Joomla

• Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали можит некој да ми помогнит?
Сибнав "PaintingLession" јоомла шаблон од "Lonex" (www.lonex.com).
И сакам да го избиршам тоа "Joomla themes free, web hosting enterprise." под артиклите што стоит.
Ве молим за помош! Благодарим однапред :D
Пробај од Template Manager ->Edit Template->Edit HTML . Ако има <p> Joomla themes free, web hosting enterprise.</p> некаде, избриши го, зачувај и толку.

Член од
29 август 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Здраво,
Правев веб страна на локален сервер WAMP.... 100% Е функционална, но сакам да ја префрлам на некој бесплатен хост на интернет.... Што треба да се измени и надополни во фајловите и сл. ????

Ви благодарам.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Трансфер на сите фајлови на вебсерверто и неколку измени на configuration фајлот. ништо тешко

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Здраво,
Правев веб страна на локален сервер WAMP.... 100% Е функционална, но сакам да ја префрлам на некој бесплатен хост на интернет.... Што треба да се измени и надополни во фајловите и сл. ????

Ви благодарам.
Значи истото што го имаш локално у WAMP фолдерот го ставаш на хостингот, нели преку FTP. Правиш export на MySQL датабазата преку Phpmyadmin на WAMP и импорт истотака на хостингот потоа пак преку Phpmyadmin, и ако е потребно измени го конфигурациониот фајл (configure.php ваљда е, види инсталација за тоа)

Иначе друг пат се молат сите членови да го искористат единственото другарче што го дозволува тоа, Google;
http://kb.siteground.com/article/How_to_migrate_my_local_Joomla_installation_to_SiteGround.html

W

WildChild

Гостин
Или брату, дај адни ме на skype: e-dayteam
или пиши ми ПП :D
Така најубаво ќе се разбереме ;)
Да не правам сега туторијали едно др... :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
префрлено у главната тема за џумла

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Ja учам Joomla-та од PDF-от што е на Joomla сајтот. И ок ја направив првата страна, локацијата на сајтот е localhost/joomlabeta. Прашањето ми е како да направам нов сајт, на пр localhost/sajt2. У датабази се чепка или?

Г

Грејвдигер

Гостин
Ja учам Joomla-та од PDF-от што е на Joomla сајтот. И ок ја направив првата страна, локацијата на сајтот е localhost/joomlabeta. Прашањето ми е како да направам нов сајт, на пр localhost/sajt2. У датабази се чепка или?
Како што си ја направил во „joomlabeta“, така ќе ја направиш и во „сајт2“, само друг фолдер креираш и истата процедура е.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
За нов сајт прашував, и да со copy/paste го решив проблемот.

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Јас работам јоомла само не мн често сега ми треба за еден сајт да го преведам на англиски значи mk/eng ке биде и ми треба некој модул и сл за на јоомла ако има некој значи преводите ги имам само ми треба модул за да не барам ако има некој веке искуство фала однапред поззз
--- надополнето: Nov 7, 2011 3:10 PM ---
Јас работам јоомла само не мн често сега ми треба за еден сајт да го преведам на англиски значи mk/eng ке биде и ми треба некој модул и сл за на јоомла ако има некој значи преводите ги имам само ми треба модул за да не барам ако има некој веке искуство фала однапред поззз

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
864
--- надополнето: Nov 7, 2011 3:10 PM ---
JoomFish симни... Едноставно за користење, ваљда ќе се снајдеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom