Брак без секс

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Затоа што денешните жени ја побиваат тезата на Фројд дека се фрустрирани поради недостатокот на пенис. Светот на мажите не се врти околу вагините, туку околу пенисите. Си ги мерат цело време. Штета што не сфаќаат, дека сепак, на жените светот не се врти околу пенисот, еден и единствен. Свесни се денес, дека имаат и опција Б.

Но ептен отидовме офтопик.

Не знаеме што калибар е сопругата што ја зборуваме 16 страни.
ХАХАХА сопругата ика деновиве како луда

Член од
15 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
18
Добро да кажам тоа што сакав да кажам и што ми смета а тоа е дека ако немало секс некое време одма во глава прва идеја ви паѓа развод, равод не е решение. Многу ме интересира хипотетички гледано недајбоже никој да го доживее, ако некоја девојка е во брак со некој маж и имаат дете и мажот доживее пример сообраќајна несреќа по која нема да биде способен да имаат секс, ме интересира како размислувате според вас што треба да направи таа девојка, да се разведе?
Druze taka se prai muabet..ke kazes toa sto stvarno si sakal da go kazes..nas ni e najbiten seksot?! nie odma pomisluvame na razvod?! izgleda nesto brzinive si gi pomesal...ili ne si svatil bas sto sme sakale da kazeme...
Ako nemame seks, togas imame nekoj nastrana i ne go sakame vise, a ako go sakame togas ni e najbiten?! nekako ne mi se cini deka e taka, ama ajde..vo brakot se e bitno...se..i od maska i od zenska strana..nema moe-tvoe, nase...megusobno zadovoluvanje na bilo kakvi potrebi , zaednicko resavanje na problemite, zaednicko ispolnuvanje na obvrskite...zatoa se vika bracna zaednica...sekoj brak ima krizi, sekoj, nikoj nemoze da me ubedi deka n pominal niz nekoj kriza, ali posle izvesno vreme, koga samo edniot se trudi, a drugiot sedi(so p.... ili k.... vo race)druze ne ide..nemozam jas so sila nekoj da teram da bide so mene ako ne saka..

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Не сум бил во брак. Приметив многу ти напишале разведи се, а никогаш не биле во брак ниту пак имаат дете, лесно е да кажеш на некого разведи се. Гледај да го решиш проблемот а не да се разведуваш зашто немаш секс. Можда премногу сте се оддалечиле, превземи иницијатива и директно отворено разговарај, а не од околу, ако неќе викни малце мушки тресни по маса да свати дека си сериозен, поминувајте повеќе време заедно, зближете се пак, разговарајте, однеси го детето на викенд кај баби дедовци бидете сами напрајте си добра вечера , друкпат пак однеси го детето некој да ви го чува отидете во ресторан, друкпат искочете на журка, сакам да ти кажам да поминувате повеќе време само вие двајца без детето тоа е многу важно, и не очекувај преку ноќ промени, поминувајте повеќе време заедно имајте заеднички активности па види дали ќе помогне ова, види какви промени ќе има за 2-3 месеца. Погоре приметив повеќето што ти напишале се или ученици или студенти кои неможат да предвидат што носи животот во брак и плус дете, кога живееш со своите родители они те перат, пеглаат, ранат а на тебе е само да се журкаш и да имаш секс, е во брак не е така лесно, сакам да кажам можда не и е лесно цел ден на работа таму нервози, дома доаѓа изнервирана треба ручек да прави да пере, пегла и да се грижи за детето и да го воспитува, можда е депресивна поради тоа и не и е до секс, и јас си мислев дека е лесно да чуваш дете додека не ми ја донесоа првпат да ја чувам внука ми, цел ден трчав по нејзе рани ја, ова дај и она дај и па не те слуша па урла и други триста глупости па после морав да пијам лексилиум за да се опоравам, и стално кога ја чувам после сум нервозен зашто мора цел ден да трчам по неа зашто сепак е мало дете не разбира ништо а не па сите тие обврски што ги носи бракот и детето човек да ги има. Значи сакам да кажам повеќе време да поминувате заедно без детето само вие двајца и гледај да ја растеретиш од обврски, ако имаш пари вработи куќна помошничка, гледај повеќе да ви е убаво и релаксирано идете на масажа во ресторани и други убави ивенти смисли како да се растеретите од сите тие обврски кои создаваат нервози зашто знаеш ние младиве денес не сме научени многу да работиме и да имаме многу обврски многу сме размазени. Можда имала тешко детство што влијае да се изгради во личност каква што е, немаме сите исти животни приказни. Многу другарки имам што отако родија деца се сменија скроз, односот со нивните партнери, а и односот со мене, порано кога ќе искочев со нив сме се журкале и правеле муабет на разни теми и сме пиеле алкохол, а сега кога искачаме да се видиме ништо не ги интересира и само за нивното дете зборат ниту пијат алкохол ниту ништо, затоа гледај да помминувате повеќе време задно без вашето дете, зашто кога сте сите заедно вашето дете е на прво место, а кога сте сами вие двајца сте си важни во тој миг.
Мислиш дека некој ќе го прочита ова???

Ако има некој нерви да го исчита вака збиено и никакво,од мене има гратис пиво.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Druze taka se prai muabet..ke kazes toa sto stvarno si sakal da go kazes..nas ni e najbiten seksot?! nie odma pomisluvame na razvod?! izgleda nesto brzinive si gi pomesal...ili ne si svatil bas sto sme sakale da kazeme...
Ako nemame seks, togas imame nekoj nastrana i ne go sakame vise, a ako go sakame togas ni e najbiten?! nekako ne mi se cini deka e taka, ama ajde..vo brakot se e bitno...se..i od maska i od zenska strana..nema moe-tvoe, nase...megusobno zadovoluvanje na bilo kakvi potrebi , zaednicko resavanje na problemite, zaednicko ispolnuvanje na obvrskite...zatoa se vika bracna zaednica...sekoj brak ima krizi, sekoj, nikoj nemoze da me ubedi deka n pominal niz nekoj kriza, ali posle izvesno vreme, koga samo edniot se trudi, a drugiot sedi(so p.... ili k.... vo race)druze ne ide..nemozam jas so sila nekoj da teram da bide so mene ako ne saka..
ок добро, се согласувам, се разбравме, но ај ако сакаш чисто онака ме интересира никад не сум му го поставил тоа прашање на некој, а баш ме заинтересира сега, како размислуваат денешните млади девојки, мислам на хипотетичкото прашање?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Мислиш дека некој ќе го прочита ова???

Ако има некој нерви да го исчита вака збиено и никакво,од мене има гратис пиво.
Друже тоа не е пишувано за тебе, туку за тој што побара совет, а ако го мрзело да чита немало да бара совет овде.

Член од
15 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
18
ок добро, се согласувам, се разбравме, но ај ако сакаш чисто онака ме интересира никад не сум му го поставил тоа прашање на некој, а баш ме заинтересира сега, како размислуваат денешните млади девојки, мислам на хипотетичкото прашање?
Nemozam jas da zboram u tugo ime..mozam da ti kazam za sebe...licno, ne sum imala mn ubavo detstvo(voopsto), posle toa nesto ko po ok mi bese, sum videla se i sesto vo zivotov moj, ali u sustina od sekogas sum sakala da koga ke se omazam imam ubav brak, vo smisol na miren i hramonicen, da se pocuvstvuva toplinata na domot, ne sum sakala pari, bogatstvo, lepotani..da me pocituva, saka iskreno i da imame zaednicki jazik...ali koga ke vlezes vo brak ja svakas negovata tezina i ubavina...pa pogotvo koga ke dojde dete?!mix na emocii, so dete i ti rastes i dosozrevas kako licnost...mislam deka premn filozofirav...u sustina denesnive devojki bez razlika kon sto tezneat, pari, mok, ljubov, dom, stanaa posvesni i svakaat deka kako sto kazav predhodno deka nikoj ama bas nikoj ne e vreden radi niv da si go unistuvaat zivotot...tolerancijata koja porano neznaela za granici sega znae, sto mislam deka e ok...ne vikam mal problem i odma aj razvod, tuku sepak mislam deka i denesnive mazi(sekoja cest na isklucocite)treba da stanat posvesni za ulogata i tovarot sto go nosi zenata i da imaat poveke razbiranje...fala mnogu prijatno:)

Член од
18 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
3
Moze eden sovet od mene nov sum ovde ama imam nesto probano bidejki i jas sum vo brak pa go imav slicniot problem.
Pocni da ne i obrakas vnimanie nasicigo kon nesto drugo ili kon nekoja , pocni da zboruvas nekoi seksi raboti za nekoja licnost testiraj ja kako ke reagira, izbegnuvaj ja ne i priogaj vo opsto nebaraj sex od nea probaj takvo nesto dali ke uspee.

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Се согласувам со тебе дека е подобро добар развод, него лош брак јас би додал што е можно побрзо да не се чека зашто нели сексот е најбитен според вас, а да не се лажеме на нас машките битно ни е како изгледа девојката и секогаш ќе одбереме помлада и позгодна девојка, имате прилика вие жените додека сте млади да се разведете зашто за едно 10-на години голема е веројатноста мажот да ве вара со помлади пичиња, зашто вие ќе имате изгубено на лепота, и да не заборавам пак да спомнам нели сексот е најбитен според вас но не е исто сексот со згодна дваесетгодишна девојка и со триесетипетгодишна нели, а за 20 години, е тогаш ве жалам, тогаш 100% ќе ве вара зашто вие сте остареле и сте изгубиле од лепота а машките како стареат се попривлечни на спротивниот пол, и нели сексот е најважен според вас така да тогаш е можно и од дома да ве истера затоа мислете му ја навреме, нели сексот е најбитен а мажот секогаш ќе одбере девојка за секс која има 20-на години, а не 40-на.
Со вакви ставови ти твојот (веројатно сеуште незапочнат) брак си го осудил на пропаст! Од каде тоа дека мажите се тие кои имаат приоритет да бираат со кого ќе имаат секс? Дали немислиш дека без разлика на годините, а според некое правило на природата, жените се претежно тие што бираат сексуален партнер? Алооо овде имаме член (маж) кој не се стрча да бара 20 годишна за секс, туку бара совет како својата (веројатно постара од 20 години) сопруга повторно да ја придобие.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Со вакви ставови ти твојот (веројатно сеуште незапочнат) брак си го осудил на пропаст! Од каде тоа дека мажите се тие кои имаат приоритет да бираат со кого ќе имаат секс? Дали немислиш дека без разлика на годините, а според некое правило на природата, жените се претежно тие што бираат сексуален партнер? Алооо овде имаме член (маж) кој не се стрча да бара 20 годишна за секс, туку бара совет како својата (веројатно постара од 20 години) сопруга повторно да ја придобие.
Не се стрчал сè уште... Али дефинитвно треба и ќе почне да трча да бара секс со 20 годишна.

Ако е луд, ќе бара да ја придобие, ако не е, ќе му каже некој дека денешното време му нуди одлична солуција - секс со повеќе дваесет годишни и тоа беспари. :)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Девојко млада, текстот не си го разбрала, јас такво нешто не би направил, текстот беше напишан за девојката на која се обраќам, а не за тебе, со неа се разбравме

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Девојко млада, текстот не си го разбрала, јас такво нешто не би направил, текстот беше напишан за девојката на која се обраќам, а не за тебе, со неа се разбравме
Разбрав дека е за неа, гледам и дека сте се разбрале (после неколку постови ;)), ниту во еден момент не помислив дека е за мене, го кажав моето мислење за твојот став конкретно напишан во тој пост...не се тревожи:cool:
--- надополнето: Oct 18, 2011 9:53 AM ---
Не се стрчал сè уште... Али дефинитвно треба и ќе почне да трча да бара секс со 20 годишна.

Ако е луд, ќе бара да ја придобие, ако не е, ќе му каже некој дека денешното време му нуди одлична солуција - секс со повеќе дваесет годишни и тоа беспари. :)
Бркање 20 годишни нема да му дојде лошо сигурно (иако лично не ме бендисува тоа), но нема да му го реши конкретниот проблем за кој бара совет. Да се труди да ја придобие сега, кога работава им дошла до стадиум „врвка“ е мач со две оштрици...или ќе успее, или ќе изгуби време и нерви и на крај пак ќе се разведат. Значи, не сум за тоа да во една врска, брак, само едниот е тој што се труди да го одржи, но не сум ни за краткотрајни задоволства што навидум ти го решиле проблемот само поради тоа што за момент ти го возвишиле егото.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Бркање 20 годишни нема да му дојде лошо сигурно (иако лично не ме бендисува тоа), но нема да му го реши конкретниот проблем за кој бара совет. Да се труди да ја придобие сега, кога работава им дошла до стадиум „врвка“ е мач со две оштрици...или ќе успее, или ќе изгуби време и нерви и на крај пак ќе се разведат. Значи, не сум за тоа да во една врска, брак, само едниот е тој што се труди да го одржи, но не сум ни за краткотрајни задоволства што навидум ти го решиле проблемот само поради тоа што за момент ти го возвишиле егото.
Ама тоа што ти не си за „тоа“ не значи дека „тоа“ не е решение. И тоа какво добро решение е. Мислиш дека жена му не го изневерува? Јас сум прилично убеден во тоа. Кога веќе таа го изневерува, зошто тој би требало да изигрува фин сопруг? Зашто сите вие жени се претворате во принцезата на зрно грашок и ви се појавуваат имагинарни срценца над главите?! Децата, семејството, пријателите, работата, сите тие работи ги разбирам, ама има една поговорка, Господ прво себе си дал брада.

Ако таа (жена му) решила својата брада да си ја мазни,не обрнувајќи внимание на него, тој дефинитвно треба својата брада да ја стави меѓу нозете на некоја ефтина 20 годишна девојка...

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Ама тоа што ти не си за „тоа“ не значи дека „тоа“ не е решение. И тоа какво добро решение е. Мислиш дека жена му не го изневерува? Јас сум прилично убеден во тоа. Кога веќе таа го изневерува, зошто тој би требало да изигрува фин сопруг? Зашто сите вие жени се претворате во принцезата на зрно грашок и ви се појавуваат имагинарни срценца над главите?! Децата, семејството, пријателите, работата, сите тие работи ги разбирам, ама има една поговорка, Господ прво себе си дал брада.

Ако таа (жена му) решила својата брада да си ја мазни,не обрнувајќи внимание на него, тој дефинитвно треба својата брада да ја стави меѓу нозете на некоја ефтина 20 годишна девојка...
Тоа не е долгорочно решение, туку моментално потхранување на егото, што во случајов мислам дека тој тоа во моментов не го сака. Има веројатност жена му да го изневерува, не велам не, по она што тој го напиша за нејзиниот однос кон него, но дискутабилно е дали тој би бркал 20 годишни поради себе си и сопствените потреби или поради одмазда кон сопругата. И те молам, врати се на мојот прв пост на темава, убаво пишува дека фактот дали таа го изневерува или не во нивниот случај е од споредна важнист. Луѓево имаат многу поголем проблем од тоа дали има она друг или не.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Овој брак е чиста премија, кога нема секс тогаш емцоиите се вистински.
Сексот е за животни овие мажи(животни) жената ја гледат за кејф како некакво парче месо во кое треба да го бутнат својот израсток.

Љубовта без физички релации прв ја има дефинирано Платон.
Оваа љубов според мене е ВРВ, во емотивната смисла афекцијата и склоноста која може да ја има еден маж кон една дама без притоа да ја визуелизира во сексуална конотација е ВИСТИНСКОТО нешто и секој од вас треба да го проба !
Aa? Кога нема секс емоциите се вистински? Добро бе ако ти мислиш така и ако се водиш спрема таа мисла тогаш никако немој да практикуваш секс бидејќи според горенапишаново нели жената ќе помисли дека не ја сакаш ако имаш секс со неа.:)
Твоево мислење е ВРВ морам да ти признаам.Не знам дали да плачам или да се смеам.Секако секој си има нели право на истото и најмалку сакам да те навредам..ама тие со овакво мислење веројатно први гледаат да го бутнат својот израсток при прва шанса. Онаа љубов за која ти погоре говориш не знам дали постои но јас не сум ја сретнала на овие години.Да познавав такви љубови кога бев помала малку.Ама и тоа не би го нарекла љубов туку само заљубување и симпатии.Не фала...ниту сакам дечко ми да проба да ме сака без да има див секс со мене ниту пак ја ќе му дозволам да го прави тоа. Сакам да ме сака целосно.Потполно.А цело е нели кога има се.Спротивно на твоето мислење ...јас сакам дечко ми да ме гледа како жена која е сексуално привлечна и да сака да има секс со мене и по 5 пати у ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom