Joomla

• Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување
Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Како може статиите од joomla автоматски да ми ги постира на страна на facebook?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
864
Ајде и јас да си ја кажам маката, па може ќе се најде јунак да помогне...

Најверојатно некои сетинзи на хостингот се изместени, па не можам ништо да инсталирам преку моите Joomla! страни. Модули, компоненти, темплејти, плагини, баш ништо... постојано ми дава грешка:

http://www.test.developmentwork.net/images/stories/file_upload_error.jpg

Се убив читајќи по форуми што може да биде проблемот, од коментарите најдени таму, најверојатно е некој проблем со php.ini или php5.ini фајловите во root фолдерот.

Сменив некои сетинзи таму т.е. подесив да може да се аплоудираат поголеми фајлови од 2MB, али џабе...

Ги контактирав од хостинг компанијава, највероајтно не можат да помогнат, као сум имал проблем со самото кодирање, пошо е ЦМС, не навлегувале понатака...

На некој да не му се десило истово? Да предложи нешто...

Г

Грејвдигер

Гостин
Да не ти е ставена папката каде што се прикачуваат тие работи на „read only“?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
864
Која е таа папка? tmp? Преку Filezilla како да го видам тоа? у Permissions?

Може подетално малце што мислиш?

Ме чуди што се работи за 10ина сајтови на ист хостинг, е сеа кај сите имам проблем... Така да мене проблемот ми изгледа дека е на глобално ниво.

W

WildChild

Гостин
Јас го имав тој проблем и никако не можев да најдам решение, па зедов се изналутив и ја пре-аплоадирав и ја преинсталирав Joomla-та :D

BTW, тој ти вика во FileZilla(гледам дека работиш со таа програма), ќе стегниш десен клик, па File Permissions и ќе внесиш 777 и Apply to all files and directories :)

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Луѓе јас имам проблем со јоомла 1.5 пошто работев на windows сервер па сеа сум на линукс кога инсталирам јоомла ми вика нели на крај избриси ја инстал папката ама ми бара промена и сл на configuration .php manuelno pa nemi e bas jasno ako nekoj znae ili ima tutorial fala odnapred pozz

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Дали некој има да ми препорача модул или начин за јоомла да ја направам двојазична значи да не е гоогле него мануелно.

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Здраво,

Ако може некој да ми препорачи џумла екстензија која овозможува прикачување на огласи односно со опција за детално пребарување како одмината километража, број на врати итн.

Може да се предложи и некоја друга добра скрипта (мене ми треба нешто слично како pazar3.mk)
и да биде возможно да биде преведено

Благодарам

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Го сменил пасвордот на базата и сега џоомлла не се отвора!!! Некој некакво решение има?

Утре ќе ми ја даде стрната па ќе знаеме точно каков ерор добива. Но сигурен сум дека го избришал пассот.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Го сменил пасвордот на базата и сега џоомлла не се отвора!!! Некој некакво решение има?

Утре ќе ми ја даде стрната па ќе знаеме точно каков ерор добива. Но сигурен сум дека го избришал пассот.
Има, смени ја лозинката во конфигурациската датотека.

Kajgana Shop

На врв Bottom