ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

Статус
Затворена за нови мислења.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не ти е јасно изгледа , печалбарите имаат лични карти и сите документи на Македонија , така да ништо од твојата идеја.

Печалбарите само што не се тука во најголемиот дел на годината, но тие ги имаат сите права и обврски во Македонија.

Во Македонија се женат-мажат , тука се погребуваат (со авион ги носат починатите) , тука градат и купуваат (не во странство) ...
Не правиме муабет за печалбарите.Ние правиме муабет за некојси Амди од Аљаска кој 5-10 г. работи и живее таму,а летово дојдол на посета во Мк месец дена.Тој не може да се попише вика ЕУРОСТАТ.Вие викате дека ќе се попише.Епа така проценти да кревате не може.Ова е прв попис по европски правила на попишување.Сакате во таа Европа??Ќе ги почитувате правилата нивни.Очајни сте за проценти,па не би ме чудело и мртви лица да попишувате.Паниката е очигледна.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
токму затоа пробаа и да го сменат законот кој важи за сите држави во регионот и пошироко. Затоа што со авион или автобус, нивните документи поминуваат низ системот бази на податоци, кој е поврзан со другите системи на бази па многу лесно (ако сакаат, тоа е прашање) може да се провери и државјанство и време на престој и во колку часот минал низ граница, каде постојано живее...и така натаму. Токму заради базите на податоци кои се во игра. Полесно беше 1994 кога ги немаше овие компатибилности меѓу податоците...тогаш се попишуваше и живо и ...Не калкулирам со проценти, но да се убедува албанското население дека мора да се толку и толку %, во спротивно пописот бил лажиран па да се повикуваат на митинзи и бунт...е отворен повик за меѓунационална омраза, нонсенс. Тогаш да не се чудиме кој ја ствара оваа омраза...токму луѓето кои ги спомена како даватели на такви изјави.
Прашање е зошто на тие луѓе им е потребна постојана тензија меѓу нас граѓаните.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Добро рече потпреседателот Бујар Османи : Во 2002 кога албанците не беа застапени во Заводот за Статистика ние бевме 25% , зарем верувате дека денеска кога и ние одлучуваме ќе паднеме под 25% ?

И јас исто велам , во 1994 кога те убиваа безмилосно само заради етничката припадност, албанците беа 21.7%.

Во 1981-ва , бевме 19.8% , зарем после 30 години би биле помалку.

Нема шанси испод 25% (односно 27%).

После 11 часот беше легално да се убие албанец, преко ден само добар и здрав ќотек. Мене како мал тогаш имав 5 години ме носеа во Куманово , имаше на плоштад врзано албанци и тато ми даваше камења да ги гањам. Така не учеа да ги убиваме и каменуваме веднаш. Порано пред 1994та убивале албанци од разонода. Нешто како тоа што јас коа дојдам од факултет сакам да пием едно ладно Скопско, така тогаш тие убивале албанци коа ќе дојдат изморени од работа и да се опуштат.
Иначе ја викам дек сте 68.1%.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Кој ти вика?
Сме пробале?

Не е исто пратеникот кога оди по врати пред избори, само јас да го прашувам за ова и од друга страна, секој втор да го праша до кога македонските политичари ќе ја виткаат кичмата пред албанските самоволија.
А за бојкотот, да видиме како ќе биде кога нема жив човек да купува од алкохолите на Гемак или никој нема да влезе во Дестан или во Конверс....
На крајот на краиштата штетата што ќе ја претрпат албанските бизниси нема примарно економска поента туку примарна ќе биде пренесената порака.
Сеуште не сме толку свестени дека шиптариве не сакаат и нема ни да сакаат во иднина соживот, па за масовно да се бојкотираат на секој начин. Ако јас, ти и уште 1000 ги бојкотираме, остатокот нема... А за така треба време да помини, тоест да се постигни критична маса на луѓе што ќе сфатат дека се што прават тие е распаѓање на оваа држава и уништување на овој народ, па за да почнат промени... Или како што реков, по насилен метод, за брз рок, има начини... ако почнам да набројувам поради слободата на говор на форумов ќе заработам бан, ама сметам дека се разбираме.

М

Мартин`

Гостин
Повеќе од 25% нема шанси да бидат Албанците ќе видите, моја проценка (точна) дека ќе бидат 24% точно.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Ме попишаа мене.. таа попишувачката ми кажа дека на секој пописен лист мора да се попише тој член за кого е наменета..неможе друго лице место него..татко ми не беше дома и сега пак треба да дојдат само за да се попише..уште ми кажа и дека им претеле со казна затвор ако копираат потпис или некоја друга нерегуларност ако направат..сега колку ќе се исполни тоа незнам..иначе брзи беа за 20 минути завршија девојчињата, немаа време ни кафе да им сварам :cautious: А сам бев дома, ми фаќаше око таа Албанката,плавуша :drk:
Кај мене денеска т.е вчера беа, и сам бев дома, и се потпишав и за уште тројца членови од семејството. :D
Регуларно е шта да ти причам..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Албанците се жалат дека печалбарите македонците се попишуваат , а албанските не.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мене ме попишале без лична карта! Ихаааа, МКД рулз.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Мене ме попишале без лична карта! Ихаааа, МКД рулз.
Па за Бугари мислам дека не треба ,без документи ги попишуваат :LOL:
Ако не си имал лична карта,сигуно со друг документ те попишале,не лажи раја тука

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Па за Бугари мислам дека не треба ,без документи ги попишуваат :LOL:
Ако не си имал лична карта,сигуно со друг документ те попишале,не лажи раја тука
Какви Бугари бе? Нормален ли си ти? BTW, немам друг документ, сите се со мене, а не сум во градот моментално.
Велам јас Мацедониа рулз.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Не знам какви се тие попишувачи кај вас, може треба да ги пријавите... мене не ми дозволија да се потпишам во име на татко ми и мораше 2 дена да ги брка само за потпис и број на лична карта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom