Фан Клуб: Вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Работнички своите натпревари ќе ги игра во Ѓорче, за Вардар сеуште не се знае...

Иначе, како бе на некои им смета Вардар што добива пари од град Скопје, а не им смета што општина Тетово даде пари на Шкендија, а "компири" на Тетекс!? Во своите гомна сами ќе си се удавите.

Инаку Работнички каде и да игра ќе има повеќе публика на стадион отколку на Градски, тоа е факт. До сега сите пријателски ги играа во Чаир, не знам што се одлучиле за Ѓорче.
Ајде може сега управата на Вардар ќе го одбере Борис Трајковски во Маџари. Барем јас лично се надевам, а и не ми е за верување дека 3 клуба ќе го користат истовремено стадионот во Ѓорче. Мислам дека Вардар ќе има поголема поддршка таму, а и капацитетот на стадионот нешто незначително е поголем од тој во Ѓорче.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.247
Поени од реакции
2.515
1 Болд. WTF ???
2.Болд. WTF tu estas loco Johnny ???
3.Болд. До полусезона е ....
4.Болд. Јас искрено се надевам дека народот тука со цело срце го чека Вардар да настапува на Ѓорче и да се разбуди од сонот нели. Иначе тебе не треба Столе да те боли дали мене ми сметало или не тоа е мое чуство а моите чувства ги интересираат само женска ми и моите по дома тебе не би требало да те занима !!! Кое право му се дава на Илчо да се понаша како све да е негово, ако има ''грб'' во власта незначи дека се е дозволено !?! Ама тоа е и кај вас некои фанови негодуваат на оваа одлука некои ја подржуваат незнам што не ти е јасно !?! П.С. Ја не спомнав на уста никого овде и не провоцирав ти почна ;).
Вака, сеуште не е официјално на кој стадион ќе ги игра натпреварите ФК Вардар додека Арената „Филип ||“ е во технички промени, но станува збор за стадионот Кокта во Ѓорче, или пак „Борис Трајковски“ во Маџари.
Тоа што во твојот текст стои дека некои од Комити негодуваат на одлуката потенцијално да се игра во Ѓорче, а некој е поддржуваат е нормално затоа што:

Комити е група што има членови од сите населби од Скопје и пошироко низ целата држава, како секоја светска група и сериозна пред се. Пример да се игра во Маџари на Борис Трајковски им одговара на оние кои доаѓаат од Автокоманда, Железара, Гази Баба, Аеродром, Ново Лисиче, Маџари, Ченто, Илинден, Хиподром, итн затоа што тој стадион им е поблиску и повеќе им одговара, затоа „негодуваат“ да се игра во Ѓорче. (сметам овој збор „негодуваат“ не е соодветен израз, затоа што каде и да се игра дечките ќе дојдат, но нормално имаат желба ако е можно тоа да биде поблиску до нивните места на живеење). Додека пак останатите членови кои се со места на живеење во другиот дел на Скопје, нормално по блиску им е Ѓорче отколку Маџари, и затоа би ја подржале опцијата да се игра во Ѓорче.
Дека има Вардар навивачи и членови на Комити од Ѓорче, има тога го знаеш и сам. Има и од цела Македонија.
Што не е јасно ? Вардар е светски клуб, а не маалски.

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Вардар ќе има многу поголема поддршка во Ченто отколку во Ѓорче. Чим Работнички ќе игра во Ѓорче, значи ни останува Борис Трајковски, затоа што не гледам друга опција каде би одбрале. Да се надеваме на Борис Трајковски... :)

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.247
Поени од реакции
2.515
^ Каде и да се игра сметам дека повторно ќе има Вардар екстра поддршка, зашто што е клуб кој е застапен со навивачи од сите делови на градот. Вистинските навивачи ќе дојдат каде и да е, без разлика дали и колку им е далеку од дома.
Инаку можеби си во право, до сега во Маџари немаме многу пати (можеби и воопшто не) гостувано официјално како група и Вардар нема многу натпревари одиграно на тој стадион (сезоната кога беа во прва лига последен пат, пред 4 сезони имавме бојкот како група ако не се лажам) така да не е лошо да се види како ќе изгледаме таму и како клуб и како група. Башка од тој дел на Скопје, време е да се разбудат граѓаните и да се понесат од еуфоријата која е во ек оваа сезона.
Во Ѓорче познато е добро како изгледа, клубот има играно повеќе пати, сме биле таму, последен пат лани на тренинг на Вардар, не било ништо посебно, па да видиме како ќе изгледаме на Борис Трајковски во Маџари.
И јас сум за Борис Трајковски.

ЦЕЛО СКОПЈЕ НАВИВА ЗА ВАРДАР !!!

П

Паспарту

Гостин
Вардар ќе има многу поголема поддршка во Ченто отколку во Ѓорче. Чим Работнички ќе игра во Ѓорче, значи ни останува Борис Трајковски, затоа што не гледам друга опција каде би одбрале. Да се надеваме на Борис Трајковски... :)
Bootboy, ако не се лажам ти пред некој ден праша за ждрепката во купот...

Денес е, во 17ч :)

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Инаку можеби си во право, до сега во Маџари немаме многу пати (можеби и воопшто не) гостувано официјално како група и Вардар нема многу натпревари одиграно на тој стадион (сезоната кога беа во прва лига последен пат, пред 4 сезони имавме бојкот како група ако не се лажам) така да не е лошо да се види како ќе изгледаме таму и како клуб и како група. Башка од тој дел на Скопје, време е да се разбудат граѓаните и да се понесат од еуфоријата која е во ек оваа сезона.
Вардар има одиграно неколку пријателски на Борис Трајковски и еден првенствен натпревар против Маџари, не ми текнува која година, и нормално со присуство на Комити (околу 100-ина + обични фанови). Инаку има доста симпатизери на Вардар во Ченто и Маџари, често се забележуваат стари луѓе во дресови и маици од Вардар, на пазар, по продавници, кладилници итн....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.930
Поени од реакции
73.398
Мислам дека ждребката за купот ќе оди во живо на страната на ФФМ :)
Највеќе публика Вардар ќе има во Кисела Вода, тоа е факт :D
Сите знаете дека како општина Кисела Вода е убедливо нај Комитска општина :)
Ама за жал теренот не ги исполнува баш условите...
Мене и Маџари и Ѓорче ми се на смак света :D

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Вака, сеуште не е официјално на кој стадион ќе ги игра натпреварите ФК Вардар додека Арената „Филип ||“ е во технички промени, но станува збор за стадионот Кокта во Ѓорче, или пак „Борис Трајковски“ во Маџари.
Тоа што во твојот текст стои дека некои од Комити негодуваат на одлуката потенцијално да се игра во Ѓорче, а некој е поддржуваат е нормално затоа што:

Комити е група што има членови од сите населби од Скопје и пошироко низ целата држава, како секоја светска група и сериозна пред се. Пример да се игра во Маџари на Борис Трајковски им одговара на оние кои доаѓаат од Автокоманда, Железара, Гази Баба, Аеродром, Ново Лисиче, Маџари, Ченто, Илинден, Хиподром, итн затоа што тој стадион им е поблиску и повеќе им одговара, затоа „негодуваат“ да се игра во Ѓорче. (сметам овој збор „негодуваат“ не е соодветен израз, затоа што каде и да се игра дечките ќе дојдат, но нормално имаат желба ако е можно тоа да биде поблиску до нивните места на живеење). Додека пак останатите членови кои се со места на живеење во другиот дел на Скопје, нормално по блиску им е Ѓорче отколку Маџари, и затоа би ја подржале опцијата да се игра во Ѓорче.
Дека има Вардар навивачи и членови на Комити од Ѓорче, има тога го знаеш и сам. Има и од цела Македонија.
Што не е јасно ? Вардар е светски клуб, а не маалски.
Тоа ми беше муабетот и незнам што толку се напна ја тебе не те цитирав ... Вардар би имал поголема подршка во Маџари него во Ѓорче зошто од тој дел на Скопје се поголемиот дел од навивачите !!! Не бе другар се е во ред све е јасно знам дека Вардар е светски клуб !!! (y):)

П

Паспарту

Гостин
Ама стварно сме ептен посебни како држава, пред да падне снег ние менуваме трева :pos:

Не е проблем ниту Ѓорче, ниту Ченто. Скопје не е Мексико Сити или Бомбај па да се мисли како да се стигне од едниот до другиот крај за брзо време... Секој сака Вардар да го гледа во својата населба, но сега такви се околностите, не е проблемот во Вардар и управата туку во тој што сега решил да менува трева.
--- надополнето: Oct 6, 2011 12:14 PM ---
Мислам дека ждребката за купот ќе оди во живо на страната на ФФМ :)
Највеќе публика Вардар ќе има во Кисела Вода, тоа е факт :D
Сите знаете дека како општина Кисела Вода е убедливо нај Комитска општина :)
Ама за жал теренот не ги исполнува баш условите...
Мене и Маџари и Ѓорче ми се на смак света :D
Штета што нивата во Цементара не овозможува никакви услови за фудбал (барем не овозможуваше), инаку близината на тој терен е по мерка за оние од Кисела Вода, Драчево, Припор, Сопиште, Пржино... За оние од Аеродром и Ново Лисиче е лесно, 5ка или 23ка им се пред нос :)

Кога сме кај Сопиште, не сум верувал дека таму има толку голем број навивачи на Вардар кои одат доста често на стадион, секоја чест дечки!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.930
Поени од реакции
73.398
Ама стварно сме ептен посебни како држава, пред да падне снег ние менуваме трева :pos:

Не е проблем ниту Ѓорче, ниту Ченто. Скопје не е Мексико Сити или Бомбај па да се мисли како да се стигне од едниот до другиот крај за брзо време... Секој сака Вардар да го гледа во својата населба, но сега такви се околностите, не е проблемот во Вардар и управата туку во тој што сега решил да менува трева.
--- надополнето: Oct 6, 2011 12:14 PM ---

Штета што нивата во Цементара не овозможува никакви услови за фудбал (барем не овозможуваше), инаку близината на тој терен е по мерка за оние од Кисела Вода, Драчево, Припор, Сопиште, Пржино... За оние од Аеродром и Ново Лисиче е лесно, 5ка или 23ка им се пред нос :)

Кога сме кај Сопиште, не сум верувал дека таму има толку голем број навивачи на Вардар кои одат доста често на стадион, секоја чест дечки!
Брат не е баш малку да го минуваш целиот град :D
Плус треба да менуваш два автобуси, па со нивната нередовност, за натпревар кој почнува во 13 часот, ќе треба да станам уште во 10...
Цел ден се губи, а за позафатени луѓе тоа е недозволиво :D
Ќе го гледам Вардар кај и да игра, може ќе пропуштам некој меч раду колоквиумите што се ближат, ама сепак и Градски ми беше далеку, па вака уште побетер :D

Го заборави и Црниче во набројувањата :D
Сум кажал населбиве што се во овој регион се нај Вардарски, ретко може да се најде некој од друга навивачка група. Пржино е 100% Комитско на пример :D
Со Шкендија 26 души отидовме во кортео и на јужна имаше уште толку, а млади има едвај 100-тина на возраст од 14 до 25 години :)
И Сопиште е за пофалба, а за Драчево немам зборови :D
Во Кисела Вода малце потфрлаат новиве генерации пошто знаат и со ВПБ да отидат, али во глобала, за Вардар може и 150 души да се соберат, плус што има постари генерации кои традиционално навиваат за Вардар.
Припор потфрла тука... Знам само неколку души што идат од Припор, али воглавно се со ЦПБ:)

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.247
Поени од реакции
2.515
Е сега кога ќе се игра во Ѓорче или Маџари без разлика каде ќе треба да се одвикнеме тој перид од вечерни натпревари. Тоа е реалноста, такви се условите, единствено да се надеваме, односно да бараме од управата да прави напори натпреварите како домаќини барем да ги играме во недела !

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Е сега кога ќе се игра во Ѓорче или Маџари без разлика каде ќе треба да се одвикнеме тој перид од вечерни натпревари. Тоа е реалноста, такви се условите, единствено да се надеваме, односно да бараме од управата да прави напори натпреварите како домаќини барем да ги играме во недела !
А па кога се навикнавте па да се одвикнувате жити се ?! 3-4 утакмици изигравте на рефлектори, пред тоа мисловна именка беше да играте на рефлектори на Филип 2 !!! Последната утакмица на рефлектори беше против Пелистер мислам 1-0 победивте тогаш со голот на Милосављев !!!

П

Паспарту

Гостин
Брат не е баш малку да го минуваш целиот град :D
Плус треба да менуваш два автобуси, па со нивната нередовност, за натпревар кој почнува во 13 часот, ќе треба да станам уште во 10...
Цел ден се губи, а за позафатени луѓе тоа е недозволиво :D
Ќе го гледам Вардар кај и да игра, може ќе пропуштам некој меч раду колоквиумите што се ближат, ама сепак и Градски ми беше далеку, па вака уште побетер :D

Го заборави и Црниче во набројувањата :D
Сум кажал населбиве што се во овој регион се нај Вардарски, ретко може да се најде некој од друга навивачка група. Пржино е 100% Комитско на пример :D
Со Шкендија 26 души отидовме во кортео и на јужна имаше уште толку, а млади има едвај 100-тина на возраст од 14 до 25 години :)
И Сопиште е за пофалба, а за Драчево немам зборови :D
Во Кисела Вода малце потфрлаат новиве генерации пошто знаат и со ВПБ да отидат, али во глобала, за Вардар може и 150 души да се соберат, плус што има постари генерации кои традиционално навиваат за Вардар.
Припор потфрла тука... Знам само неколку души што идат од Припор, али воглавно се со ЦПБ:)
Е да, го заборавив Црниче :) Пред некое време видов милијарда натписи низ Сопиште "Комити Сопиште", но стварно не верував дека толку многу навивачи има (зборам за оние на јужна што одат, тие на Запад се башка) :) Од Припор немам познаници, па така не сум сретнал до сега на стадион припорчани, но сигурно ги има, може не во толкав број како дечкиве од Сопиште. Како и да е, убаво е кога од секој крај на Скопје има навивачи, пред се луѓе кои го пратат нашиов фудбал.

Инаку ова за терминов е точно, КВ не е поврзана со автобуски линии толку лесно како Аеродром и НЛ со останатите општини, па може некогаш да се јави проблем, пред се кога ќе почнат натпреварите да се играат во 13ч. И за мене Цементара е најдоброто решение, но ќе видиме што ќе биде одлучено... И пак да повторам, не се менува трева во зима исто како што не се прави ајвар во пролет :icon_lol: Требаше во текот на јуни да се среди тој проблем, за да може без проблем да се играат натпревари во овој момент.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.247
Поени од реакции
2.515
А па кога се навикнавте па да се одвикнувате жити се ?! 3-4 утакмици изигравте на рефлектори, пред тоа мисловна именка беше да играте на рефлектори на Филип 2 !!! Последната утакмица на рефлектори беше против Пелистер мислам 1-0 победивте тогаш со голот на Милосављев !!!
Се гледа дека не си упатен со состојбите, воопшто во првенството, само трескаш глупости за да се направиш паметен

За твоја информација, оваа сезона од утакмиците што беа на домашен терен сите беа ноќни освен со Шкендија. И договорот беше од сега па натаму сите да бидат ноќни.
Еве ги сите на домашен терен, се до пред мечот со Шкендија, сите 3 претходни од оваа езони беа под рефлектори

Вардар - Работнички 09.08.2011.
http://www.youtube.com/watch?v=PdFM55onfXA&feature=grec_index

Вардар - Ренова 21.08. 2011
http://www.youtube.com/watch?v=5tcMkh8KS2A

Вардар - Силекс 10.09.2011
http://www.youtube.com/watch?v=SdGwe-2yJPQ

ДОБРОУТРО :)

Kajgana Shop

На врв Bottom