Формула 1 Сезона 2011

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
dzhish ., od sranje motori , shto mislish koj ima poveke od sto i kusur pobedi., ford kosvort ferari ., ili koj., a momentalnata sostojba e takva kakva shto e ., se dodeka kosvort ne pochne da raboti za jaka firma ko na vremeto shto beshe so ford ., vsashnost togash bea i del od ford motorsport f1;)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
dzhish ., od sranje motori , shto mislish koj ima poveke od sto i kusur pobedi., ford kosvort ferari ., ili koj., a momentalnata sostojba e takva kakva shto e ., se dodeka kosvort ne pochne da raboti za jaka firma ko na vremeto shto beshe so ford ., vsashnost togash bea i del od ford motorsport f1;)
Јас не велам дека Косворт нема победи... Ама со историја не се прави иднина. Треба да се гледа напред, не назад. Како што се вратија на мала врата назад во Ф1, исто така се назад со развојот и технологијата на моторите споредено со Ферари, Мерцедес, Рено.

Е сега можно е да мрднат нешто од 2014, кога ќе се врати турбото и 6 цилиндричните мотори со зафатнина од 1.6 литри. Дотогаш, не се надевајте.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Никој не гледаше формула или што е работава?
Како и да е одлична трка за Батон и Алонсо. За РБ немам зборови нели беа тие што никогаш нема да имаат тимски наредби вторпат сезонава им се дешава тоа само да јадат трици за Ферари. Хамилтон дрво невидено ко и секад си има проблеми со Маса изгледа :mad:.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Никој не гледаше формула или што е работава?
Како и да е одлична трка за Батон и Алонсо. За РБ немам зборови нели беа тие што никогаш нема да имаат тимски наредби вторпат сезонава им се дешава тоа само да јадат трици за Ферари. Хамилтон дрво невидено ко и секад си има проблеми со Маса изгледа :mad:.
Тоа важеше пред Ферари да помине неказнето со нивната ептен очигледна тимска наредба и иако имаше доказ си поминаа без санкции (да не потсетувам знаеш за која трка зборам).

Сеа се веќе тимските наредби нормала, не се луди Ред Бул да бидат едини поштени и да губат бодови, голема пара се врти :).

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Тоа важеше пред Ферари да помине неказнето со нивната ептен очигледна тимска наредба и иако имаше доказ си поминаа без санкции (да не потсетувам знаеш за која трка зборам).

Сеа се веќе тимските наредби нормала, не се луди Ред Бул да бидат едини поштени и да губат бодови, голема пара се врти :).
Никој неможе да ме убеди дека тогаш во другите тимови немаше тимски наредби, само ферари испаднаа кретени тогаш имаше многу начини да му го кажат тоа на Маса само не се договориле пред трка :). Ама многу ме исфрустрираа сокчињава што почнаа да јадат гомна за Ферари како они се апаши нечесни ние никад нема да имаме тимски наредби не ни помислуваме на такви работи кај нас возачите се еднакви. Значи не сум против тимски наредби ова е тимски спорт ама зашто јадат трици кога и нив тоа им одговара или во тој момент не им одговараше? Како и да е нека им е честита титулата на фер начин ја освои нема замерка им немаше рамен да се надеваме дека следната година ке се убрзаат другиве тимови па да има интересни трки.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Никој неможе да ме убеди дека тогаш во другите тимови немаше тимски наредби, само ферари испаднаа кретени тогаш имаше многу начини да му го кажат тоа на Маса само не се договориле пред трка :). Ама многу ме исфрустрираа сокчињава што почнаа да јадат гомна за Ферари како они се апаши нечесни ние никад нема да имаме тимски наредби не ни помислуваме на такви работи кај нас возачите се еднакви. Значи не сум против тимски наредби ова е тимски спорт ама зашто јадат трици кога и нив тоа им одговара или во тој момент не им одговараше? Како и да е нека им е честита титулата на фер начин ја освои нема замерка им немаше рамен да се надеваме дека следната година ке се убрзаат другиве тимови па да има интересни трки.
Тимски наредби имало СЕКОГАШ ама беа колку толку маскирани а фераристиве беа единствени глупи што дадоа АПЛА тимска наредба на очи пред цел свет .

Од тој момент тоа што се правеше скришно сеа е веќе јавна тајна така да на Ред Бул не може нишо да им се приговори а имаа барем неколку ситуации минатата сезона каде што ако имаа тимска наредба ќе освоеја повеќе бодови.

Тоа е тоа, ги растурија другите тимови кои се зачмаеја а плус Адриан одлично си ја заврши работата исто како и другите делови од тимот, Ред Бул се машина, сеа секое делче им функционира и плус имаа осет да го земат Себ кога другиве се колебаа, колку треба да си глуп да пуштиш таков пилот а да го имаш под договор?

Само Вебер ми е некако преслаб не знам зашо уште го држат, Батон повеќе ми го прави меракот или Росберг (па и Раиконен мислам ќе беше подобар под услов да се врати).

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Честито втора титула на Фетел. Се надевам следна сезона Ferrari come back.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Pa i lani na 1 trka koga Baton go napadna Luis, odma preku radio mu poracaja da vozi vo ekonomski mod oti nemal dovolno gorivo navodno pa poveke ne go napadna luis - si vozese zad nego, ama od druga strana od Ferari na Masa naivno mu sugeriraja - Ej, Boy, Alonso is faster then you, confirm do you understand?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Се запрашал ли некој како Хамилтон ја освои титулата?
-Се разбира со тимска наредба, му наредија на Глок да застане за Хамилтон да освои титула. И затоа секогаш кога ќе биде во дуел со Маса го јаде стапот. Јас би го избркал Хамилтон од Формула1. А за Ферари, најголема и единствена грешка беше тоа со тимското радио кога на Маса му кажаа дека Алонсо е побрз. После ударот од делот на болидот на Баричело, Маса ни е ослабен. He will Back!!!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мило ми е за Батон... чоекот покажува дека потпишувањето на договорот влијаело позитивно на него. Иако сезоната веќе е решена, би сакал да има уште некоја победа до крајот, колку онака, да разбие монотонија и да го врати победничкиот дух во Мекларен, па можеби ќе можат да извадат нешто посолидно догодина.

За Фетел и лименките, честитки, се гледаме во 2014 со новите турбо мотори. До тогаш, нити Ферари нити Мекларен не очекувам дека ќе можат да се носат како што треба. Незнам можеби грешам, ама во 2013 нема да има поголеми промени, така да мое очекување е дека Фетел ќе биди најмладиот трикратен шампион.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
ЛЕЛЕ заборавив дека овде има тема за Ф1... момчето победи... не ми се верува!!!

Браво... само да не го направат како Алонсо... сега со години да не зема ништо. Дефинитвно топ возач е.
И морам да му признаам на Батон дека е топ дете (иако не сум за него и исконски го мразам МкЛарен)... се гледа дека е класа над Хамилтон во однесувањето на патеката.

Поздрав до сите. :)
--- надополнето: Oct 11, 2011 2:38 AM ---
Мило ми е за Батон... чоекот покажува дека потпишувањето на договорот влијаело позитивно на него. Иако сезоната веќе е решена, би сакал да има уште некоја победа до крајот, колку онака, да разбие монотонија и да го врати победничкиот дух во Мекларен, па можеби ќе можат да извадат нешто посолидно догодина.

За Фетел и лименките, честитки, се гледаме во 2014 со новите турбо мотори. До тогаш, нити Ферари нити Мекларен не очекувам дека ќе можат да се носат како што треба. Незнам можеби грешам, ама во 2013 нема да има поголеми промени, така да мое очекување е дека Фетел ќе биди најмладиот трикратен шампион.
Фетел не верувам дека ќе има иднина во „лименките“.
Може уште некоја година, ама мора да оди во сериозен тим. По можност Ферари без Алонсо. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom