Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ете така може.Ми се допаѓа кога некој укажува на недостаоците а не само да се плаче дека треба да не се плаќа и дека имаме работа со ѓаволот.
Овој проблем лесно може да се реши со нашите млади адвокати кој сакаат да градат кариера.Бидејќи постојано се по судови можат слободно да спремаат тужби и жалби.Можат да основаат фонд,да се финансираат од добиени пресуди и се така додека не ги решат сите неправилности во градов...значи вечно.И работа ќе имаат и ќе работат за доброто на народот.А не да трчаат по сообраќајки и да делат визитки :pos:
Ај белким на некој ќе му ги отворам очите.
За становите без паркинг место,криви си се самите купувачи кој не се интересираат за условите туку само им е важно да се во центар.Нормален човек кога ќе дојде со кола, за да го гледа станот и ќе види дека нема место да паркира треба да фати магла од таму...
А Скопје иако не средено,треба и ние да се прилагодиме на него и да го почитуваме градот за да го направиме пофункционален.Да имаме двонасочна соработка.
А за советниците со билет паркирај каде сакаш...само нека им ја дигне пајак.Па билетот им се претвора во плати па клати.

Кај нас како Скопјани,незамисливо е да се паркира кола на 300 метри одалеченост од местото каде сакаме да бидеме,тоа е премногу далеку.Одењето со кола на места каде што нема паркинг е незамисливо.Пешачењето по некоја потеба подолго од 500 метри е недозволено,а возењето во автобус е срамота.

ПС: Луѓето кој за работа патуваат со автомобил 10 км во еден правец и зимаат плата од 15 000 денари.Половина од платата ја даваат за тој автомобил,несметајќи ја набавната цена на возилото.
Од твоите постови, во кои на широко и на долго ја образложуваш користа од ЈП и пајак возила, е очиглено дека имаш ниско мислење за, слободата, совесноста, дисциплината и возачката култура на граѓаните на Република Македонија, а високо мислење за просветителската-воспитната-дисциплинаторска-едукативна мисија на ЈП, директорите, нивните казни и нивните платички.
Секој има право на свое мислење и ти и јас и сите други граѓани. Јас не се слагам со твоите мислења во врска со ЈП, без обзир што се многу необични, но никаков смисол нема да ги оспорувам. Впрочем, никој не може да биде казнет за своето мислење. Cogitationis poenam nemo patitur.
Бидејќи твоето име асоцира на директност, еве едно дирекно прашање:
Во кој закон е предвидено, тие што веднаш не платиле за зонско паркирање, да им бидат ставани лисици, па по 60 минути, возилото да им се одземе со пајак да се однесе во депо на „ чување “, па по триесет дена, возилото да се продаде и на тој начин да се наплатат „ трошоците “?
Те молам, да одговориш на ова прашање, ако сакаш да ја докажеш вистинитоста на твоите тврдења, инаку сите ќе заклучиме нешто друго. На вистината не и е потребна помош од зборови. Fides veritatis verborum adminicula non desiderat.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Од твоите постови, во кои на широко и на долго ја образложуваш користа од ЈП и пајак возила, е очиглено дека имаш ниско мислење за, слободата, совесноста, дисциплината и возачката култура на граѓаните на Република Македонија, а високо мислење за просветителската-воспитната-дисциплинаторска-едукативна мисија на ЈП, директорите, нивните казни и нивните платички.
Секој има право на свое мислење и ти и јас и сите други граѓани. Јас не се слагам со твоите мислења во врска со ЈП, без обзир што се многу необични, но никаков смисол нема да ги оспорувам. Впрочем, никој не може да биде казнет за своето мислење. Cogitationis poenam nemo patitur.
Бидејќи твоето име асоцира на директност, еве едно дирекно прашање:
Во кој закон е предвидено, тие што веднаш не платиле за зонско паркирање, да им бидат ставани лисици, па по 60 минути, возилото да им се одземе со пајак да се однесе во депо на „ чување “, па по триесет дена, возилото да се продаде и на тој начин да се наплатат „ трошоците “?
Те молам, да одговориш на ова прашање, ако сакаш да ја докажеш вистинитоста на твоите тврдења, инаку сите ќе заклучиме нешто друго. На вистината не и е потребна помош од зборови. Fides veritatis verborum adminicula non desiderat.
Ете баш сега постави лошо прашање.Но ќе ти одговорам со задоволство.
Значи тие ви нудат услуга за паркинг а вие не сте им ја платиле.А начинот на плаќање ви е познат.Се плаќа однапред и точка.Вие кога ќе си завршите работа ќе си седнете во кола и ќе си заминете без пардон.Можеби не вие но 90% од корисниците ќе го прават тоа.Кога ти е познат целот систем зошто не би платиле однапред.
Целата работа едноставна.
Како би се чуствувал ти кога би нудел некоја услуга а корисниците не би ти ја плаќале...Ќе се трудиш некако да наплатиш.Јасно и логично.Гледам дека се спремате за адвокат,латинскиот ви лежи.Па еве,како наплаќате вие кога клиентот нема да ви даде дел од наградата.Се разбира тужите :pos:
А досега незнаев дека ова вака функционира.Одсега па натаму екстра внимателно ќе внимавам за тоа да не ми се случи и на мене.
Меѓу другото господине Latinichar ако тоа не е легално слободно поднесете тужба до ЈП.За такво дело ќе земете голема оштета и ќе им ги преполовите платичките.Ете ви начин за слатка одмазда спрема вашите закрвавени непријатели.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ете баш сега постави лошо прашање.Но ќе ти одговорам со задоволство.
Значи тие ви нудат услуга за паркинг а вие не сте им ја платиле.А начинот на плаќање ви е познат.Се плаќа однапред и точка.Вие кога ќе си завршите работа ќе си седнете во кола и ќе си заминете без пардон.Можеби не вие но 90% од корисниците ќе го прават тоа.Кога ти е познат целот систем зошто не би платиле однапред.
Целата работа едноставна.
Како би се чуствувал ти кога би нудел некоја услуга а корисниците не би ти ја плаќале...Ќе се трудиш некако да наплатиш.Јасно и логично.Гледам дека се спремате за адвокат,латинскиот ви лежи.Па еве,како наплаќате вие кога клиентот нема да ви даде дел од наградата.Се разбира тужите :pos:
А досега незнаев дека ова вака функционира.Одсега па натаму екстра внимателно ќе внимавам за тоа да не ми се случи и на мене.
Меѓу другото господине Latinichar ако тоа не е легално слободно поднесете тужба до ЈП.За такво дело ќе земете голема оштета и ќе им ги преполовите платичките.Ете ви начин за слатка одмазда спрема вашите закрвавени непријатели.
И сега твојот пост е долг и опширен, но не го содржи одговорот на поставеното прашање на кое можеше да се одговори со ДА или НЕ.
Инаку точниот одговор е НЕ, не постои закон во кој е предвидено ЈП да казнува на таков начин, што значи се работи за незаконско казнување.
Не е во ред да ме нарекуваш „господине Latinichar “, бидејќи јас сум твој соговорник. Вистина е дека јас ги сакам Латинските изреки и на секого, па и на тебе препорачувам да ги чита. Во нив, на поетски начин, е собрана мудроста и искуството на минатите генерации. Погледај како убаво звучи следнава изрека:
Vasa vacua maxime sonant.
Зарем не ти се допаѓа? Нејзиниот превод е:
Празните тенџериња најсилно тропаат.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
И сега твојот пост е долг и опширен, но не го содржи одговорот на поставеното прашање на кое можеше да се одговори со ДА или НЕ.
Инаку точниот одговор е НЕ, не постои закон во кој е предвидено ЈП да казнува на таков начин, што значи се работи за незаконско казнување.
Не е во ред да ме нарекуваш „господине Latinichar “, бидејќи јас сум твој соговорник. Вистина е дека јас ги сакам Латинските изреки и на секого, па и на тебе препорачувам да ги чита. Во нив, на поетски начин, е собрана мудроста и искуството на минатите генерации. Погледај како убаво звучи следнава изрека:
Vasa vacua maxime sonant.
Зарем не ти се допаѓа? Нејзиниот превод е:
Празните тенџериња најсилно тропаат.
Во ред господине кириличар.Бидејќи даде превод на кирилица.Па ваквите како мене да разберат нешто од вашиот супериорен јазик.
Но целата поента е,дали ќе платиш како што предвиделе или потоа ќе ги сносиш последиците и ќе се жалиш на драконските казни.
Абе едноставно,проблемот го сечеш од корен,плати си да не те боли глава.
Или милозвучно кажано на свахили јазик
Mimi wala kulipa maumivu ya kichwa

од твојот соговорник Тенџере

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Употребата на блокатори на тркала на зонските паркиралишта и казнувањето на тој начин, не е предвидено по ниеден закон и служи само да зонашите и нивните директори ги полнат своите џепови. На првата интернет страница на ЈП Градски паркинг стои следново:
ЈП ГРАДСКИ ПАРКИНГ- СКОПЈЕ
БЛОКАТОРИ ЗА ТРКАЛА- ЛИСИЦИ
НОВИНА ВО РАБОТЕЊЕТО НА ЈАВНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ
Јавното Претпријатие за јавни паркиралишта Градски паркинг- Скопје со почеток од 19 Април 2010 година започна со поставување на блокатори за тркала- лисици на јавните површини наменети за паркирање односно, на оние јавни површини на кои се користи зонскиот систем на работа.
( следи текст во кој е опишана постапката, која е позната и може да прочита на интернет страницата на ЈП Градски паркинг и завршува со...)
Овој Правилник... е донесен на седница Управниот Одбор на ЈП Градски паркинг- Скопје одржана на ден 25 Февруари 2010 година).
Очигледно, директорите на ЈП самите си донеле одлука и сега по неа казнуваат за да си ги полнат џеповите. Казнување без закон не е дозволено по Уставот, ниту по нашиот Устав, ниту по уставите на било која друга земја. Да се казнува само по закон е основно човеково право и датира уште од Законите на дванаесете таблици, Законите на Хамураби, Магна Карта и така натаму.
Директорите на ЈП тоа сигурно го знаат, меѓутоа нив им е битно да си собираат „ слатка парица “ . Своевремено, славната Мара Попара, во врска со прескапата храна за бебиња, рече, „ Ви правите храну за бебе, ама ми правимо бебе за храну “.
И наша е граѓанска должност да се спротивставиме на овие лакоми директори и да не им плаќаме онака како што тие замислиле.
Јас ги извадив неколкуте предлози, за ова што досега се дадени на ова страница од форумов.
Еве ги тие предлози:
Кano-eko-systemi 16 јули 2011
... и сега проблемот го решавам така што се паркирам под едно дрво, на бетониран тротоар... зашто така? па еве зашто:
-зонското паркирање важи само на обележаните површини, ама не и на тротоарите. за тротоарите надлежна е само полицијата. Значи на тротоар ако не платам паркирање неможат и не смеат да ми стават блокатор-шапа на тркалото, ама затоа може пајак преку мвр да ми ја собере колата затоа што имам недозволено паркирање. а под дрво ја ставам за да неможе пајак да ми ја крене... ете, не законски ама и по мое право јас сакам да си платам годишно за зонско паркирање ама не ми дозволуваат па јас си најдов решение...

Кano-eko-systemi 25 јули 2011
. лугето секоја кола пред да и стават шапа и оставаат некој временски период... еве пример имам јас, дека ке се паркирам во аеродром кај бурегџилница и седнувам да јадам... го гледам дека доаѓа после 10-15 минути проверува со тоа пипалето. па ке се врати по 5 минути уште еднаш и пак ке провери, па ке загледа на стакло за да види дали имаш картичка оставено и ако не тогаш се јавува да дојдат со шапите. и да... он не става шапа, друг става, он е само контролор на паркинг... доаѓаат едни со моторчиња...

а кога ке дојдеш и ке видиш дека има шапа и ако не креваш галама се е во ред, ке си платиш, ке ја извадат и ке си одиш... а ако почнеш да креваш галама, за околу 2 минути ти доаѓаат 3-ца батки од обезбедување и зависи од тоа колкава галама креваш, таков и ке биде исходот... што се вика, ако си доволно “упорен“ и ќотек на крајот ке си добиеш...

Dzish 21 септември 2011
Има неколку опции:
1. Tураш бандажи без дупки

(ова е од буба) На шо ќе го закачи блокаторот?

2. Возиш нешто шо вози 17-ки бандажи и 4 х 4 погон

па и да го заклучат со блокатор можно е да не стига до земја, а и да стигни ќе можиш да го однесиш до дома со возење.

3. Чекаш да помини 22:00, и одиш на паркинг со бонсек (евентуално брусалица на батерии) и најкултурно си го сечиш блокаторот, под услов да не ти го кренат возилото со пајак.

Оној кој сака – може!

Смрт за зони пајак возила 30 септември 2011.
....Ви препорачувам, да одбиете да платите, да речете дека немате пари и да побарате да ве тужат на суд. Побарајте интервенција на полицијата, бидејќи Ве спречуваат да го користите сопствениот имот и исто речете дека моментално не носите пари, можат да го запишат регистаркиот број и да Ве тужат. Или, ако имате можност, повикајте некој пријател да ја исече лисицата или да го замени тркалото. Судовите, мораат да судат според закони, а во ниеден закон е предвидено да на тој што неплатил за паркирање, му се стават лисици па и за нив да плаќа. Колку што јас знам, ЈП досега нема никого тужено, бидејќи нема на основа на што...

David_R 5 октомври 2011

На мој другар му ставиа шепа на едното тркало, кај Веро у Аеродром и се расправавме пола саат да го извадат и нејќеа се правеа будали, и не накурчија и земавме ја сменивме гумата со резервната и таа у гепек. И да видиш после како трчат по тебе да им ја вратиш шепата.

Јас ги замолувам сите што ќе го прочитаат овој пост и имаат било каква идеја, на кој начин, да им се спротивставиме, да го напишат тоа. Бидејќи ако молчиме, тоа значи дека се согласуваме и тие ќе продолжаттоа да го прават до кога сакаат. Исто би замолил да се консултирате со Ваши пријатели околу ова.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
Stanar sum vo Aerodrom,,, i so gordos mozam da kazam deka zonskoto parkiranje ni pomogna da vidime bel den ..;...
Sega site stanari stojat pozadi proektot Zonsko Parkiranje...
--- надополнето: Oct 17, 2011 1:20 PM ---
Сега видов дека има ваква тема отворено и затоа постот кој вчера го напишав во темата Што ве изнервира денес? - ќе го ископирам тука, за моето искуство со зонско паркирање... :)

Одам со мајка ми сабајле до Веро во Аеродром да купиме нешто и ја оставив колата на паркингот пред Веро и купивме неколку работи набрзинка и дојдовме во колата и ги ставивме кесите во гепек...И после мајка ми вика ај влези ти во кола чекај ме јас само да земам од Зегин едни лекови (Зегин беше на 10 метри пред нас) и јас и викам - ќе дојдам со тебе, топло ми е во кола.......Во Зегин гужва пензионери и се задржавме 10-тина минути и кога дојдовме кај колата МИ СТАВИЛЕ БЛОКАТОР НА ТРКАЛОТО...Ги чекавме 20 минути тие да дојдат што работат тука и кога дојдоа што да видам - клошари невидени, неписмени, не знаеа да зборат... :mad: Во наредниот саат време се одвиваше жолчна расправија и на крај јас бев таа што губеше зашто морав да платам 1300 ден на лице место зашто ми претеа дека ќе викнат пајак... :mad: МАЈКА МИ ОТИДЕ ЛЕКОВИ ДА КУПУВА МАЈМУНИ СМРДЛИВИ ЕДНИИ!!! ДЕНОТ МИ ГО УПРОПАСТИЈА!!!
Ѕвонев по телефони, бркав врски - дебели врски и тоа ЏАБЕ све - никој не можеше да ми помогне и на крај барем ги утепав од пцуење и вреѓање, пошто со збор не можев ништо да им докажам и тој едниот ми вика - г-це колку сакате викајте, претете, пцујте , секако ќе си платите (и други секој ден вака викаат и тепачки има некад, па на крај си плаќаат сите...)...

НЕМАШЕ ДА МИ БИДЕ КРИВО ДА ГИ ИЗГУБАМ ТИЕ ПАРИ, БАРЕМ ЌЕ СИ ГИ НАЈДЕШЕ НЕКОЈ СИРОМАШЕН И ЛЕБ ЌЕ СИ КУПИ, А НЕ НА ОВАА ПРОКЛЕТА ДРЖАВА ДА И ГИ ДАВАМ... :mad: КРЕТЕНИ
Прво. контролорите те чекале повеќе од полаа саат по твоето објаснување..... Жалосно е на оние кој ке им стават блокатор за 10 - 15 мин... а за такви ко тебе вопшто не ми е жал. Жасто од такви некултурни ко вас нема држава, од такви ко тебе ние станарите кај Веро со години имаме проблем, затоа што кај ке ви текне паркиравте и блокиравте, зашто такви ко тебе неписмени им дал некој возачка дозвола.
--- надополнето: Oct 17, 2011 1:26 PM ---
Сега видов дека има ваква тема отворено и затоа постот кој вчера го напишав во темата Што ве изнервира денес? - ќе го ископирам тука, за моето искуство со зонско паркирање... :)

Одам со мајка ми сабајле до Веро во Аеродром да купиме нешто и ја оставив колата на паркингот пред Веро и купивме неколку работи набрзинка и дојдовме во колата и ги ставивме кесите во гепек...И после мајка ми вика ај влези ти во кола чекај ме јас само да земам од Зегин едни лекови (Зегин беше на 10 метри пред нас) и јас и викам - ќе дојдам со тебе, топло ми е во кола.......Во Зегин гужва пензионери и се задржавме 10-тина минути и кога дојдовме кај колата МИ СТАВИЛЕ БЛОКАТОР НА ТРКАЛОТО...Ги чекавме 20 минути тие да дојдат што работат тука и кога дојдоа што да видам - клошари невидени, неписмени, не знаеа да зборат... :mad: Во наредниот саат време се одвиваше жолчна расправија и на крај јас бев таа што губеше зашто морав да платам 1300 ден на лице место зашто ми претеа дека ќе викнат пајак... :mad: МАЈКА МИ ОТИДЕ ЛЕКОВИ ДА КУПУВА МАЈМУНИ СМРДЛИВИ ЕДНИИ!!! ДЕНОТ МИ ГО УПРОПАСТИЈА!!!
Ѕвонев по телефони, бркав врски - дебели врски и тоа ЏАБЕ све - никој не можеше да ми помогне и на крај барем ги утепав од пцуење и вреѓање, пошто со збор не можев ништо да им докажам и тој едниот ми вика - г-це колку сакате викајте, претете, пцујте , секако ќе си платите (и други секој ден вака викаат и тепачки има некад, па на крај си плаќаат сите...)...

НЕМАШЕ ДА МИ БИДЕ КРИВО ДА ГИ ИЗГУБАМ ТИЕ ПАРИ, БАРЕМ ЌЕ СИ ГИ НАЈДЕШЕ НЕКОЈ СИРОМАШЕН И ЛЕБ ЌЕ СИ КУПИ, А НЕ НА ОВАА ПРОКЛЕТА ДРЖАВА ДА И ГИ ДАВАМ... :mad: КРЕТЕНИ
Прво. контролорите те чекале повеќе од полаа саат по твоето објаснување..... Жалосно е на оние кој ке им стават блокатор за 10 - 15 мин... а за такви ко тебе вопшто не ми е жал. Жасто од такви некултурни ко вас нема држава, од такви ко тебе ние станарите кај Веро со години имаме проблем, затоа што кај ке ви текне паркиравте и блокиравте, зашто такви ко тебе неписмени им дал некој возачка дозвола.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Stanar sum vo Aerodrom,,, i so gordos mozam da kazam deka zonskoto parkiranje ni pomogna da vidime bel den ..;...
Вие станарите во аеродром, со гордост можите да кажите дека 3 чисти немате во глата... Гарантирано. Оти не знајте кај ви е проблемот како прво :

од такви ко тебе ние станарите кај Веро со години имаме проблем, затоа што кај ке ви текне паркиравте и блокиравте, зашто такви ко тебе неписмени им дал некој возачка дозвола.
Ти текна сега? Ко се градеше веро шо мислевте кај ќе се паркираат сите тие возила што ќе одат на пазарување? Како можи Тинекс да си направи маркет настрана со паркинг? И арно ви прат шо ви наплаќат, не треба ич да се буните.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543

Е сега другарче, јас на тебе да ти кажам нешто....
Без навреда ама вакво понашање е типично на некој неизживеан сељак, што продал некоја нива по селата и дошол во Скопје, купил стан во Аеродром и сега ќе ми се прави овде урбан лик и ќе се курчи по форумот...!
Друго, колку за информација, јас активно возам 7 години и нема потреба некој простак како тебе да ме "едуцира" овде и плус ме навредуваш...!
Откако паметам за себе кај нас дома се пазари во Веро (значи од кога е отворено тоа Веро, ние сме редовни купувачи таму...) И кажи ми каде да ја оставам колата? На глава можда...
И да не е тој паркинг твој? На приватен имот случајно да не сум се паркирала, па ќе ми се курчи некој...?!!!
И кој ку..ац си па ти, јас на тебе да ти се правдам?
Јас и мајка ми си знаеме како беше тогаш и што се случи...
Немој да ти падне на памет да ме цитираш веќе, зашто ќе ти ги пријавам мислењата...

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544

Тврдиш, дека „ сега “ сите станари стојат позади „ проектот зонско паркирање “ и дека „ ви помогна да видите бел ден “.
Не верувам дека сите станари стојат зад „ проектот “, не верувам ни дека 2% стојат зад него, но очигледно е дека ти стоиш зад ова мислење. Јас сега ти се обраќам тебе и доволно да само ти стоиш зад него.
Не објасни зошто ти застана зад „ проектот “. Можеби си вработен во ЈП, можеби си директор во ЈП. Единствено велиш дека другите граѓани, вклучително Г-ѓица Блонди, а веднаш признавам и јас, се некултурни... паркираат кај сакаат....блокираат .... се неписмени ... а на такви некој им дал возачка дозвола. Добро, ти имаш право да имаш сопствено мислење. Можеби твоите сограѓани се стварно токму такви и можеби е жалосно што ти не се преселиш во некоја друга држава, која ќе ја сакаш и чии граѓани нема да бидат такви. Верувам, ќе се согласиш дека не може да се сака Република Македонија, а да не се сакаат нејзините граѓани.
Сега ти, плаќаш 100 денари месечно и можеш да паркираш токму на своето место, токму под сенката на своето дрво, токму пред својот влез и никој не смее да те блокира.
Други твои сограѓани, макар биле такви како што ти ги опиша, за истото треба да плаќаат 35 денари за еден час и да бидат изложени на прекумерно и незаконско казнување со блокатори на тркала и пајак возила.
И јас тебе директно те прашувам: Со што ти си ја заслужил оваа привилегија?
Бидејќи имаш такво мислење за граѓаните на Република Македонија, веројатно, во својот дом не примаш посети. Но твоите соседи, од кој најголемиот број, воопшто немаат моторно возила се доведени во ситуација да неможат да примаат посети, бидејќи нивните посетители исто мораат да плаќаат и да бидат изложени на незаконско и прекумерно казнување.
Покрај твојата зграда има дуќани. Сега тие дуќани имаат намален промет бидејќи нивните купувачи не можат да дојдат и бесплатно да паркираат.
Еве уште едно директно прашање: Зошто треба твоите соседи станари и сопственци на дуќани толку да трпат за да ти имаш привилегирано паркирање?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
До кога ќе дрпаат пари зонсково во аеродром? ми стаиле лифче ќе ме избришеле од систем ако не сум плател 6 месеци

Слушав дека ќе го укинуваат за станарите, знае некој од кога?

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Пријатели мој драги форумџии,или ќе си научите да плаќате или ќе добивате казни.Секаде тоа е така,освен во Куба и С.Кореа.Тие времиња завршија,денеска се е за пари.
Ако е за неплаќање дај ќе одиме по продавници и ќе зимаме роба и нема да плаќаме.Дај да земе кредити и да не ги плаќаме.Ајде да крадеме и гајле да си немаме.
Но тоа се нарекува криминал.А што е неплаќањето за паркинг услуги.
Ако некој има информации кој укажуваат дека ЈП зима пари незаконски тогаш слободно нека пријави во службата за организиран криминал.
А вие,господине Смрт за зони и пајак,сакајќи да се представите како личност која се залага за доброто на грѓаните,им советувате да се паркираат помеѓу дрва (еколошка свест), да паркираат по тротоари (обзир према пешаците),им советуваш да чекаат 10-15-20-30 минути додека вработениот,значи збориме за човек,кој сакајќи добро да ти направи доаѓа 5 пати да провери пред да превземе други мерки (торментор).
Меѓу мудрите рецепти заборавивте да спомнете дека најсигурно е да ги извадите сите 4 тркала па да нема каде да стават лисица и пајак да нема што да фати,па слободно да си паркирате на сред улица,бидејќи на сред улица само на самите себе,возачи,ќе си сметаме.Барем нема да се гази трева и пешаците слободно ќе си одат по тротоарот.
Барајте легални решенија за заштита,со финти не се решаваат проблемите.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
Е сега другарче, јас на тебе да ти кажам нешто....
Без навреда ама вакво понашање е типично на некој неизживеан сељак, што продал некоја нива по селата и дошол во Скопје, купил стан во Аеродром и сега ќе ми се прави овде урбан лик и ќе се курчи по форумот...!
Друго, колку за информација, јас активно возам 7 години и нема потреба некој простак како тебе да ме "едуцира" овде и плус ме навредуваш...!
Откако паметам за себе кај нас дома се пазари во Веро (значи од кога е отворено тоа Веро, ние сме редовни купувачи таму...) И кажи ми каде да ја оставам колата? На глава можда...
И да не е тој паркинг твој? На приватен имот случајно да не сум се паркирала, па ќе ми се курчи некој...?!!!
И кој ку..ац си па ти, јас на тебе да ти се правдам?
Јас и мајка ми си знаеме како беше тогаш и што се случи...
Немој да ти падне на памет да ме цитираш веќе, зашто ќе ти ги пријавам мислењата...
Немам ни на памет да ти одговарам,,,, само едно ке ти кажам. Јас сум од 84 год. вселен во тие згради, немам ниви за срека, иначе ке садев компири и по раат ке си живеев од таквите ко тебе. А жалосно е самата си викаш дека доаѓаш со кола да пазариш. па самите ние ќе сватиме кој доаѓа со кола до Веро :))))))) кој е од страна. Џабе ти се тебе 7 години што возиш зашто очигледно не си го напуштила Скопје да видиш како е надвор од границите на Р.Македонија.

До кога ќе дрпаат пари зонсково во аеродром? ми стаиле лифче ќе ме избришеле од систем ако не сум плател 6 месеци

Слушав дека ќе го укинуваат за станарите, знае некој од кога?
не плаќаме ние станарите , од 01.01.2011 ...

Тврдиш, дека „ сега “ сите станари стојат позади „ проектот зонско паркирање “ и дека „ ви помогна да видите бел ден “.
Не верувам дека сите станари стојат зад „ проектот “, не верувам ни дека 2% стојат зад него, но очигледно е дека ти стоиш зад ова мислење. Јас сега ти се обраќам тебе и доволно да само ти стоиш зад него.
Не објасни зошто ти застана зад „ проектот “. Можеби си вработен во ЈП, можеби си директор во ЈП. Единствено велиш дека другите граѓани, вклучително Г-ѓица Блонди, а веднаш признавам и јас, се некултурни... паркираат кај сакаат....блокираат .... се неписмени ... а на такви некој им дал возачка дозвола. Добро, ти имаш право да имаш сопствено мислење. Можеби твоите сограѓани се стварно токму такви и можеби е жалосно што ти не се преселиш во некоја друга држава, која ќе ја сакаш и чии граѓани нема да бидат такви. Верувам, ќе се согласиш дека не може да се сака Република Македонија, а да не се сакаат нејзините граѓани.
Сега ти, плаќаш 100 денари месечно и можеш да паркираш токму на своето место, токму под сенката на своето дрво, токму пред својот влез и никој не смее да те блокира.
Други твои сограѓани, макар биле такви како што ти ги опиша, за истото треба да плаќаат 35 денари за еден час и да бидат изложени на прекумерно и незаконско казнување со блокатори на тркала и пајак возила.
И јас тебе директно те прашувам: Со што ти си ја заслужил оваа привилегија?
Бидејќи имаш такво мислење за граѓаните на Република Македонија, веројатно, во својот дом не примаш посети. Но твоите соседи, од кој најголемиот број, воопшто немаат моторно возила се доведени во ситуација да неможат да примаат посети, бидејќи нивните посетители исто мораат да плаќаат и да бидат изложени на незаконско и прекумерно казнување.
Покрај твојата зграда има дуќани. Сега тие дуќани имаат намален промет бидејќи нивните купувачи не можат да дојдат и бесплатно да паркираат.
Еве уште едно директно прашање: Зошто треба твоите соседи станари и сопственци на дуќани толку да трпат за да ти имаш привилегирано паркирање?
Дуќанџиии!!!! ... ало па цел Бисер господине ако не сте знаеле лежи на подземни гажи кој се баш направени за оние кој пазарат, кој го посетуваат трговскиот центар со влез и излез и кој има капацитет за 100 возила, али за жал тоа е се дадено под наем, и лапаат големи кирии, и кој е тука крив????, дали ние станарите кој живееме таму и кој секој дневно војна водевме дали можеж да излезеш со возило, или да ви дадам пример пред 4 год кога се запали стан, па кога станот си гореше а пожарното возило стоеше пред Веро и неможеше ништо да направи, дали малку сте размислиле во тој правец, сега знаеме дека и Амбулантнотто возило е веке големо комбе, не е ко во други времиња кога идеа со обични автомобили. И господине ... токлава катна гража се изгради повелете паркирајте си таму, и никој нема да ве казни и ке си бидете мирни и вие и ние ...
Вие станарите во аеродром, со гордост можите да кажите дека 3 чисти немате во глата... Гарантирано. Оти не знајте кај ви е проблемот како прво :

Ти текна сега? Ко се градеше веро шо мислевте кај ќе се паркираат сите тие возила што ќе одат на пазарување? Како можи Тинекс да си направи маркет настрана со паркинг? И арно ви прат шо ви наплаќат, не треба ич да се буните.
. Ти очигледно не си бил во Веро, Веро има свој паркинг, нека си го средат они сами, нека им кажат на контролорите од паркинг службата може ке им помогнат. Ние станарите неможеме за тоа да се секираме .

Те подсредив. Џиш. Нареден пат внимавај со цитатите, кој ќе ти прочита толку измешан пост.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ти очигледно не си бил во Веро, Веро има свој паркинг
За колку возила? Секогаш кога сум одел таму, сум плаќал како попче.

нека си го средат они сами, нека им кажат на контролорите од паркинг службата може ке им помогнат. Ние станарите неможеме за тоа да се секираме .
Па и ние неможиме за станарите да се секираме... Шо се буниш, заради некој шо нејќел да плаќа?

Нека ви наплаќаат вас кога толку сакате да плаќате, нека не не малтретираат нас.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
13
Поени од реакции
1
За колку возила? Секогаш кога сум одел таму, сум плаќал како попче.

Па и ние неможиме за станарите да се секираме... Шо се буниш, заради некој шо нејќел да плаќа?

Нека ви наплаќаат вас кога толку сакате да плаќате, нека не не малтретираат нас.
Вас никој не ве малтретира, вие доаѓате таму, ако сакате да се паркирате ке си платите. Е кога се плака ке бегате порано, нема да дремете цел ден.Не како пред да го воведат зонското паркирање, идеа од кој знае каде, паркираат тука и со градски си иде на работа... е тоа го нема веќе. И можеш кај тебе дома да паркираш колку сакаш и да правиш што сакаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom