Борби со кучиња

L

Lu

Гостин
Борбите со кучиња се НЕЛЕГАЛНИ и се ЗАБРАНЕТИ,али кому му е гајле за законот,нели дур има овци ќе се стрижат.
Така е и со борбите,дури и самите полицајци што треба да ги казнуваат тие идиоти што организираат борби се дел од овие „шоуа„ за нив.
А па ако е затворен просторот како на видеото и плус во некое село нормално дека никој нема ни да чуе ни да разбере дека има борби.
А посебно во Македонија каде што свеста на граѓаните спрема животните е на најниско можно ниво тогаш што треба да се очекува повеќе :toe:

Колку би сакала додека се така разбеснети кучињата да им скокнат на луѓето па да осетат на своја кожа како е да те гризе некој со смрт.

T

tanja5

Гостин
Oficielno se ovie borbi zabraneti. No i pokraj toa gi ima niv. Ovie lugje se sadisti, nemaat nikakvo custvo. Vazno tie da zarabotat so niv pari. No nashite politicari ne se grizjat za toa. Po moznost i tie ucestvuvaat vo niv.
Na mnogu lugje im e seedno shto se slucuva so zivotnite. Jas bev vo letoto na odmor vo Makedonija i bev shokirana kako kucinjata shetaat po ulicite, gladni i zedni.Nikade edna kapka voda za niv.
Jas mu pishav na eden politicar( gradonacalnik), zoshto ne se grizat za kucinja, ili macki, shto taka lutaat, gladni i zedni, a toj mi odgovori deka gi fakjaat i gi davaat na lugje koi sakaat da gi zemat. A shto se slucuva so bolniter zivotni? Tie sigurno gi ubivaat, ama ne humano so inekcia, tuku so pistol. Sramota za nasata drrzava. . Jas imam kuce, i mozam da si zamislam kako se osekjaat tie kucinja koga se borat, ili kucinja shto namaat hrana ili voda. I zivotnite imaat dusha, i custvo.

Член од
19 мај 2010
Мислења
50
Поени од реакции
1
дали има некој што поклонува пит бул...голем фан сум на тоа куче и ми е омилено...за борби никако значи никако не го одгледувам тук од љубов према него...ако има некој што поклонува нека ми пише да се најдеме фала позз

S

Shellshock nam67

Гостин

Да се сопрат крвавите борби со кучиња, а животните да се заштитат од малтретирање, апелираат од здружението „Анима Мунди“ до надлежните органи. Според нивни информации, зачестиле кражбите на расни домашни миленици, при што се сомневаат дека овој профитабилен бизнис цути наместо да се казнат бруталните организатори.

Профит од малтретирање животни

Обелоденуваат дека изминативе неколку месеци од неколку сопственици биле украдени неколку кучиња од расата питбул.Столе Велковски, претседател на „Анима Мунди“, смета дека милениците се земени со една цел - да се принудуваат на борби, веќе разработен бизнис кој носи многу профит или, пак, за расплод.

- Последните апели и поплаки што ги добиваме се од растревожни граѓани од пред неколку дена. Тие се пожалија дека нивните домашни миленици од расата питбул им се украдени од дворовите. Стравуваат дека нивните верни и неагресивни миленици ќе бидат сурово малтретирани и принудувани на борби - изјави Велковски.

Од Здружението велат дека само во изминативе неколку месеци биле украдени шест расни кучиња од оваа раса. Возрасна женка исчезнала од населбата Ченто, а четиримесечен питбул пред два дена е украден од населбата Аеродром.

- Ми го украле од дворот во вечерните часови. Буквално ми го снема од дома. Пријавивме во полиција, но засега немам никаков одговор - изјави Александра Јакимовска од Аеродром.

Алармантно е, потенцира Велковски, што ваквите борби со животни во нашата држава зачестуваат, а никој не ги спречува. Барам нема за тоа никаква информација во јавноста, дека била организирана акција за апсење на организаторите на вакви крвави борби. Животните, велат од Здружението, се изложуваат на тешка агресија и се борат до смрт.

- Kучето кое губи најчесто се остава да умре бидејќи е „неупотребливо“. Питбулите се вежбаат и се подготвуваат за борба со бездомни кучиња, кои им се приложуваат како жив плен и на тој начин се стимулираат и се охрабруваат да раскинуваат и да убиваат- објаснуваат активистите за заштита на животни.

Опијати за полесно одземање

Kрадците, сметаат од „Анима Мунди“, се добро организирани, а кучињата, претпоставуваат, биле одземени од сопствениците со претходно дадени опијати. Велат, доколку кражбите биле изведени на друг начин, кучето би реагирало на тој што влегува во дворот.

Велковски истакнува дека борбите со кучиња континуирано се одржуваат во Македонија, но досега немаат информации дека е интервенирано од страна на полицијата или од Агенцијата за храна и ветеринарство и дека некој организатор на таквите борби е казнет и одговарал пред Законот.

- Нашите информации говорат дека борбите се организираат во Арачиново, во Лисиче, но се работи за затворен круг. Тие се одржуваат во подруми и тешко е да се открие локацијата. Летово имаше борба на кејот кај Градскиот парк. Повикавме полиција, но додека дојде, учесниците се разбегаа. Од борбите се заработува многу. Се вложува многу, дури и станови - објаснува тој.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.806
Поени од реакции
11.421
Многу фина мерка имам за ваквите муфљузи : затворска ќелија и 3 пит була внатре, не за друго, да видат како е кога куче крвари до смрт со закочена вилица на вратот.

L

Lu

Гостин
Многу фина мерка имам за ваквите муфљузи : затворска ќелија и 3 пит була внатре, не за друго, да видат како е кога куче крвари до смрт со закочена вилица на вратот.
Грешка, на Питот не му се кочи вилицата, туку едноставно несака да пушти.

S

Shellshock nam67

Гостин
некој ако продава пит бул со боја како на сликава нека ме контактира на пп сакам да зеам вакво куче.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Eве едно трогателно видео за спасен питбул користен за борби во Америка. За жал, не преживеал. :(

S

Shellshock nam67

Гостин
а што ќе ти е да не сакаш да го малтретираш е не ќе може така бидејќи не постои лоши кучиња туку постои лоши газди.
tocno taka e :)
ziveam na selo
pa ponekogas odam na lov a i sakam vakvi kucinja :)
za borba nikako protiv toa sum (y)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
tocno taka e :)
ziveam na selo
pa ponekogas odam na lov a i sakam vakvi kucinja :)
za borba nikako protiv toa sum (y)
аха така значи добро е да се оди на лов на волци и лисици за да се спречи премногу размножување,но за питбул не е баш ловечко куче туку идеално е како чувар на имоти,а ако сакате за на лов треба соодветно куче за такви намени и евтино за одржување и не бара многу храна додека за питбул има многу брз метаболизам и секогаш е гладен а тоа значи бара многу храна и не е само да фрлиш крајче леб и готово како секое село;);)

S

Shellshock nam67

Гостин
аха така значи добро е да се оди на лов на волци и лисици за да се спречи премногу размножување,но за питбул не е баш ловечко куче туку идеално е како чувар на имоти,а ако сакате за на лов треба соодветно куче за такви намени и евтино за одржување и не бара многу храна додека за питбул има многу брз метаболизам и секогаш е гладен а тоа значи бара многу храна и не е само да фрлиш крајче леб и готово како секое село;);)
ili to ili eden Sar planinec mu e majkata odlicno kuce, inaku citav za negovoto poteklo vsusnost bil od kavkaz
od tamu go donel aleksandar Makedonski koga vojuval so tamosnite pleminja bidejki mu licel na lav :)
kaj pit bulot mi e fasinantno agresivnosta negova :),
mada ima isklucoci nekogas ulicnoto kuce e mnogu pojako od treniranoto kuce za borba :),
a volci lisici slabo ima :), posto narodov nas skoro da ja isece sumata odam ciso onaka kolku da prosetam po priroda :)
a za hranata imas pravo jadat mnogu ;)
--- надополнето: Oct 17, 2011 7:53 PM ---
Земи си загар, најпопуларно ловечко куче во земјава ;)
najverno kuce so moze da bide sum imal porano kolku i da e slabo sepak e hrabro :)

Kajgana Shop

На врв Bottom