Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Прашање:

Има ли некој што нема положено математика од ИНФО а што се префрлил сеа на ФИНКИ да ми каже како запишал и кој распоред го гледа за математика?
Пошто на ФИНКИ ја нема таа математика...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Прашање:

Има ли некој што нема положено математика од ИНФО а што се префрлил сеа на ФИНКИ да ми каже како запишал и кој распоред го гледа за математика?
Пошто на ФИНКИ ја нема таа математика...
Јас, и влезен си у групата на фејсбук, шо ќенкаш :D Утре од 8 или 8и15 иаме, ќе следиме/полагаме “Математика 1“ а ќе ни го важат ко “Математика“.
Радуј се, неаме интеграли :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Јас, и влезен си у групата на фејсбук, шо ќенкаш :D Утре од 8 или 8и15 иаме, ќе следиме/полагаме “Математика 1“ а ќе ни го важат ко “Математика“.
Радуј се, неаме интеграли :D
WTF? Таман ги научив нив сеа ги неаме :(
Да се надеваме дека овој не е полош од Тунеска :D

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Јас сум четврта година и планирам да се запишувам на ФИНКИ. Е сега доколку можи некој совет шо да одберам пошто имало таму повеќе смерови... и некој ако можи линк од сите смерови (слушнав 8 биле) шо се на ФИНКИ. сепак повеќе ми треба советот со кој смер би имал подобри шанси за работа и слично ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Обожавам кога некој ќе праша со кој смер има највеќе шанси за работа :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
јас обожавам кога некој ми ги одговара поставените прашања конкретно и прецизно.
Гледаш како се разбираме. :)
--- надополнето: Oct 1, 2011 5:17 PM ---
Ај вака да разложам на прости множители - Ако имаш акл, со било кој смер ќе успееш. Ако немаш акл, и во најперспективниот влези, џабе ќе ти е. Такви се овие професии. Сега доволно е прецизно? :) Можеш и на ИКИ да одиш и после во трафика да работиш. Друга е реалноста.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Срање!
--- надополнето: Oct 1, 2011 5:29 PM ---
И јас да го појаснам прашањето... сакав да прашам со кој смер шо можам да работам оти немам претстава баш ...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Срање!
--- надополнето: Oct 1, 2011 5:29 PM ---
И јас да го појаснам прашањето... сакав да прашам со кој смер шо можам да работам оти немам претстава баш ...
На финки имаш на 50-60 страни цел водич, подетално од тоа здравје. Во две реченици не се објаснува, ниту па со водич од 60 страни. Едноставно треба да го пројдеш до некаде факултетот за да добиеш осет. Вака џабе. Сите сме прашувале како тебе дур сме биле средношколци, али сега кога си ги гледаме истите прашања од други, смешни ни делуваат, едноставно немаат одговор прашањата.

И не се оптеретувај со тоа што ќе работиш. Во мнооогу од случаите нема да го работиш тоа што си го учел или ај еве вака, нема да го работиш за тоа што си се специјализирал... Никогаш не знаеш што ќе работиш, па дури и свој бизнис да отвориш, ќе мораш да се прилагодуваш према побарувачката.

Факултетот гледај го како некој водич, сепак тоа што ќе го работиш или сам ќе го учиш или некој што ќе биде над тебе на работа ќе те доучува. Факултетот ќе те научи како да учиш и како да размислуваш како инеженер, ќе те научи на повеќето концепти... Гледаш дека нови работи постојано излегуваат, тие практично сам ќе си ги учиш во животот. Со добра основа од факултет се ќе ти биде лесно, штом сфатиш како функционираат нештата, лесно ќе ти биде после да доучуваш.

Да не го тупам уште, што и да одбереш, прва година мислам дека пак е иста за сите смерови, ќе видиш тогаш самиот, многу ќе научиш во таа година за факултетот па ќе можеш и да се префрлиш на друга програма во иднина. Вака џабе ќе ти збориме понатака...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Знаете некој кој дава приватни часови по Алгоритми и структури на податоци или пак по Логички кола? Планирам за еден од овие предмети да одам на приватни часови, да си го олеснам животот, но не знам за кој и каде. Помагајте...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не се нормални... Со кој памет ставаат одбројувач на денови до колоквиум.... :tapp:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Не се нормални... Со кој памет ставаат одбројувач на денови до колоквиум.... :tapp:
Всушност... Мене ми се допадна тоа. Те потсеќа дека треба да седнеш и да го загрееш столчето малце. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom