What would the child you once were - think of the adult you have become?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Го пишав ова на фејсбук и добив неколку интересни одговори, па сигурна сум дека кајганџии би имале интересни мисли на темава.
А ако не нешто друго, би ве поттикнало да размислувате за како замислувавте дека ќе бидете како возрасен кога бевте дете, во однос на она што сте сега.

Инаку кога го пишав насловот на македонски - ми губеше смисла, па решив да биде на англиски, па нека менуваат модераторите :)

Член од
13 ноември 2010
Мислења
242
Поени од реакции
57
Мислев кошаркар ќе бидам , ама се повредив и сега ништо од тоа :)
--- надополнето: Oct 2, 2011 10:06 AM ---
Го пишав ова на фејсбук и добив неколку интересни одговори, па сигурна сум дека кајганџии би имале интересни мисли на темава.
А ако не нешто друго, би ве поттикнало да размислувате за како замислувавте дека ќе бидете како возрасен кога бевте дете, во однос на она што сте сега.

Инаку кога го пишав насловот на македонски - ми губеше смисла, па решив да биде на англиски, па нека менуваат модераторите :)
А ти ? :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Не мислев на „што сакавте да бидете коа ќе пораснете и како не постанавте тоа“..

Мислев да погледнете низ призмата на невиното размислување на детето што сте биле, во споредба со сегашното ваше размислување.
Дали она што сте го нарекувале „лош чичко/тетка“ сте сега вие, или можеби сте останале достојни на вашите детски размислувања.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
сум направил грешка во чекори.....:D
баш таков како што си замислував ко мал...единствено нешто што сакав да се промени кога ќе пораснам е да бидам помалку срамежлив....јбг.....
во генералка сум останал достоен на моите детски размислувања :)

I

indigo child

Гостин
Ништо посебно, ќе си се восхитувам на косата што ја имам и ќе викам дека кога ќе пораснам сакам да сум како неа.

Член од
13 ноември 2010
Мислења
242
Поени од реакции
57
Не мислев на „што сакавте да бидете коа ќе пораснете и како не постанавте тоа“..

Мислев да погледнете низ призмата на невиното размислување на детето што сте биле, во споредба со сегашното ваше размислување.
Дали она што сте го нарекувале „лош чичко/тетка“ сте сега вие, или можеби сте останале достојни на вашите детски размислувања.
Нормално дека кога си дете све ти е розово , но сега поинаку го гледам светот ... и од каде само да почнам да објаснувам ...

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
Како мал имав страв од многу необични работи
не е битно.Ама само си мислев дека кога ќе бидам постар дека се што ќе сакам ќе си добивам и тоа не со плачење туку нешто спротивно и можеби ми се оствари тоа ;)

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466

Хммм, доколку не грешам, мислам дека двата досегашни одговори на темава одговориле на преведеното прашање (на македонски), чијашто смисла и значење е различна од оригиналот (на англиски).

Следствено, нели би било подобро вака: Што би помислило детето кое некогаш бевте, за возрасниот човек којшто сте денес?

Значи вашата критика/мислење како дете (претпоставувам од 10-ина год.) кон самиот себеси т.е. кон тоа што сте станале денес?

П.С. Во секој случај, мразот по правило на темата пожелно е да биде скршен од самиот поставувач. Така да we're waiting Magde..... :)

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
Ништо посебно, ќе си се восхитувам на косата што ја имам и ќе викам дека кога ќе пораснам сакам да сум како неа.
100% ти се остварила желбата .. биди среќна ради тоа мал број деца им се остварило тоа што замислувале хихи :D

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Еве :)

Детето што некогаш сум била би било прилично разочарано од мене.
Имам задржано малку од љубопитноста што ја имав, правам многу работи кои како дете се чудев зожто возрасните ги прават.
Повеќе се нервирам за глупости отколку што замислував дека ќе се нервирам.
Помалку ми трае радоста за новите работи.
Кога бев мала, ако купев нови патики - од шо бев среќна дека имам нови паики ги носев по дома и спиев со нив, мајка ми ми ги вадеше дур спиев за да ми биде удобно. Би сакала сега да ја имам таа возбуденост околу нови ствари, макар и ситница ко патики :)
Mислев дека животот ќе ми биде лесен и дека нема да дозволам да ми биде комплициран и дефинитивно не замислував дека психологија ќе ми биде професија.
Единствено детето што некогаш бев би ми честитало што имам куче ко шо уште тогаш сакав да имами општо љубовта кон животните, ама би ме карало што не сум ветеринар :)

S

smexy

Гостин
Кога бев мал, мислам дека во книгите кои ги читав омилен ми беше оној goofy, ексцентричниот лик.
Во сите книги имаше таков.
Мене тоа ми изгледаше кул.Тој никогаш не беше прв, никогаш не беше последен.Всушност никогаш не беше на списокот.
Седеше така, понастрана и имаше проблеми со одржување внимание.
Никој не го муабетеше него и реално гледано, тоа нималку не му пречеше.
Интересни ми беа тие ликови.
Денес, можеби поради тоа влијание сум еволуирал во нешто слично.Мојата детска форма веројатно би ме сметала за прилично кул особа.
Сегашниот јас би му рекол да не се занесува премногу... изгледа во мене се губи Петар Пан синдромот.
За жал.

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
Еве :)

Детето што некогаш сум била би било прилично разочарано од мене.
Имам задржано малку од љубопитноста што ја имав, правам многу работи кои како дете се чудев зожто возрасните ги прават.
Повеќе се нервирам за глупости отколку што замислував дека ќе се нервирам.
Помалку ми трае радоста за новите работи.
Кога бев мала, ако купев нови патики - од шо бев среќна дека имам нови паики ги носев по дома и спиев со нив, мајка ми ми ги вадеше дур спиев за да ми биде удобно. Би сакала сега да ја имам таа возбуденост околу нови ствари, макар и ситница ко патики :)
Mислев дека животот ќе ми биде лесен и дека нема да дозволам да ми биде комплициран и дефинитивно не замислував дека психологија ќе ми биде професија.
Единствено детето што некогаш бев би ми честитало што имам куче ко шо уште тогаш сакав да имами општо љубовта кон животните, ама би ме карало што не сум ветеринар :)
ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ ПАТИКИ НЕ СЕ СИТНИЦА.Освен ако не си андерграунд фраерка или некој доста ХЦ тип што фура патики од 500 денари.Денеска се замараат за патики некој стеретип навлезе во општествово пичку матер !...Патики се од 200 евра нагоре.. а тоа не е ситница .. денеска се замараме дали од виена ќе носиме адидас и како овдешните адидас биле изгазени лелел мори мајко ужас биле патиките во Македонија срање сме биле сме немале ни рок музика ни ништо ... сами себе се газиме а иаме талентирани деца и момци а се замараме за адидас..Секоја чест до девојките и машките што си фураат стандард патики од Х брендови .. и нешто како конверс..али и тие им ја качија цената .. порано да излезеш во конверс беше идиот и клошар и беа познати како „патики за физичко“.. ..... неам коментар.. патика не е ситница.. толку само ќе кажам .. иаме некој затворен ум само нешто може како инекција како дрога да не дрогираат цело општество .. ЗАШТО ДА НОСАМ НЕШТО ШТО ЗНАМ ДЕКА ЦЕЛ ГРАД ГО ПОСЕДУВА ?!.. ЗАШТО ДА ПУШАМ ЏОИНТ КОГА ГЛЕДАМ ДЕКА ЦЕЛ ГРАД ГО ПРАЈ ТОА ?!?! ЗАШО ДА БИДАМ ПЕДЕР АКО ГЛЕДАМ ДЕКА ЦЕЛО СКОПЈЕ СЕ ПЕДЕРИ ?! ЗАШО АДРОИД ДА ИАМ АКО ГЛЕДАМ ДЕКА СЕКОЈ ГО ИМА ?!..
ќе носам секад со мене нешто што никој го нема
Матер му ебам пред 4 месеца ги сменив патиките од полуматура втора година сум сега па ти види ! и пак иам женски .. и пак иам екипа .. А НЕАМ АДИДАС ?! еј мајката како тоа ?!?!? еве што носам !
-мобилен Alcatel 0T808 -500 денари.
-патики ABC некој икс бренд од битпазар 1500денари.
-тренерки Diamond 2000денари
.. и не се жалам се сакам што сум ХЦ и секад ќе бидам !

S

Sheldon Cooper

Гостин
детето што некогаш бев би ме прашало „what the fuck happened with you?!“ многу се имам променето, по-сериозен сум, поинаку гледам на светот, некои стравови се изгубија, нови се створија и така..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
D'AAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWW......

Магде пораснала. Whoop whoop, big deal.
--- надополнето: Oct 2, 2011 11:00 AM ---
Детето wot би напишал исто, therefore не сум го разочарал уште.
Уште сум неорганизирано копиље that couldn't care less.
:X3:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ ПАТИКИ НЕ СЕ СИТНИЦА.Освен ако не си андерграунд фраерка или некој доста ХЦ тип што фура патики од 500 денари.Денеска се замараат за патики некој стеретип навлезе во општествово пичку матер !...Патики се од 200 евра нагоре.. а тоа не е ситница .. денеска се замараме дали од виена ќе носиме адидас и како овдешните адидас биле изгазени лелел мори мајко ужас биле патиките во Македонија срање сме биле сме немале ни рок музика ни ништо ... сами себе се газиме а иаме талентирани деца и момци а се замараме за адидас..Секоја чест до девојките и машките што си фураат стандард патики од Х брендови .. и нешто како конверс..али и тие им ја качија цената .. порано да излезеш во конверс беше идиот и клошар и беа познати како „патики за физичко“.. ..... неам коментар.. патика не е ситница.. толку само ќе кажам .. иаме некој затворен ум само нешто може како инекција како дрога да не дрогираат цело општество .. ЗАШТО ДА НОСАМ НЕШТО ШТО ЗНАМ ДЕКА ЦЕЛ ГРАД ГО ПОСЕДУВА ?!.. ЗАШТО ДА ПУШАМ ЏОИНТ КОГА ГЛЕДАМ ДЕКА ЦЕЛ ГРАД ГО ПРАЈ ТОА ?!?! ЗАШО ДА БИДАМ ПЕДЕР АКО ГЛЕДАМ ДЕКА ЦЕЛО СКОПЈЕ СЕ ПЕДЕРИ ?! ЗАШО АДРОИД ДА ИАМ АКО ГЛЕДАМ ДЕКА СЕКОЈ ГО ИМА ?!..
ќе носам секад со мене нешто што никој го нема
Матер му ебам пред 4 месеца ги сменив патиките од полуматура втора година сум сега па ти види ! и пак иам женски .. и пак иам екипа .. А НЕАМ АДИДАС ?! еј мајката како тоа ?!?!? еве што носам !
-мобилен Alcatel 0T808 -500 денари.
-патики ABC некој икс бренд од битпазар 1500денари.
-тренерки Diamond 2000денари
.. и не се жалам се сакам што сум ХЦ и секад ќе бидам !
:pos: :pos: :pos:
Мали, смири страсти, патиките ми се од 20 евра, не од 200. Не носам брендирана облека.
Патики купувам ако ми требаат, со мои пари пошо работам.
Муабетот ми беше дека коа бев дете, купувањето патики ми беше среќа, возбиуда...
Денес ијам компјутер, мобилен, и уше многу други работи кои во споредба со патики - вредат повеќе. На нив не сум им се радувала толку како возрасна, како на патиките ко мала.

Kajgana Shop

На врв Bottom