А
Антоние
Гостин
Точно знам во што е проблемот.Во брак сум повеќе од 10 години, од кои последните неколку без секс. Жена ми е секогаш преокупирана со работата, со детето и никогаш нема време за нас двајцата. Наоѓа секакви изговори само да не бидеме интимни. Последните неколку пати кога имавме секс одвај чекаше да заврши работата. Не мрда, глас не пушта, изгледаше како да имам секс со труп.
Со сестра и на телефон има време да тупи по 2 саати, оди на шопинг со пријателки, само за мене нема време.
Не сакам да го растурам бракот, но не гледам друг излез освен да почнам некоја врска на страна. Дали ова ви се има случено некогаш?
Премногу се грижиш за нејзините потреби на сметка на твоите. Тоа што треба да го направиш, е да си ги ставиш твоите потреби на прво место. Да станеш себичен. Наместо да се обидуваш со петни жили нејзе да ја доведеш до оргазам (знам дека го правиш ова иако не го имаш напишано), фокусирај се да се доведеш сам до оргазам.
Но и надвор од креветот, наместо да се обидуваш секогаш да ја задоволуваш и да бидеш добар сопруг, обиди се да си се задоволиш себеси. За првпат прави го тоа што ти го сакаш, иди на пецање со другарите, иди на утакмица, планинарење, незнам ти најдобро си знаеш што ти прави највеќе мерак. Живеј го животот. Батали молење за еден подпросечен секс.
Еве пример рецимо седите двајцата и она те замара за некои глупости од работа. Наместо да се замараш со нејзини глупости, кажи и дека си уморен и дека несакаш да ја слушаш.
На почеток ќе ти биде љута затоа што си себичен, али по некое време ќе се изненадиш како ќе се промени. Само да се разбереме, нема да бидеш себичен за да ја манипулираш, биди себичен -- за себе да си удоволиш. Ако ти се слушаат нејзините проблеми... што да ти кажам, слушај ги.
А, и уште нешто. Ако идеш со ова, иди до крај. Немој после првата караница да се упичиш и да се вратиш пак на лижењето стапала.