Battlefield 3

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Како тоа не умира? Најпродавани 50 игри оваа година ТУКА гледаш некоја ПЦ игра? Истото ќе биде и со Battlefield 3 , xbox 360 ќе има 3 милиони, ps3 ќе има 1 .200 000 копии, а PC ќе има 300 000 копии :)
Дур има овци ќе има и џемпери :D
Шала на страна, пц гејмингот нема да умре од проста причинa ... потребен им е на хардвер производителите како Интел, Ати и Нвидиа па и на Микрософт од друга страна, како што е забележано во постот погоре (billion dollars in PC builds and upgrades this year alone) ....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Така не умира, и никогаш нема да умре. На секој форум на којшто сум член луѓето кои играат игри на пс се најмалце 3 пати повеќе, од оние на конзола. Тоа што пирајтеријата работи помалце кај игрите за конзоли не значи дека луѓето нема да купуваат хардвер, конзола купуваш еднаш и ти трае 4/5 години, додека пс то се надградува костантно, јас зборам од поглед на финансии/придобивки на производителите за хардвер од продажба на компоненти поради захтевни наслови....не кој продал повеќе игри, тоа ми беше поентата, ама да не идеме офтопик.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Како тоа не умира? Најпродавани 50 игри оваа година ТУКА гледаш некоја ПЦ игра? Истото ќе биде и со Battlefield 3 , xbox 360 ќе има 3 милиони, ps3 ќе има 1 .200 000 копии, а PC ќе има 300 000 копии :)
PC гејминг не умира, нешто поглупо од тоа да пукаш со џојстик нема, or blacksc0ping d3m n00bz.
--- надополнето: Oct 19, 2011 1:02 PM ---
PC гејминг не умира, нешто поглупо од тоа да пукаш со џојстик нема, or blacksc0ping d3m n00bz.
Искочи и BF3 најверојатно, на ТПБ искочена е али се чека крак.овојпат од purple skull, т.е trusted.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Кој кажа дека PC гејмингот е мртов или е console fag или треба да се преиспита , пошто PC гејмингот е една од главните причини за напредувањето на хардверот и од самото тоа носи билиони . Исто така пиратеријата е значаен детаљ пошто многу од PC гејмерите пиратски ги симињаат игрите ....Call of Duty: Black Ops (4,270,000)
Battlefield: Bad Company 2 (3,960,000) 3 Mafia 2 (3,550,000) , Mass Effect 2 (3,240,000) , Starcraft II (3,120,000). Ова се само некој од бројките за пиратски симнати игри.

А пак од друга страна нешто толку катастрофално за гејмингот во глобала како конзола не постои . Девелоперите за да го задоволат вашиот пазар неможат да мрднат во многу ствари ради ограничениот и стариот хардвер на конзолите и автоматски гејмингот е во пауза во многу ствари последниве 4 години.

Позз

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Момци да не го претвараме тридов во Console vs PC ве молам, мада јас бев крив што воопшто го спомнав во мојот претходен пост и се извинувам за тоа, да продолжиме со BF3 дискусијата.

ЕДИТ:

Looks like we'll have a Day 1 patch.

A given.

Origin Update:

Quote:

Most Recent
Version 8.3
Added functionality to change your password from the settings menu.
Introducing Cloud Storage Beta - sync your saved games with the cloud, so you can continue playing from any computer.
Added in-game commerce functionality.
Added functionality to import friends from select EA games. - What about export to BL?
Improved search functionality so your friends can find you by real name, if you add it to your profile.
Added functionality to access customer support from Origin In Game.
Added feature to repair game installs.
Introducing Free Games - play PC demos to casual games from the Free Games page in the Origin store

The game will be update/patched almost every day untill all possible issues are completely sort out!

:cuc:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
PC gejmingot za malce ne e mrtov bas zarai toj preskap harver.
A ne e mrtov zaradi samite naslovi - naslovi koi se eftini, dobri i ne baraat super-komjuterishta.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Искочи и BF3 најверојатно, на ТПБ искочена е али се чека крак.овојпат од purple skull, т.е trusted.
Јас ја симнав уште вчера. Ја имаше на rargb и arenabg. Пробав да ја инсталирам, ама ми бараше код преку Origin. Зашо, неам појма. Може ја не знам да ја снимам или па не може да се сними. Очекуев само да ја снимам, па когаќе излезе крак, да кракуем и да ја пробам на Single Player.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кој кажа дека PC гејмингот е мртов или е console fag или треба да се преиспита , пошто PC гејмингот е една од главните причини за напредувањето на хардверот и од самото тоа носи билиони . Исто така пиратеријата е значаен детаљ пошто многу од PC гејмерите пиратски ги симињаат игрите ....Call of Duty: Black Ops (4,270,000)
Battlefield: Bad Company 2 (3,960,000) 3 Mafia 2 (3,550,000) , Mass Effect 2 (3,240,000) , Starcraft II (3,120,000). Ова се само некој од бројките за пиратски симнати игри.

А пак од друга страна нешто толку катастрофално за гејмингот во глобала како конзола не постои . Девелоперите за да го задоволат вашиот пазар неможат да мрднат во многу ствари ради ограничениот и стариот хардвер на конзолите и автоматски гејмингот е во пауза во многу ствари последниве 4 години.

Позз
Колку само за споредба, Black Ops xbox 360 - 13.07 МИЛИОНИ копии КУПЕНИ

Black Os PS3 - 10.67 МИЛИОНИ КУПЕНИ.

Додади уште по МИНИМУМ 10 милиони купени тоа на xbox 360 ти е колку ? АЈде заокружуваме на 25 МИЛИОНИ.

А пц? 1 Милион купени + не 4 ете нека тоа ти е 5 пати поголема бројка. :drk:

А да и да не забаоравам, додека ти секоја година даваш по некое илјадарче за да играш на повисока резолуција, јас со 18 000 денари веќе 5 години не се замарам за тоа.
--- надополнето: Oct 19, 2011 4:24 PM ---
http://www.vgchartz.com/worldtotals.php?name=black ops

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Неможеш да споредиш играње FPS на конзола и на PC, така да тоа ти што наведуваш за PS3 и Black Ops си нема врска пошто тоа не се вистински играчи, него нубови, да беа вистински играчи ќе ја купеа за PC.

Него back on topic, видете го клипчево :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

Додади уште по МИНИМУМ 10 милиони купени тоа на xbox 360 ти е колку ? АЈде заокружуваме на 25 МИЛИОНИ.

А да и да не забаоравам, додека ти секоја година даваш по некое илјадарче за да играш на повисока резолуција, јас со 18 000 денари веќе 5 години не се замарам за тоа.
пак

кол оф дјути=купена толку пати за да дечиња можат да праат quickscope and all dat shit, па после да го турат на YT тоа.А им пишеш на било кој од тие да го напраат на ПЦ, одговор не бе полесно е на ПЦ, али не го праи.Ми е гајле колку е купена, сигурно е дупло веќе даунлоадирана од сите заедно.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
HOLY SHIT!!! This is some serious stuff :eek:

Аман бе? Многу console-fags имало низ светов...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Момци ве молам, заебете Console vs PC бесконечна и бесцелна дебата, move on....

Edit:

Од она што се гледа, веќе е среден squad системот во последниот build!! :vozbud:

Ова ќе се случи на 25 октомври во шоповите во USA,

:pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Другар, игравме build стар повеќе од 7 месеци, за новиот build веќе се збори дека е bug free - перфектен :)

БТЊ ја имам играта во мојот Origin акаунт, (ја купив денес) сега само што побрзо да дојде 28-ми :D

ЛЕЛЕЕЛЕЛЕ!

:pos::D

Kajgana Shop

На врв Bottom