Ќе поминат. Без грижи. Сега се во Волково и Ѓорче. До 15ти Октомври е пописот. Треба сите членови од семејството да се дома. Ако не сте во полн состав првиот пат оставаат лист со кој што пишува кога ќе дојдат повторно. Третиот или четвртиот пат ако не си дома...спремај се со 1500 евра, следува казна.До 15ти. Само незнам дали е до мене ама ниту еден човек што го сретнав не ми рече дека поминале кај него, или овие нема да стигнат или ...
Што правиме ако има 6 члена во семејството а 3 имаат работа? Што правиме ако сум на службен пат???Ќе поминат. Без грижи. Сега се во Волково и Ѓорче. До 15ти Октомври е пописот. Треба сите членови од семејството да се дома. Ако не сте во полн состав првиот пат оставаат лист со кој што пишува кога ќе дојдат повторно. Третиот или четвртиот пат ако не си дома...спремај се со 1500 евра, следува казна.
Повозрасен член од семејството ќе даде негови податоци, и ќе каже дека е на службен пат и ќе се потпише за него.Што правиме ако има 6 члена во семејството а 3 имаат работа? Што правиме ако сум на службен пат???
Па изгледа не морало да бидеш дома, како што рече Marick најверојатно може и некој друг постар член од семејството да те попише, така беше и минатиот пат колку што се сеќавам.Чекајте сега, значи, специјално треба за пописот да сум дома? ами оти одам на смени на работа? Што ако дојдат 4 пати а сите 4 не сум дома пошто сум на работа?
Одам ден прва, ден втора смена Зарем ќе треба да им плаќам? Нелогично.
Од неофицијален избор, треба да земат по 30.000 на крајот.Мајка ми е попишувач. Но сеуште не им кажаа колку, т.е. ни тие незнаат колку треба да им дадат плата. Едни викаат 300 евра, некои 200.
Да нелогично е да се плаќа, но што да правиш, од секаде гледаат да ќарат ,но ако живееш со родителите ќе им оставиш лична карта и тие ќе го пополнат за тебе, така ние направивме за татко ми.Чекајте сега, значи, специјално треба за пописот да сум дома? ами оти одам на смени на работа? Што ако дојдат 4 пати а сите 4 не сум дома пошто сум на работа?
Одам ден прва, ден втора смена Зарем ќе треба да им плаќам? Нелогично.
Каде да оди?Па изгледа не морало да бидеш дома, како што рече Marick најверојатно може и некој друг постар член од семејството да те попише, така беше и минатиот пат колку што се сеќавам.
Во случај да живееш сам/а, доколку не успеат да те најдат и после тие 3 пати, мислам дека треба сам/а да отидеш.
Може да се потпише возрасен член од семејството наместо него.Да нелогично е да се плаќа, но што да правиш, од секаде гледаат да ќарат ,но ако живееш со родителите ќе им оставиш лична карта и тие ќе го пополнат за тебе, така ние направивме за татко ми.
Е сега доколку живееш сама а не те затекнат, најверојатно ќе одат секој ден додека не те начекаат и така се додека трае рокот.
--- надополнето: Oct 6, 2011 4:45 PM ---
Каде да оди?
Еве татко ми не го затекнаа дома, ние за него го пополнивме прашалникот, но тој треба лично да се потпише а не сме сигурни дали во наредните денови ќе го затекнат дома, во општина не можел да отиде, бидејќи цитирам: тие одат дома и од дома одат на попис така ми објасни дотичниот пописничар. Најверојатно неможе преку општина или некој друг орган. Многу нејасно и неорганизирано.
Што значи тие ќе поминуваат се додека трае рокот и додека има непопишани.
не може, сега само што беа кај мене и нагласија дека мора он лично.Може да се потпише возрасен член од семејството наместо него.
Епа затоа пописот ќе трае до декември. Дозволено им е да се попишуваат возрасните за тие што се на службен пат. Али ги мрзи да работат и да им го кажат тоа. Мајка ми до 4 сабајле седи будна и им ги поправа грешките на попишувачите. Турли тава е работава. Не се знае кој јаде кој пие.не може, сега само што беа кај мене и нагласија дека мора он лично.
Како не може бе,мене ме најдоа сам дома и јас потпишав и за татко ми и за мајка ми за брат ми.не може, сега само што беа кај мене и нагласија дека мора он лично.
Имам едно прашање околу пописот што мислите овие што се илегалци во Мкд, а верувам ги има да ги ринеш со лопата, дали нив пописот ќе ги опфати и доколку ги попише стануваат легално населени или ќе се превземат некакви мерки?