Сега видов дека има ваква тема отворено и затоа постот кој вчера го напишав во темата Што ве изнервира денес? - ќе го ископирам тука, за моето искуство со зонско паркирање...
Одам со мајка ми сабајле до Веро во Аеродром да купиме нешто и ја оставив колата на паркингот пред Веро и купивме неколку работи набрзинка и дојдовме во колата и ги ставивме кесите во гепек...И после мајка ми вика ај влези ти во кола чекај ме јас само да земам од Зегин едни лекови (Зегин беше на 10 метри пред нас) и јас и викам - ќе дојдам со тебе, топло ми е во кола.......Во Зегин гужва пензионери и се задржавме 10-тина минути и кога дојдовме кај колата МИ СТАВИЛЕ БЛОКАТОР НА ТРКАЛОТО...Ги чекавме 20 минути тие да дојдат што работат тука и кога дојдоа што да видам - клошари невидени, неписмени, не знаеа да зборат...
Во наредниот саат време се одвиваше жолчна расправија и на крај јас бев таа што губеше зашто морав да платам 1300 ден на лице место зашто ми претеа дека ќе викнат пајак...
МАЈКА МИ ОТИДЕ ЛЕКОВИ ДА КУПУВА МАЈМУНИ СМРДЛИВИ ЕДНИИ!!! ДЕНОТ МИ ГО УПРОПАСТИЈА!!!
Ѕвонев по телефони, бркав врски - дебели врски и тоа ЏАБЕ све - никој не можеше да ми помогне и на крај барем ги утепав од пцуење и вреѓање, пошто со збор не можев ништо да им докажам и тој едниот ми вика - г-це колку сакате викајте, претете, пцујте , секако ќе си платите (и други секој ден вака викаат и тепачки има некад, па на крај си плаќаат сите...)...
НЕМАШЕ ДА МИ БИДЕ КРИВО ДА ГИ ИЗГУБАМ ТИЕ ПАРИ, БАРЕМ ЌЕ СИ ГИ НАЈДЕШЕ НЕКОЈ СИРОМАШЕН И ЛЕБ ЌЕ СИ КУПИ, А НЕ НА ОВАА ПРОКЛЕТА ДРЖАВА ДА И ГИ ДАВАМ...
КРЕТЕНИ