Попис, права итн итн...

• Креатор на темата Креатор на темата Acohipmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Весна Јаневска поднела оставка и обвинува за политизација и се сомнева во можен фалсификат, нов претседател на ДПК ќе биде Слободанка Гиевска а потпретседател на место на Абдулменаф Беџети, кој исто така се повлече, ќе биде Бујар Османи, исто и Артан Груби, човекот кој тепаше деца македонци на Калето ( документирано и со видео запис ) ќе биде нов член на ДПК ...

Материјалите за попис сеуште не се поделени на попишувачите, се шпекулира за одложување. Ако утре сабајле не се подели материјалот, пописот нема да почне како што е предвидено.

Ме интересира колку ке биде платата на реонските попишувачи доколку знае некој да ми каже?

Разбрав дека ќе земете по 10.000 денари. Не знам дали е точно... :)
Има општа тема за пописот.

Не е од дневница него мислам дека е по 15 ден од попишан човек или од пописен лист така нешто..ама горе-доле негде околу 10 000 се фаќа

Заеби се кога пописувачиве, мочковци прави, стигнаа до 3ти кат кај мене у влез и ги мрзеше да се качат нагоре. Ај да беше крај на денот али не беше. Ќе видиме дали утре ќе се качат до горе, до 5ти.

Мајка ми е попишувач. Но сеуште не им кажаа колку, т.е. ни тие незнаат колку треба да им дадат плата. Едни викаат 300 евра, некои 200.
-Има некои и не сакаат да се попишуваат, казна минимум 1500 евра. Цела фамилија се попишува, само сопругот/таткото не се попишува. Трагедии. И ред разни други работи.

Кај мене беа, многу податоци бреееее. Место таблети или лаптопи да им дадат, се ќе оди мн побрзо.

до кога е пописов?

До 15ти. Само незнам дали е до мене ама ниту еден човек што го сретнав не ми рече дека поминале кај него, или овие нема да стигнат или ...

До 15ти. Само незнам дали е до мене ама ниту еден човек што го сретнав не ми рече дека поминале кај него, или овие нема да стигнат или ...
си поминав да не ме заборавиле...да си го врзам кучето навреме :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom