Формула 1 Сезона 2011

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Фетел не верувам дека ќе има иднина во „лименките“.
Може уште некоја година, ама мора да оди во сериозен тим. По можност Ферари без Алонсо. :)
Еј ама си ме насмеал...

Лименките ако немаат сериозен тим кој има? Ферари? Мекларен? Мерцедес ГП (екс ферари)?

Среќа беше што во 2009 изгубија од Brown GP... така да ко ќе видиш 3 години уназад се во борба за титулата, 2 ја освојуваат, така да ич не му предвидувам иднина на Себ во друг тим освен Ред Бул. Луѓето купиа патека, а1 ринг во Австрија сега се вика Ред Бул Ринг, догодина можи ќе се одржува трка таму.

Така да Ферари и Мекларен ќе мораат да си најдат таленти. Себ, многу тешко дека ќе ја промени средината.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Еј ама си ме насмеал...

Лименките ако немаат сериозен тим кој има? Ферари? Мекларен? Мерцедес ГП (екс ферари)?

Среќа беше што во 2009 изгубија од Brown GP... така да ко ќе видиш 3 години уназад се во борба за титулата, 2 ја освојуваат, така да ич не му предвидувам иднина на Себ во друг тим освен Ред Бул. Луѓето купиа патека, а1 ринг во Австрија сега се вика Ред Бул Ринг, догодина можи ќе се одржува трка таму.

Така да Ферари и Мекларен ќе мораат да си најдат таленти. Себ, многу тешко дека ќе ја промени средината.
Во право си за тоа како изгледаат работите.
Но зборувам од гледна точка на тоа колку им е рокот на траење на овие вакви тимови.

Ако даде Бог да победува Ф(в)етел во лименките, нема проблем, нека тераат... али се мислам дека за некоја година ќе им падне формата.

Немора да значи дека е така, само е мое мислење.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако даде Бог да победува Ф(в)етел во лименките, нема проблем, нека тераат... али се мислам дека за некоја година ќе им падне формата.

Aх, и Шумахер и Ферари победува... па кај се сега? Мое мислење е дека ќе имаат тежок предизвик догодина (пошто и Ферари и Мекларен веќе почнаа да работат на развојот на болидот, а знаеме каде е клучот за победување со сегашните правила), а се ќе се смени со доаѓањето на турбо моторите... почнувајќи од начин на возење, па се до конструкцијата на болидот. 1.6 литарскиот е далеку помал мотор, полесен болид, повеќе простор за аеродинамички новости и финти, поголема брзина во свиоците, поголемо оптеретување на моторот, повеќе КЕРС во игра...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Во право си за тоа како изгледаат работите.
Но зборувам од гледна точка на тоа колку им е рокот на траење на овие вакви тимови.

Не го знаеш Матешиц и неговата стратегија затоа така збориш, ко машина работат у тимот :). Типот е маркетинг гениј и се што прави у фирма им е 10 години унапред планирано :). Не мислиш ваљда дека вложи милиони евра за да затвара фирма после 2 шампионски титули или дека Адриан е случајно таму :).

Ги знам луѓето кој му се у тим, долгорочно планираат и додека Ред Бул финансира (а мислам ќе финансира уште доста време пошто им е страшен маркетинг за брендот) тимот ќе растура што не значи нема и другиве да фатат приклучок :).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе никој не гледаше? Хамилтон на пол позиција :) во Кореа.

1. Хамилтон
2. Фетел
3. Батон
4. Вебер
5/6 Фераристите

Ми мириса на нова победа за Мекларен... ако имаме среќа 1-2 :)

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Vettel under investigation for Q3 corner cut

И предлог од Pirelli за камерата да биде поставена на кацигата, а не како досега да биде фиксна. Се надевам ќе прифатат за да нема да го слушаме Хамилтон со неговите изјави "Имаше вибрации, јас гледав десно, а тој (се мисли на Маса) идел од лево"

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
otkako na samiot start maliot vetel mu pokazha na hamilton koj e koj ., i kako se preteknuva ., sega detskoto lice mozhe da si navrati vo boks na pivce i chips ., a hamilton .paaaaaaa neka se vrti na ringishpil:coffee:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ќеиф ми е за Фетел, многу симпатичен дечко :). Штета само не видов во прв круг како го претекнал Хамилтон.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Цитат на сезоната: "I give up." - Fernando Alonso

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Што е тука чудно??
"I give up." не треба да се користи во ниеден спорт. Без разлика дали виде/не виде дека не може да го претекне Батон, тоа не требаше да го изговори.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
"I give up." не треба да се користи во ниеден спорт. Без разлика дали виде/не виде дека не може да го претекне Батон, тоа не требаше да го изговори.
Болидот веќе му баше на крај, мислам тоа сакаше да им каже, инаку Алонсо е може луд и нефер ама тој никад не се откажува без борба и одличен возач е, тоа никој не го спори.

Kajgana Shop

На врв Bottom