Фан клуб - РК Вардар

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Морам да се согласам со констатациите на членовите кои постираа пред мене. Годинашниов тим на Вардар е олицетворение на се што се случуваше во тимот од сезоната кога не напуштија Прибак,Наум и Ракчевич. Секоја година сменет тим со нови ликови и со тенденција секоја година да бидат послаби. Тимот од пред две години,оној со Бранче, Раде,Диви,Мараковиќ па и претходниов тим со Надовеза и Продановиќ, се измислени и ке го утепаат годинашниов тим на Вардар.

Мачно ми е да го гледам како се мачи клубот. Бев на сите утакмици кои се играа на Кале оваа година и морам да се согласам со ставот на повеќето дека Вујо has lost it.Ок,можеби игра и улога тоа што му откажа главното засилување ,русинот Аслањин,но тоа секако не е оправдување за другиве промашувања. Не знам кој се излажа да го доведе Лазаров,базирано на една добра полусезона во Пелистер. За манекенчено Вујовиќ да не трошам зборови, истото се однесува и за старецот Петриќ. Николиќ вчера покажа дел од она што беше пред 10ина години, но и тој сега за сега е промашување.А заради него не им се дава шанса на два македонски пикера,Марковски и Стоилов. Единсвено сум задоволен од залагањето на Абутовиќ во делот на одбраната. Крилата наши,Ојлески и Јовчевски исто така се покажаа на утакмиците во Сеха и треба да се форсираат двајцата. со Ангеловски е ист случајот и навистина е криминално дело што се форсира оноа дикле Вујовиќ пред Александар.

Криво ми е за Михајло кој толку пари фрла на исвирени труби. овие странциве сигурно бараат големи суми а се ветер и магла во играта. Сега Михо да може да го врати времето,сигурно ке му ги дадеше на Наум 12те илјади евра на месец,заради кои овој замина во металург. подобро тогаш да му се искешираше на Наум него да се фрлаат пари во магла за пензионери. И тука доаѓаме до главниот кривец,Вујо. Фала ти за се што направи другар,али порано носеше топ играчи како Прибак,Александар Стојановиќ,Ракчевиќ,Коваленко и други,а сега сосема безвезе старци со артритис.

и за крај,морам да кажам дека сум малку разочаран од слабата посетеност на КОМИТИ на утакмици на Вардар Про. ок,се сложувам и јас поддржувам одлуката за неидење на СЕХА утакмици. Но на европски мечеви,јас откако знам за себе,Комити одат во пристојни бројки,дури и кога имало фудбалски мечеви на Вардар. Групата беше дури и кога игравме со chocolate boys ако се сеќавате на тој тим, и на сите три квалификациски мечеви за ЛШ,кои патем се игра во три последователни дена. последниот од тие беше со Динамо минск кога и влеговме во ЛШ. топ атмосфера имаше тогаш, и не знам од кои причини не одат КОМИТИ на сегашниве евро утакмици.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Овај Михајло не салам. Поарно мене нека ми ги дава парите дури ги фрла без врска. Има среќа што Пелистер уште не е како што треба инаку ќе се збогуваа и од СЕХА од година.

Од кај да почнам... Оваа екипа на Вардар нема ниту еден играч со мадиња. Можете да го критикувате Вујо мали колку сакате, али вчера беше единствениот кој имаше храброст да се крене на шут, па и да влезе во дуел во напад. Од овој состав вреди да се издвои и Собол. Се друго е слабо.
Ратко Николиќ (беш)е играчиште. Во моментов има некое килце повеќе и по тоа што го видов ич не спремен. Кога влегуваше одморен од клупа секој напад на Вардар завршуваше со пенал или гол. Но кога се замори (средина на второ полувреме), тогаш беше ептен тешко за Вардар во напад.
Ете Марковски доби шанса од почеток како стартен пикер но промаши 2 зицери и после речиси и да не заигра во напад. Тие леваците двајцата не знам зошто уште се бават со ракомет, се што шутнаа им беше изблокирано, голот не го видоа цела утакмица. Абутовиќ солидно во одбрана има физички предиспозиции, ќе го биде, ама во моментов е многу послаб од Марковски или Стоилов. Симовиќ, слабо. Дефинитивно требаше да го задржат Надовеза и со парите од Додер и Марковиќ (ништо подобар од Ојлески) да донесат некој bad ass десен бек. Да го пофалам и Куковски кој изигра во второ полувреме одлично во одбрана, откако влезе тој Вардар почна со пресвртот и изигра баш со срце, иако изигра се на се 20-25 мин. беше многу поиспотен и позаморен од те што играа и по 50.
И за крај Вујо. За поздравување е тоа што имаше храброст да го извади Борко (кој кога губеше Вардар на средина од прво полувреме си се смееше, а кога го извадија нешо кршеше/фрлаше на клупа) И тоа што го остави син му (кој кога беше најпотребно ја превзеде одговорноста и го направи пресвртот) кога цела трибина викаше да го извади. Имаше и грешки, еден напад Вардар играше со играч помалку (заборави да стави играч). Еднаш насреде активен напад правеше измена. Според мене Вујо може го сака Вардар и сето тоа но еве не оди, доста е.

Да ги задржуваа правите играчи сега ќе ги имаа екипа која ќе се носи со Металург.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
И тоа што го остави син му (кој кога беше најпотребно ја превзеде одговорноста и го направи пресвртот) кога цела трибина викаше да го извади.
Не му е син. Во тоа сум сигурен. Дали се во крвно сродство не знам.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
^
My bad тогаш. Од публиката викаа дека му е син и затоа.... Иначе ќе го биде. 90-та е роден а во што ѕверка има израснато :)

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
Според мене РК Вардар има шанси со РК Металург за победа

Член од
14 март 2010
Мислења
16.961
Поени од реакции
16.317
Според мене РК Вардар има шанси со РК Металург за победа
Aко муабетот се правеше пред некоја година, да, има шанси Вардар да го совлада Металург, но оваа година Металург е далеку поквалитетен тим од Вардар..можи да се речи дека Вардар го има најслабиот тим во последните неколку години и тешко да им парира на Металург.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
да се надеваме дека Вардар Про ќе слави победа и на реваншот против босанскиот Извиѓач..
2. коло реванш Куп на ЕХФ
Извиѓач-Вардар Про (15 октомври 2011, со почеток во 19:00 часот)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.427
Абе нели во четврток се играше...
Ти ебам тоа СЕХА лигата, само си менуваат саатници...
Инаку честитки за победата, изгледа подобро играме на гости отколку дома :D
--- надополнето: Oct 12, 2011 9:05 PM ---
VARDAR: Abadzic 19 odbrana, sedmerac, Stoilov 1, Ojleski 1, Markoski 1, Nikolic, Simovic 3, Doder 2, Vujovic 2, Kukoski , Sobol 4, Petric 1, Jovcevski, Markovic 8(2), Ristovski, Lazarov 1, Abutovic 2
Igrac utakmice: Vladimir Abadzic (Vardar)
Kretanje rezultata: 2:1 (4.) 3:5 (12.) 6:5 (14.) 7:7 (19.) 7:10 (24.) 9:13 (29.) 11:16 (40.) 12:20 (44.) 16:22 (53.) 20:22 (55.) 22:25 (59.)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ova pokazuva deka prethodno gi potcenija Izvidjac ocekuvam na nivni teren slicen rezultat kako ovoj so Zvezda.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Види го ти Вујо, го седнал Борко на клупа. Очекувајте бунт во Вардар пак, играчите да бараат тренерот да си замине :P :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.427
Од 53-та до 55-та минута ни направиле 4-0 серија...
Како и секоја Македонска екипа, мора да се направи од готово вересија. Добро што сме тепале :D
--- надополнето: Oct 12, 2011 9:28 PM ---
Инаку нашиот противник Извиѓач загубил дома од Борац со 20-23...
Треба нашиве сериозно да си ја сватат работата во реваншот и да не дозволат да бидат непријатно изненадени.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Мора да сватите посериозно со Извиѓач, таму ќе има големи притисоци од публика
Само незнам дали ќе се врши пренос на некоја ТВ (по се изгледа нема, оти кај нас нема многу место за спортот по медиумите)

Иначе за Звезда незнам шо да речам, зедоја 10 добри играчи, ко излегоја на утакмица ТАПА
Незнам таму шо се случва:D

Kajgana Shop

На врв Bottom