Марјан Ѓорѓиевски

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Гледаме у последно време по интернетов се избацуваат секакви луѓе со некакви си видеа означени како стенд ап комедијанти. И мислам дека го открив рецептот за успехот кај нас.

1. Избери си начин за зборување, кој не е вообичаен за поголемиот дел од публиката (ако си од град со невообичаен дијалект - бинго)
  2. Избери тема, која било, само да е поврзана со огромен дел од народов (Ајвар, Школо, Работа, Политика, Спорт, Вечерни излагања, Други работи со голема буква итн.)
  3. Набројуваш што може повеќе на примери од таа тема (да звучиш како да читаш телефонски именик. И тоа од некоја баба. "Митре - на Соколовците помалиот", "Паца - масажерката од Хром", итн.)
  4. Сецкај ги сцените (нека биде ако може после секој 1 збор исецкани сцените. Изгледа како стварно да си се потрудил со монтажата и демек си профи а не дека се снимаш со веб камера од лап-топот)
  5. Дерење, колку што може повеќе (на неколку временски интервали имај кратка сцена (прочитај погоре) каде што можеш да ги покажеш своите вокални способности за тоа како можеш гласно да испушташ недефинирани звуци)
  6. Пцуј (зашто секад се наоѓаат луѓе на кои пцуењето им е смешно)
  7. Биди грд (зашто повеќето луѓе мразат поубави луѓе од нив и ќе те мразат колку и да си смешен)
  8. Биди мизерен (зашто како и погоре - луѓето мразат поуспешни луѓе од нив)
Тоа е тоа. Ако ми текне нешто друго - нема да допишам. Чао.
па пробај се, ете чим си сватил што е финтата. напрај клипче едно , не мораш со обична камера од лаптоп купи некоја поскапа.
за жаргон секој град си има свој акцент така да тука не гледам некој проблем, мада сметам дека источните говори се доста популарни ( к-15).
за убавина кога ке го видиме клипчето , па отпосле ке коментираме, а за под 8 веќе се изкажа.
п.с немој да ме сватиш погрешно, онака само предлог ти давам да си ја пробаш среќата.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
па пробај се, ете чим си сватил што е финтата. напрај клипче едно , не мораш со обична камера од лаптоп купи некоја поскапа.
за жаргон секој град си има свој акцент така да тука не гледам некој проблем, мада сметам дека источните говори се доста популарни ( к-15).
за убавина кога ке го видиме клипчето , па отпосле ке коментираме, а за под 8 веќе се изкажа.
п.с немој да ме сватиш погрешно, онака само предлог ти давам да си ја пробаш среќата.
Не сум атенш хор. Тие што ме знаат - за нив ќе сум смешен. Не ми е гајле дали некоја ученичка од 3-5 при гимназијата Добре Таскалов ќе ми пише под видеото hehehe или пак некој редовен посетител на некој опасен дискач да ме стави на Фејсбук. Битно ми е за тие што ме знаат. Ете затоа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Не сум атенш хор. Тие што ме знаат - за нив ќе сум смешен. Не ми е гајле дали некоја ученичка од 3-5 при гимназијата Добре Таскалов ќе ми пише под видеото hehehe или пак некој редовен посетител на некој опасен дискач да ме стави на Фејсбук. Битно ми е за тие што ме знаат. Ете затоа.
во ред ти држи вода муабетот, некој сака никој да не го знае , некој сака сите да го знаат , а некои едноставно мислат дека знаат се само нејкат да се фалат. кој како си сака, сепак сме демократија.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Гледаме у последно време по интернетов се избацуваат секакви луѓе со некакви си видеа означени како стенд ап комедијанти. И мислам дека го открив рецептот за успехот кај нас.

1. Избери си начин за зборување, кој не е вообичаен за поголемиот дел од публиката (ако си од град со невообичаен дијалект - бинго)
  2. Избери тема, која било, само да е поврзана со огромен дел од народов (Ајвар, Школо, Работа, Политика, Спорт, Вечерни излагања, Други работи со голема буква итн.)
  3. Набројуваш што може повеќе на примери од таа тема (да звучиш како да читаш телефонски именик. И тоа од некоја баба. "Митре - на Соколовците помалиот", "Паца - масажерката од Хром", итн.)
  4. Сецкај ги сцените (нека биде ако може после секој 1 збор исецкани сцените. Изгледа како стварно да си се потрудил со монтажата и демек си профи а не дека се снимаш со веб камера од лап-топот)
  5. Дерење, колку што може повеќе (на неколку временски интервали имај кратка сцена (прочитај погоре) каде што можеш да ги покажеш своите вокални способности за тоа како можеш гласно да испушташ недефинирани звуци)
  6. Пцуј (зашто секад се наоѓаат луѓе на кои пцуењето им е смешно)
  7. Биди грд (зашто повеќето луѓе мразат поубави луѓе од нив и ќе те мразат колку и да си смешен)
  8. Биди мизерен (зашто како и погоре - луѓето мразат поуспешни луѓе од нив)
Тоа е тоа. Ако ми текне нешто друго - нема да допишам. Чао.
Ахахаха.. нема да ти се верува али вчера размислував да напишам токму вакво упатство за како да бидеш стенд ап комичар, ама ме прејде. (y)

Мислам дека најбитно е да збориш на акцент и да пцуеш без врска, тоа секад пали, а за останатите го предлагам Еди Изард, да видите како се прави стенд ап комедија. ;)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Ептен е јак, вчера му ги гледав видеата и стварно ме насмеа.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Секоја чест за муабетот, студентски живот у 3 минути. Ги има раскажано сите муабети шо се мотаат меѓу студентите (посебно т.н провинцијалци). За другите не знам али ова му е врв...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
На човекот преку еден збор му е „у пичку матер“ .. ретко да има нешто негово кажано. Тапа инспирација.
Жаре е далеку подобар од него. Плус тој од Охрид исто така е добар...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
На човекот преку еден збор му е „у пичку матер“ .. ретко да има нешто негово кажано. Тапа инспирација.
Тапа инспирација оти ова го имаш слушано, во реалниот живот т.е. на никој до сеа не му текнало вака смешно да кажува , секој различен вкус некого ќе насмее , некого е вака не му е интересно... ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
незнам што ве чуди , дечкото си збора на типичен битолски дијалект во кој е најнормален збор е шо и у пичку матер, исто како на охриѓани на нивно фамозно зш така требит, прилепското че , кавадаречкото дека си бе да га ебу и тн тн.
прво информирајте се пред да закачите зелена.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
незнам што ве чуди , дечкото си збора на типичен битолски дијалект во кој е најнормален збор е шо и у пичку матер,исто како на охриѓани на нивно фамозно зш така требит, прилепското че , кавадаречкото дека си бе да га ебу и тн тн.
прво информирајте се пред да закачите зелена.
Па неможи на секое да збори „у пичку матер“, колку да му налага така дијалектот.
И Цацко збореше на кавадаречки дијалект, ама не завршуваше секоја реченица со „да те ебам“ ..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.511
Па неможи на секое да збори „у пичку матер“, колку да му налага така дијалектот.
И Цацко збореше на кавадаречки дијалект, ама не завршуваше секоја реченица со „да те ебам“ ..
можи можи , си се дружела скоро со некој од бт.
јас секој ден го слушам милион пати така да сосем нормално ми е.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
можи можи , си се дружела скоро со некој од бт.
јас секој ден го слушам милион пати така да сосем нормално ми е.
Не сум се дружелА.
Не повеќе од мене со „да те е*ам“ ..ама пак не ми е нормално. Ако мисли дека е интересен со тоа нека си тера.
Толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom