- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
не знам дали постои таква виза. британска амбасада издава 6 месечни (макар одел и на саат време во UK) и двегодишни туристички визи. јас за такви визи не знам, не викам дека нема.
ако работите/студирате, со купена карта и резервиран авионски билет (не купен, иако на визаир не се резервира, може само да се купи) и резервиран престој, нема да има никој проблем. не би требало барем ..
кој и да мисли да доаѓа, нека ми се јави мене ако сака да помине поефтино.
за илустрација, карта во слободна продажба за премиер лига за енфилд тешко се наоѓа испод £100 до £150 дури и £200. за дерби да не праиме муабет.
додека секој што има сезонски тикет има опција да купи до 4 билети за секоја утакмца (повеќето). во тој случај се £20-40.
инаку не би требало да ве кошта многу, карта авионска однапред купена 2-3 месеци накај 50-60 евра, околу 40-45 евра повратна лутон-ливерпул. ноќевање ефтино е многу по хостели се поминува и за 10 евра спиење. има и за 30 и 50, ама за најефтино е тоа. плус картата за утакмица. додатни трошкови јадење, пиење, сувенири, дресови ... не се урачунати![]()
а да, плус трошкови за виза. £80 ако не се лажам
--- надополнето: Oct 7, 2011 1:26 PM ---
лутон-лондон повратна кошта £16 што воопшто не е многу.
btw не им ни треба лондон, пошто можат право од лутон кон ливерпул, со една смена по пат. како и да е тоа е една карта повртана лутон-ливерпул која кошта точно £32.5
Таму живееш?!