ние во Југлосавија мислевме дека само на блискиот исток има војна. Искочи дека и во нашиот двор некој некого ебел.

kvadros напиша:
Не знам зошто сите скокате дека приказната била феик. На почеток напишав дека сум во брак повеќе од 10 год, колку точно не можам да кажам. Веќе изнесов многу повеќе од она што треба. Датум од венчавка не можам да ви откријам, за да не кажете "тој е бе тој што ти викав, комшијата од првиот влез!!!!!"
За волја на вистината јас веќе имам пријателка која поминала низ слично и ми верува, ме разбира и ме прави среќен секоја средба и разговор со неа. Таа ми откри како стојат работите од женски агол. Сега за сега имам некој со кој можам да се поврзам многу блиску и се чувстувам како средношколец покрај неа. Како понатаму ќе се одвиваат работите останува да видиме, но едно е сигурно, нема да ви праќам овде пренос во живо.
Едноставно знаев дека квадрос ќе го најде вистинското решение. Мислам дека ти го открила вистинскиот агол. :) Be happy together... ;)

Член од
20 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1
ај прашај ја пријателката ако сака и на нас да ни даде некој совет?
--- надополнето: Oct 20, 2011 1:01 PM ---
или пак остај број од жена ти

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Да бе, сега си најде другарка и нас кој не ебе.

Форумов го читаат илјадници луѓе од кои некој сигурно има со проблем сличен на твојот. Не треба да ни го раскажуваш твојот живот зошто не не интересира, а впрочем и онака не те познаваме, ама ако веќе си го решиш твојот проблем редно е да дадеш некој совет за луѓето со слични проблеми кои се срамат да го кажат тоа или не сакаат да се зачленат и да отворат тема.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А жена ти знае за ова?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
a so pretpostavuvam sigurno si musliman kaj vas go nema toa sedi miren covekot e isti bez razlika na koja vera e
:pos: те молам кажи дека се зезаш. Човекот е рисјанин - ХРИСТИЈАНИН, а не муслиман:tapp:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Se slozuvam deka nema vrska, no deka nie sme poemanncipirani a oni pozatucani zatoa nie gi sledime svetskite trendovi a kaj niv ima posirok sloj na zatucana raja i zatoa oni se plasat od Gospod da ne gi kazni ama u rajot ke moze site so site posto tamo sve extra ke bide!

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Me воодушеви твојот опис на остарени мажи. Единствено она „ пивски стомак “ би го заменил со „ опуштен стомак “, бидејќи воопшто не пијам пиво.
Секој ден среќавам млади девојќи, впрочем таквите редовно ми одстапуваат место во возилата на ЈСП. И кога ќе ги погледам, поставени на штикли од 25 см, облечени во тесни алишта со голи папоци, со бричени раце и нозе, пудросани и офарбани во сите бои, со коса премачкана со гел, па такви наоколу зјапаат да видат дали сите ги забележиле, можам да ти кажам дека и јас „ одма се напалувам “, а стомакот ми се превртува од помислата дека ако некој ги допре ќе се намачка во силните пудри, бои и гелови.
Меѓутоа, имам други чувства, ако помислам на некоја убава врсничка, која сварила убаво слатко, со која можам да се напијам кафе, да си направам убав муабет, да си прошетам и да разменам мисли.
Зборот ми е, сите сакаме секс, меѓутоа само со оние кои ни одговараат и кои ни се допаѓаат.
Не знам јас не користам пудра, не се фарбам, не се бричам се депилирам, не користам гел, не носам повисоки штикли од 5-7 цм, не користам јаки парфеми и не носам алишта со голи папоци тоа беше модерно пред некој 9 години лолз. сеедно да се навратиме на темата така е се слагам со постот дека секој си одговара со својата возразна група, нормално дека нема да те привлекуваат помлади девојки кога постарите се подостапни и твоја генерација, си го имате муабетот, на иста фреквенција сте што се вика..поентата ми беше дека помлади жени одат со постари мажи само и единствено ради пари, а не од што многу им се допаѓаат физички постари мажи, како то рече еден член погоре "мажите како старееле станувале поубави и попривлечни" блага веза нема so not true.....

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Брак без секс е ништо брак без ручек е тоа е веќе ПРОБЛЕМ.
Ако ги земеш овие младиве кокони што само се шминкаат и бамбурат пред огледало, кокетно се смеат, во главите празни ко лејки, а глупи ко праз, голема е веројатноста дека ќе станеш зависник од брза храна и запек.
Одењето во ве-це по 2 саати ќе ти стане рутина и на крај ќе умреш од рак на дебелото црево.

Затоа дечки да не се лажеме првиот состанок нека ви биде кај нејзе дома нека ви зготви ТРИ ЈАДЕЊА по нејзин избор и тогаш ќе знаете ДЕКА Е ВАША.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Isto i mazite idat so postari zeni samo radi pari ne deka kako stareele zenite stanuvale poubavi i poprivlecni.

Kajgana Shop

На врв Bottom