Попис, права итн итн...

Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.738
Нели имаше најава дека пописов ќе се продолжи ?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
До 15ти. Само незнам дали е до мене ама ниту еден човек што го сретнав не ми рече дека поминале кај него, или овие нема да стигнат или ...
Ќе поминат. Без грижи. Сега се во Волково и Ѓорче. До 15ти Октомври е пописот. Треба сите членови од семејството да се дома. Ако не сте во полн состав првиот пат оставаат лист со кој што пишува кога ќе дојдат повторно. Третиот или четвртиот пат ако не си дома...спремај се со 1500 евра, следува казна.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.012
Ќе поминат. Без грижи. Сега се во Волково и Ѓорче. До 15ти Октомври е пописот. Треба сите членови од семејството да се дома. Ако не сте во полн состав првиот пат оставаат лист со кој што пишува кога ќе дојдат повторно. Третиот или четвртиот пат ако не си дома...спремај се со 1500 евра, следува казна.
:eek: Што правиме ако има 6 члена во семејството а 3 имаат работа? Што правиме ако сум на службен пат???

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
:eek: Што правиме ако има 6 члена во семејството а 3 имаат работа? Што правиме ако сум на службен пат???
Повозрасен член од семејството ќе даде негови податоци, и ќе каже дека е на службен пат и ќе се потпише за него.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Јас ова торбешите не ги разбирам, до пред некое време се вреѓаа од тој назив, а сега сакаат да го воведат како нив етникум? :rolleyes:

Многумина од нив се бунеа дека тој назив за нив е навреда и отфрлање од нивната македонска национална припадност а сега се торбеши?:tapp:

Бог да чува и да брани се повеќе народот станува чуден, се нешто не му одговара.

M

Moon Child

Гостин
Чекајте сега, значи, специјално треба за пописот да сум дома? ами оти одам на смени на работа? Што ако дојдат 4 пати а сите 4 не сум дома пошто сум на работа?
Одам ден прва, ден втора смена:eek: Зарем ќе треба да им плаќам? Нелогично.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.012
Чекајте сега, значи, специјално треба за пописот да сум дома? ами оти одам на смени на работа? Што ако дојдат 4 пати а сите 4 не сум дома пошто сум на работа?
Па изгледа не морало да бидеш дома, како што рече Marick најверојатно може и некој друг постар член од семејството да те попише, така беше и минатиот пат колку што се сеќавам.
Во случај да живееш сам/а, доколку не успеат да те најдат и после тие 3 пати, мислам дека треба сам/а да отидеш.

T

Tetro

Гостин
Мајка ми е попишувач. Но сеуште не им кажаа колку, т.е. ни тие незнаат колку треба да им дадат плата. Едни викаат 300 евра, некои 200.
Од неофицијален избор, треба да земат по 30.000 на крајот.
Нормално е некои да земат помалку, да се исплатат местачите.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Да нелогично е да се плаќа, но што да правиш, од секаде гледаат да ќарат :pos:,но ако живееш со родителите ќе им оставиш лична карта и тие ќе го пополнат за тебе, така ние направивме за татко ми.
Е сега доколку живееш сама а не те затекнат, најверојатно ќе одат секој ден додека не те начекаат и така се додека трае рокот.
--- надополнето: Oct 6, 2011 4:45 PM ---
Па изгледа не морало да бидеш дома, како што рече Marick најверојатно може и некој друг постар член од семејството да те попише, така беше и минатиот пат колку што се сеќавам.
Во случај да живееш сам/а, доколку не успеат да те најдат и после тие 3 пати, мислам дека треба сам/а да отидеш.
Каде да оди?

Еве татко ми не го затекнаа дома, ние за него го пополнивме прашалникот, но тој треба лично да се потпише а не сме сигурни дали во наредните денови ќе го затекнат дома, во општина не можел да отиде, бидејќи цитирам: тие одат дома и од дома одат на пописo_O така ми објасни дотичниот пописничар. Најверојатно неможе преку општина или некој друг орган. Многу нејасно и неорганизирано.

Што значи тие ќе поминуваат се додека трае рокот и додека има непопишани.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Да нелогично е да се плаќа, но што да правиш, од секаде гледаат да ќарат :pos:,но ако живееш со родителите ќе им оставиш лична карта и тие ќе го пополнат за тебе, така ние направивме за татко ми.
Е сега доколку живееш сама а не те затекнат, најверојатно ќе одат секој ден додека не те начекаат и така се додека трае рокот.
--- надополнето: Oct 6, 2011 4:45 PM ---

Каде да оди?

Еве татко ми не го затекнаа дома, ние за него го пополнивме прашалникот, но тој треба лично да се потпише а не сме сигурни дали во наредните денови ќе го затекнат дома, во општина не можел да отиде, бидејќи цитирам: тие одат дома и од дома одат на пописo_O така ми објасни дотичниот пописничар. Најверојатно неможе преку општина или некој друг орган. Многу нејасно и неорганизирано.

Што значи тие ќе поминуваат се додека трае рокот и додека има непопишани.
Може да се потпише возрасен член од семејството наместо него.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Може да се потпише возрасен член од семејството наместо него.
не може, сега само што беа кај мене и нагласија дека мора он лично.

Имам едно прашање околу пописот што мислите овие што се илегалци во Мкд, а верувам ги има да ги ринеш со лопата, дали нив пописот ќе ги опфати и доколку ги попише стануваат легално населени или ќе се превземат некакви мерки?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Епа затоа пописот ќе трае до декември. Дозволено им е да се попишуваат возрасните за тие што се на службен пат. Али ги мрзи да работат и да им го кажат тоа. Мајка ми до 4 сабајле седи будна и им ги поправа грешките на попишувачите. Турли тава е работава. Не се знае кој јаде кој пие.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

Имам едно прашање околу пописот што мислите овие што се илегалци во Мкд, а верувам ги има да ги ринеш со лопата, дали нив пописот ќе ги опфати и доколку ги попише стануваат легално населени или ќе се превземат некакви мерки?
Како не може бе,мене ме најдоа сам дома и јас потпишав и за татко ми и за мајка ми за брат ми.:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom