Joomla

• Креатор на темата vasildb
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Невозможно. Џумла содржината ја чита од база на податоци.
Океј, не е целосно невозможно ама е прилично комплицирано и тотално бесцелно.

Член од
27 мај 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
А може да ми дадеш софтвер со кој можам да направам професионална HTML веб страна? :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Ако сајтот ти е портал, блог или сл. што секојдневно се ажурира... нема да можеш џумлата да ја претвориш во .html, бидејќи содржината се зима од базата како што кажа Princ. Ако редовно се обновува, инсталирај си WordPress... пооптимизиран е по стандард од Joomla и имаш еден куп додатоци кои уште толку ќе го оптимизират сајтот и побрзо ќе се отвара. :)
За во HTML, како што кажав... сними го сајтот и прекодирај го, ако се работи за статична страниц.

А може да ми дадеш софтвер со кој можам да направам професионална HTML веб страна? :D
Notepad :)

P

Princ

Гостин
Некои хостинг компании нудат сајт билдер со многу веќе готови темплејти па можеш онлајн да си го градиш сајтот.
Јас иако не сум веб дизајнер/девелопер, кога ми треба нешто ситно да направам користам FrontPage во комбинација со Adobe Photoshop.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Браќа/сестри, јас ипак мислам дека попаметно е да си извадиш некое денарче од џеб и некој што се занимава со таа работа да ти ја среди страната...

Г

Грејвдигер

Гостин
Некој што нуди професионални услуги си има закупено хостинг и домен, не користи бесплатни тракатанци. А бидејќи рекламирање е забрането - мислењата се избришани.

Член од
21 август 2011
Мислења
32
Поени од реакции
1
Вака момци:
Сакам во joomla 1.5 наместо да се влага во администрацијата преку администратор папката (на пр. blablabla.com/administrator), да се влага преку друга папка (на пр. blablabla.com/hmna).
Ве молам за помош! :)
БЛагодарим!

Член од
21 август 2011
Мислења
32
Поени од реакции
1
Дали можит некој да ми помогнит?
Сибнав "PaintingLession" јоомла шаблон од "Lonex" (www.lonex.com).
И сакам да го избиршам тоа "Joomla themes free, web hosting enterprise." под артиклите што стоит.
Ве молим за помош! Благодарим однапред :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Не мора да пишуваш по двапати и со големи букви. Не сме ние машини и одма да ти одговориме, ниту пак сме по цел ден присутни на форумот.
Точно не знам да ти кажам, но разгледај во фајловите на темплејтот каде е сместен тој текст... Најверојатно во HTML/mod_content/article.

Kajgana Shop

На врв Bottom