Chinese people YOU NOW HAVE BRAINS?!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Како бе се ми се погодува кај овие да гледам нездрави работи? Јадат кучиња, во Тајланд човечки фетуси јадеа, Кинезиве плаќаат казна за 2 дете...
Знаеш, во Р.Македонија ако видиш сообраќајна несреќа мораш да застанеш и да помогнеш, во спротивно на суд одговараш зошто не си го направил тоа - тоа е должност.
Од кај извади дека во Тајланд јадат човечки фетуси жити се?Доказ or it didnt happen.

Во Кореја исто така се јадат кучиња,во Индија ќе те каменуваат ако повредиш крава,муслиманите забрануваат да се јадат свињи,евреите забрануваат мешање на месни и млечни продукти во ист оброк..............it's a wacky world out there allright.

Кинезите плаќаат казна за второ дете оти ако им се дозволи да се множат без ограничување за кратко време можат да ја преплават земјината топка,притоа предизвикувајќи војни на светско нив.Моќните држави се и тоа како благодарни што во Кина има рестриктивна политика за наталитет.

Доказ дека bystander ефектот не е ексклузивен за еден народ.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Од кај извади дека во Тајланд јадат човечки фетуси жити се?Доказ or it didnt happen.

Во Кореја исто така се јадат кучиња,во Индија ќе те каменуваат ако повредиш крава,муслиманите забрануваат да се јадат свињи,евреите забрануваат мешање на месни и млечни продукти во ист оброк..............it's a wacky world out there allright.

Кинезите плаќаат казна за второ дете оти ако им се дозволи да се множат без ограничување за кратко време можат да ја преплават земјината топка,притоа предизвикувајќи војни на светско нив.Моќните држави се и тоа како благодарни што во Кина има рестриктивна политика за наталитет.

Доказ дека bystander ефектот не е ексклузивен за еден народ.
Јас убаво генерализирав - азијати.
И Корејците спаѓаат во таа категорија, не? Индијците, исто така. Општо - Азија Пипл!
Е, сега, сум се помешала. Всушност, Кинезите ќе да јаделе човечки фетуси, имено:
Rumors that dead embryos were being used as dietary supplements started to spread early last year with reports that some doctors in Shenzhen hospitals were eating dead fetuses after carrying out abortions. The doctors allegedly defended their actions by saying the embryos were good for their skin and general health.
.... She said: "There are 10 fetuses here, all aborted this morning. You can take them. We are a state hospital and don't charge anything.
"Normally, we doctors take them home to eat - all free. Since you don't look well, you can take them."

"They can make your skin smoother, your body stronger and are good for kidneys. When I was in an army hospital in Jiangti province, I often brought fetuses home. They were pink, like little mice, with hands and feet. Normally, I buy some pork to make soup (with the fetuses added). I know they are human beings, and (eating them) feels disgusting. But at that time, it was already very popular."

A Mr. Cheng from Hong Kong claims he has been eating fetus soup for more than six months. To begin, the man, in his 40's, would make the trip to Shenzhen frequently for business and was introduced to fetuses by friends. He says he met a number of professors and doctors in government hospitals who helped him buy the fetuses. "At first, I felt uncomfortable, but doctors said the substances in fetuses could help cure my asthma. I started taking them and gradually, the asthma disappeared," Cheng said.

"Usually, I washed the fetuses clean, and added ginger, orange peel and pork to make soup. After taking it for a while, I felt a lot better and my asthma disappeared. I used to take placenta, but it was not so helpful."

"I bought them from government hospitals. They would check the pregnant women before doing the operations and only sell them to me if there was no problem. Also, I always boil them over high heat which kills any bacteria."

Dr. Warren Lee, president of the Hong Kong Nutrition Association, is aware of the unsavory rumors. "Eating fetuses is a kind of traditional Chinese medicine and is deeply founded in Chinese folklore. In terms of nutrition, a fetus would be a good source of protein and fats, and there are minerals in bone. But I don't know if eating fetuses is just folklore or more than that," he says.

итн... Извор: http://www.abortiontv.com/Glitch/AbortedBabiesSoldAsHealthFood.htm

Дали е вистина или не - не знаеме, но, мене не ме чуди.

А, закопаните фетуси, еве повели линк, тие не ги јадеа, ами масовни гробници си правеа:
Повеќе од 2.000 фетуси откриени во будистички храм во Тајланд

Стотици човечки фетуси криени во будистички храм!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јас убаво генерализирав - азијати.
И Корејците спаѓаат во таа категорија, не? Индијците, исто така. Општо - Азија Пипл!
Азија пипл :pos: пипл бе....:icon_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=qLw2rrXCNmc

Настанот во Иркутск, Русија кога една жена прегази две други жени на тротоар, ладнокрвно излезе од колата, провери дали браникот и е искривен и си замина, а минувачите ги прескокнуваат жртвите...едната жртва почина, другата е со тешка инвалидност а жената која го стори тоа беше ослободена (како ќерка на руски политичар)...исто како и видеото од темава, не се препорачува за оние со слаби нерви...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1335011/Collapsed-pensioner-brink-death-ignored-people-passing-5-hours.html

Стотици народ го игнорираат и прескокнуваат (!?) пензионерот кој умира на тротоар, Солзбери (Англија)

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/7635862/Dying-good-Samaritan-ignored-by-20-people.html

Откако спасил жена од ограбување и притоа бил тешко ранет од ограбувачот, човекот е игнориран од минувачите, кога полицијата се појавува на местото по два часа, човекот е веќе мртов...(Њу Јорк, САД)

И безброј други примери.

Да не заборавиме дека и тука на една тема разни партиски и други тролови оправдуваа убиство на млад човек кој молел за милост во центарот на Скопје...

Нема никаква “расна“ или “нацијонална“ основа на која можат да се припишат вакви работи, гледам видеото е тргнато од јутјуб, имаше еден коментар како тоа не се случувало во Кина пред четврт век, а сега сите трчале по пари и слично...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
@Puma:Океј,тие што го направија тоа(зборам за фетусите) заслужуваат најлоша казна,но дали вреди да се генерализира цел народ за такво нешто?

Aко ги напаѓаш кинезите и корејците за кучињата,можам да си замислам што ќе кажеш за јапонците.

Туку не ми реплицираше за bystander ефектот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
@Puma:Океј,тие што го направија тоа(зборам за фетусите) заслужуваат најлоша казна,но дали вреди да се генерализира цел народ за такво нешто?

Aко ги напаѓаш кинезите и корејците за кучињата,можам да си замислам што ќе кажеш за јапонците.

Туку не ми реплицираше за bystander ефектот.
Па кажувам за сите нив генерално - одвратни ми се.
Сега, за многу луѓе и јас не сум ,,нормална,, зошто одбивам да јадам суштества со когнитивна свест (цицачи). Во секој случај, како што забележа, не е индивидуален случај тоа со фетусите. Бизнис е.

Bystander ефект... не знам што е тоа. Извини :)
--- надополнето: Oct 17, 2011 7:23 PM ---
Азија пипл :pos: пипл бе....:icon_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=qLw2rrXCNmc

Настанот во Иркутск, Русија кога една жена прегази две други жени на тротоар, ладнокрвно излезе од колата, провери дали браникот и е искривен и си замина, а минувачите ги прескокнуваат жртвите...едната жртва почина, другата е со тешка инвалидност а жената која го стори тоа беше ослободена (како ќерка на руски политичар)...исто како и видеото од темава, не се препорачува за оние со слаби нерви...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1335011/Collapsed-pensioner-brink-death-ignored-people-passing-5-hours.html

Стотици народ го игнорираат и прескокнуваат (!?) пензионерот кој умира на тротоар, Солзбери (Англија)

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/7635862/Dying-good-Samaritan-ignored-by-20-people.html

Откако спасил жена од ограбување и притоа бил тешко ранет од ограбувачот, човекот е игнориран од минувачите, кога полицијата се појавува на местото по два часа, човекот е веќе мртов...(Њу Јорк, САД)

И безброј други примери.

Да не заборавиме дека и тука на една тема разни партиски и други тролови оправдуваа убиство на млад човек кој молел за милост во центарот на Скопје...

Нема никаква “расна“ или “нацијонална“ основа на која можат да се припишат вакви работи, гледам видеото е тргнато од јутјуб, имаше еден коментар како тоа не се случувало во Кина пред четврт век, а сега сите трчале по пари и слично...
Не сум ги знаела овие примери. Видиш, недоволна информираност што ти прави. Сега се замислив.
И си ја оправдав уште еднаш тезата дека не треба да се јадат животни. Дури тие се по,,хумани,, од нас.

Инаку, околу Мартин. И мене ме обвинија дека сум партиски полтрон, зошто не сакав да излезам на протести, а јас не го бранев тој што го уби, ниту заташкувањето.
Сепак, критериумите на различни луѓе се - различни.

А, во контекст на темата: ниту еден од многуте очевидци..не притрча на помош за Мартин. Сме биле и ние по патот на азијатите... ццц. Ти е*** народот, ти е***.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Па кажувам за сите нив генерално - одвратни ми се.
Сега, за многу луѓе и јас не сум ,,нормална,, зошто одбивам да јадам суштества со когнитивна свест (цицачи). Во секој случај, како што забележа, не е индивидуален случај тоа со фетусите. Бизнис е.

Bystander ефект... не знам што е тоа. Извини :)
Thats so wacist LOL.Но ете,нејќеш азијати.Ја сум ти тотален опозит-обожавам доста нивни работи-култура,уметност,историја,манга,аниме,од пред една недела почнав да посетувам часови по јапонски јазик.Едино храна немам пробано,но и тоа ќе се случи еден ден.Ја Јинг,ти Јанг,спротивни сме си,а баш велат спротивностите си се привлекуваат...сакам да кажам go out with me.:D

А за другото-bystander effect е кога на некое место каде врви од луѓе некој е во невоља(дали некој го брка,дали некој го тепа,коле што знам или пак лежи повреден итн),на тој некој му е потребна помош,но луѓето што поминуваат не му помагаат ама ич(тоа може да биде од причина што се плаши да реагира или му е сеедно па си тера даље или некоја скроз трета причина).Ти поставив линк за таков случај во мојот претходен пост.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Инаку, околу Мартин. И мене ме обвинија дека сум партиски полтрон, зошто не сакав да излезам на протести, а јас не го бранев тој што го уби, ниту заташкувањето.
Сепак, критериумите на различни луѓе се - различни.

А, во контекст на темата: ниту еден од многуте очевидци..не притрча на помош за Мартин. Сме биле и ние по патот на азијатите... ццц. Ти е*** народот, ти е***.
Хехех, ај кажи ми од каде ти е оваа информација?

Се извинувам за оф.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Хехех, ај кажи ми од каде ти е оваа информација?

Се извинувам за оф.
Па, како што јас разбрав (се извинувам ако не разбрав точно!) сите виделе како го тепале, дека е полицаец, дека дошле други два полицајци, дека убиецот наместо да го приведат го пуштиле... Мислам, каков човек си, да го видиш тоа и да не изреагираш веднаш? Гледаш полицајци пред твои очи што прават и чекаш некој да објасни. Нема објаснување, одма правиш нешто.
--- надополнето: Oct 18, 2011 12:31 AM ---
Thats so wacist LOL.Но ете,нејќеш азијати.Ја сум ти тотален опозит-обожавам доста нивни работи-култура,уметност,историја,манга,аниме,од пред една недела почнав да посетувам часови по јапонски јазик.Едино храна немам пробано,но и тоа ќе се случи еден ден.Ја Јинг,ти Јанг,спротивни сме си,а баш велат спротивностите си се привлекуваат...сакам да кажам go out with me.:D

А за другото-bystander effect е кога на некое место каде врви од луѓе некој е во невоља(дали некој го брка,дали некој го тепа,коле што знам или пак лежи повреден итн),на тој некој му е потребна помош,но луѓето што поминуваат не му помагаат ама ич(тоа може да биде од причина што се плаши да реагира или му е сеедно па си тера даље или некоја скроз трета причина).Ти поставив линк за таков случај во мојот претходен пост.
Добро, заклучивме дека азијатите не научија нас и Америка дека треба да бидеме асоцијални како нив. Браво за нас, имаме со што да се пофалиме.
Него, велиш ќе пробаш азиска кујна? Имаш кучиња и фетуси на мени?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Па, како што јас разбрав (се извинувам ако не разбрав точно!) сите виделе како го тепале, дека е полицаец, дека дошле други два полицајци, дека убиецот наместо да го приведат го пуштиле... Мислам, каков човек си, да го видиш тоа и да не изреагираш веднаш? Гледаш полицајци пред твои очи што прават и чекаш некој да објасни. Нема објаснување, одма правиш нешто.
Да не ја шириме многу оф-топик, накратко само. Секогаш е лесно да се обвинува некој друг, ама ретко кој се погледнува сам. За да не бидам нејасна, во темава од почеток ги зареди кинезите, па сите азијати, а по неколку аргументи го смени ставот и го обвини својот народ, вклучувајќи ги сите вечерта што биле на плоштадот за прославата. Подвлеченото, чисто како добронамерен совет, а за детали може да забегаме кога ќе се видиме ;)

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Јапонци,Американци,Англичани,Корејци и Кинези иста сорта се.Ќе те остават да умреш на сред улица.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А зашо обвинуваме други раси коа и ние сме истите ?!
Не е до нацијата, до карактерот на човекот е.
Човештвото оде у тај правец , стил : I don't give a fuck bout shit , except me ... нели ?

С

Сатори

Гостин
Прво ги прочитав коментарите: Добро бе што им е на луѓево, што им се запнаа на Кинезите толку?
Второ го изгледав видеото: :eek:
Не може да не се генерализира во ваква ситуација.Затоа што игнорирањето да доаѓа од еден човек е лесно да се обвини за бездушност, но да поминат десет и никој да не изреагира? До општеството е.
Нема да навлегувам во компарации ... некомпетентна сум.Сеуште не сум видела видео снимка од Македонци како си поминуваат покрај жртва на сред тротоар како да има паднат сладолед.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Да сте живееле во Кина или Јапонија, би го знаеле ова.

Многу луѓе таму поставуваат стапици со жена и дете на улица, демек повредени од мафијата.
Тој кој го удри девојчето или не гледал, или како што е многу познато во Кина, збори на телефон, Тоа е голем проблем таму на возачите.
Бечуствителни луѓе, не се замараат ништо околу нив, само ако видат пари, па да се степаат заради тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom