Брак без секс

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Браво... Одлично е што ги посматраш искуствата на своите родители и пријатели. Не е добро за се да се учи од сопствени грешки.
На пример пред сто години, нашите баби дедовци, живееле во една одаја повеќе генерации од едно семејство, спиеле на рогозини, но тоа не им пречело да имаат многу деца и среќни бракови.
И јас мислам дека грешка е што се гледаат турските и шпанските серии, тие дават една искривена слика.
Ај појасни ми како таја баба разговарала со тој дедо пред 100 години за проблеми во брак и во секс, како ги решавале?
И како најчесто стапувале во брак, и ако не им одел бракот, како пред 100 години се разведувале.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ем на рогозини, ем 20 деца, ем среќни бракови.
Која е таа историја што јас ја немам учено по семејно право ... o_O
Зарем во семејно право се учи како да се има среќен брак?
Ај појасни ми како таја баба разговарала со тој дедо пред 100 години за проблеми во брак и во секс, како ги решавале?
И како најчесто стапувале во брак, и ако не им одел бракот, како пред 100 години се разведувале.
Ако тие баби и дедовци не воделе љубов, од тебе никогаш човек немало да биде.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Брак без секс? Као Мотор без бензин? Има бе тоа, ама точак се вика.

Не мора да значи дека те изневерува, али шансата за тоа е минимална. И ја гласам ќотек... или што и да беше решението...

Или, втора опција, за мене сосема прифатлива, Фејсбук профил. That`s what facebook is for. Најди си ти друга, ја верувам у фер плеј. Значи, или ќутек, или ти еби на страна. Или најпаметно... двете. :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Брак без секс? Као Мотор без бензин? Има бе тоа, ама точак се вика.

Не мора да значи дека те изневерува, али шансата за тоа е минимална. И ја гласам ќотек... или што и да беше решението...

Или, втора опција, за мене сосема прифатлива, Фејсбук профил. That`s what facebook is for. Најди си ти друга, ја верувам у фер плеј. Значи, или ќутек, или ти еби на страна. Или најпаметно... двете. :)
Или трето најпаметно, направи спротивно од тоа што ти пиша Стар Почетник :P

Член од
15 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
18
Lele covece...pa dobro epten zabegavte...kako pred 100000 god ziveele, moze ste se zaprasale?! Mislam ajde vratete se malce vo realnosta...sepak sme 21 vek so sosema poinakov nacin na ziveenje...e kako be togas komunicirale bez mobilni, kako ne iskacale vo grad nego na sred selo kaj cesmata?! :tapp: Nego site vie so zborite da ve vidam vie koga ke se ozenite kako ke go terate brakot vo denesno vreme, a mnogu zavisi i sto zena ke vi se padne...e toa...malce potesko...sega koga ke idete u grad i koga brkate(bez navreda za nikoj ako se pronajde)kurvi vi e super, ama koga ke dojde red za nesto poseriozno...hm...site kukate kako toa bilo mnogu tesko...epa...baska i daj malce emancipirajte se...ako porano nemale drug izbor i morale da trpat se(pocnuvajki od fizicko maltretiranje i pa zavrsuvajki so Gospod znae kakvi gluposti)radi komsii, rodnini i zatoa sto bilo sramota...e bogami, eden mi e zivotot i nikoj, ama nikoj ne e vreden jas da si go unistuvam so nervozi...a vas ako vi e poubavo da imate zeni kako pred 100 god?! Mislam deka ne ste za tuka...Kazahstan, Iran i mn sl zemji seuste go neguvaat toj nacin na bracna zaednica...pa bujrum...moze ke se usrekite..pardon, ako veke toa moze da se narece BRACNA ZAEDNICA

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Lele covece...pa dobro epten zabegavte...kako pred 100000 god ziveele, moze ste se zaprasale?! Mislam ajde vratete se malce vo realnosta...sepak sme 21 vek so sosema poinakov nacin na ziveenje...e kako be togas komunicirale bez mobilni, kako ne iskacale vo grad nego na sred selo kaj cesmata?! :tapp: Nego site vie so zborite da ve vidam vie koga ke se ozenite kako ke go terate brakot vo denesno vreme, a mnogu zavisi i sto zena ke vi se padne...e toa...malce potesko...sega koga ke idete u grad i koga brkate(bez navreda za nikoj ako se pronajde)kurvi vi e super, ama koga ke dojde red za nesto poseriozno...hm...site kukate kako toa bilo mnogu tesko...epa...baska i daj malce emancipirajte se...ako porano nemale drug izbor i morale da trpat se(pocnuvajki od fizicko maltretiranje i pa zavrsuvajki so Gospod znae kakvi gluposti)radi komsii, rodnini i zatoa sto bilo sramota...e bogami, eden mi e zivotot i nikoj, ama nikoj ne e vreden jas da si go unistuvam so nervozi...a vas ako vi e poubavo da imate zeni kako pred 100 god?! Mislam deka ne ste za tuka...Kazahstan, Iran i mn sl zemji seuste go neguvaat toj nacin na bracna zaednica...pa bujrum...moze ke se usrekite..pardon, ako veke toa moze da se narece BRACNA ZAEDNICA
A на мажот ти што жена му се има паднато?

Член од
15 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
18
A на мажот ти што жена му се има паднато?
Kakva sto sakas ti?! Rabotava e da kazam za sebe dali sum kurva ili ne?!:icon_lol:Toa on moze da kaze, jas sigurno sama za sebe nemozam da kazam...na kraj kraeva, zlaten, sekoj si ima maani i doblesti, samo retko koj e sposoben da priznae...Ali zalno e koga luge voocuvaat samo toa sto sakaat, ne toa kako e navistinao_O

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Квадрос,15 страни се врти муабетов и од милион предлози го немаше наједноставниот - Удри и еден ќотек,ако ти незнаеш зошто,она сигурно знае ;)
А разводот не чини шо не чини ама можеш и од поубавата страна да го гледаш -
Sadly, 50 percent of marriages in this country end in divorce. But hey, the other half end in death. You could be one of the lucky ones.
:LOL:

С

Сатори

Гостин
Зарем во семејно право се учи како да се има среќен брак?
Ако тие баби и дедовци не воделе љубов, од тебе никогаш човек немало да биде.
Не се учи како да се има среќен брак, ама се учи историјатот на истиот.
А тој е далеку од розев, попатно многу повеќе внимание му се посветува на разводот, ама остај тоа ... за либерали и распуштени е.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Со самото тоа што пиша дека по 2 саати збори на тел и често оди на шопинг мислам дека може се сомневаш дека има друг, но некако како да не сакаш да размислуваш за таа варијанта. Може никогаш не ја почуствувала убавината во сексот, за што не велам од старт дека си ти виновен за тоа, туку ете може едноставно не го почуствувала тој момент. Припреми и изненадување некоја вечер, однеси ја негде, напијте се нешто... Како и да е, се што е кажано на форумов во врска со твојов проблем не може да помогне како што може еден убав и искрен муабет со неа.
пс. Не и угодувај којзнае колку, тоа чистење,готвење...се нека биде во рамки на границите. Сакаме кога ни се удоволува по малку, ама премногу удоволување и лигавење од страна на маж не ни е баш сексуално привлечно ;)

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Овој брак е чиста премија, кога нема секс тогаш емцоиите се вистински.
Сексот е за животни овие мажи(животни) жената ја гледат за кејф како некакво парче месо во кое треба да го бутнат својот израсток.

Љубовта без физички релации прв ја има дефинирано Платон.
Оваа љубов според мене е ВРВ, во емотивната смисла афекцијата и склоноста која може да ја има еден маж кон една дама без притоа да ја визуелизира во сексуална конотација е ВИСТИНСКОТО нешто и секој од вас треба да го проба !

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Интересно како само човекот со проблеми е женет од 15 страни..
Шо се фолирате?

Kajgana Shop

На врв Bottom