Solid
Зона на самракот
- Член од
- 26 август 2007
- Мислења
- 7.177
- Поени од реакции
- 4.133
- Локација
- Охрид
- Веб-сајт
- kladilnica.forumup.com
Опаа.Ма какви 2 години.Сега ќе ги наштеловаат резултатите за 2-3 недели.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од кај ти се овие информации 3 години и 1000 км? Пописот не ги попишува државјаните на Македонија, малку (у ствари многу) е посложено. Многу јасно напишани во насоките од ОН, само треба да се прочитаат или преведат. На овој начин попишуваат и другите државиИ уште нешто. Кој во Италија, Германија, Америка, и било каде , ќе помине понекогаш и по 1000 км за да се попише???? Тоа дека тие луѓе ќе се попишуваат во тие држави нема врска. Таму и дас е попишат, тоа ќе бидат податоци кои ќе им служат на дотичните земји за да знаат колку странци имаат дома. Тие во никој случај нема да ни ги достават податоците на нас за беспари па да ни кажат: еј Македонци вие кај нас имате волку ваши сограѓани, од нив толку се албанци, толку срби, толку торбеши( хахаха демек тие ќе сватат зошто во македонија нема само македонци). Еве ви ги податоциве на тацна и терајте со нив т.е дополнетеги податоците кај вас за да имате точна бројка.......... Ова е апсурдно. Па знаете ли вие дека за да се обработат сите податоци во Македонија која има 2.000.000 граѓани потребни се до 3 години???? А што станува со една Германија или франција или италија каде што имаат над 30, 50 милиони граѓани??? Абе не се играјте со оваа работа и едноставно почнете да бидете реални. ДАјте да си ги попишеме сите оние на кои сме им издале важечко државјанство, пасош, лична карта. Сите оние кои доаѓаат барем еднаш годишно во својата земја. Дајте им шанса на сите и конечно да си одговориме колку сме навистина а и каде се не има по светов.
ама кога секој си прави своја методологија, зависно од целите, не стигаме нигде.2.31. A usual resident population count is a count of all usual residents of a country at the time of the census. Although countries determine the definition of a usual resident according to their circumstances, it is recommended that in defining a usual resident and the place of usual residence, countries apply the definition contained in para. 1.463. Usual residents may have citizenship or not, and they may also include undocumented persons, applicants for asylum or refugees. Usual residents then may include foreigners who reside, or intend to reside, in the country continuously for either most of the last 12 months or for 12 months or more, depending on the definition of place of usual residence that is adopted by the country. Persons who may consider themselves usual residents of a country because of citizenship or family ties, but are absent from the country for either most of the last 12 months, or for 12 months or more, depending on the definition adopted, should be excluded.
Conversely, persons who are normally resident in the country but who are temporarily absent should be included in the usually resident population. Countries applying a different definition of a usual resident for national purposes should produce a usual
resident population count using the recommended 12-month definition for the purposes of international comparability.
Не е страшна до толку.Морам сам да се цитирам, апсолутно бев во право вчера извадија нов КОНЕЧЕН список, со нови партиски војничиња, го споредував има многу нови лица а дел од старите без никаква причина не се повеќе на списокот, навистина страшна работа.
Сега ќе е побрзо.Артан Груби е нов член ДПК.Па то треба да се убиие
Јас незнам дали у друга нормална држава (надвор од Балканот) се случуваат истите овие работиЕте од каде ни е синдромот - "Наместено е"....
У Куманово повише има Албанци него Македонци попишувачи..Па види ти..него катастрофа , не ми се прави муабет..
Нека има. Не смее да се испрати двајца попишувачи од иста етничка припадност.
Артан Груби ( презимето кажува се ) за оние кои сте заборавиле или од икс причини не сте го знаеле е човекот кој прв се побуни и се тепаше на кале против изградбата на црква - човекот јавно и пред камери се спотистави на градењето црква придоа користејки многу лош мкаедонски јазик + камерите го имаа фатено како им помага на сограѓаните да ја уништат црквата.Сега ќе е побрзо.Артан Груби е нов член ДПК.Па то треба да се убиие
од кои причини мислиш така?Vo 2002 nie bevme 25,1 % !
Ne se cudam sea 2011 da bideme pomalku !![]()
комшија мој ИСТО.. нит партиски вработен ни по митинзи ни плакати ништо.... ете го има на список и утре треба да оди од куќа на куќа и да попишува.Вчера зборував со еден колега од факс ,случајно го најдов на списокот за попишувачи.Рече дека немал појма и дека дури вчера вечерта му кажале и дека денеска од 8 сабајле е на обука.Ни самиот не беше свесен како се десило (не е партиски војник за чудо).
како може некој да биде попишан со ФОТОКОПИЈА од документ? жити се најмило и тоа со обична фотокопија ни заверена на нотра ни ништо.... ако е за тоа ке ги зеам моиве документи ке сменам по некој податок и коа ке ми дојде попишувачот ке речам а ја имам едно 10тина пратучеди еден отиде у швицарска 3ца у немачка 4ца и шветска... еве копии дај да ги попишеме и нив... ова ти е исто ко ја да вадам пари од нечија сметка со фотокопиран документ. и кој настојувал? АЛБАНЦИТЕ и турците...И Јаневска поднела оставка:
„Одлуката ја смета за изнудена од колегите Албанци и Турци во комисијата, кои ги обвини дека подготвувале пописен фалсификат. Јаневска не можела да го поднесе настојувањето на Албанците и на Турците да им се овозможи да се попишуваат со фотокопирани документи, да се попишат оние кои не се во државава повеќе од 12 месеци и да се мешаат во составувањето на попишувачките комисии.
Оставката на Јаневска и на нејзиниот потпретседател, Беџети, сепак нема да го одложи пописот, што стартува утре.“
принц - ајде да правиме реално муабет како што викаш ти и како што тврдиш - во некое претходно мислење пишано е какви се „условите“ за да се вработиш во јавна администрација.Ви беше и сеуште ви е, да не се лажеме. Пред рамковниот договор бевте толку многу себични што не сакавте ни да слушнете да вработите Албанец во ЈА. Сега тоа ви се враќа како бумеранг по носот. Karma is a bitch.
Извор
ке одам оф топик малку извинете...Инаку денеска дипломите за факултет се еднакви на дипломите од средно... Кога имаш 90 % запишани на факултет, дипломата можеш слободно да си ја помножиш со 0.
порано информатичката технологија барем кај нас не беше толку застапена како што е сега па многу работи биле по сложени баш зарати тоа што не биле искористени компјутерите. Денес за 2 000 000 жители како што сме ние нека бидат погребни највеќе 3 месеци да се евидентира сето тоа. просто кажано сите податоци од листовите внеси го во база на податоци на компјутер останатото компјутерот ке си го реши. ке ти даде каква сакаш статистика на тие податоци. колку се македонци колку се албанци босанци дрн дрн дрн.. кое име е најзастапено колку машки женски странци црнци белци СЕ на куп ти излага со 2 3 наредби на компјутерот... е така да си знаешПа знаете ли вие дека за да се обработат сите податоци во Македонија која има 2.000.000 граѓани потребни се до 3 години???? А што станува со една Германија или франција или италија каде што имаат над 30, 50 милиони граѓани??? Абе не се играјте со оваа работа и едноставно почнете да бидете реални.
Од секогаш имало. И 91 кога бев реонски (тогаш општински) и сега. Работата е што медиумите и одредени лица и групи и нивни инструкции ги потенцираат само прашањата за религија и националност. Борбата со замислени противници го прегази значењето на самиот попис, на другите одлики (струја, вода, греење, вработеност, недвижнини...) кои се многу побитни кога се прават планови, проекции, анализи...после кенкаме 10 години (до другиот попис) немало асални податоци.друго. комшијата прееска ми рече дека имало повеќе прашања на пописот од типот на што се греете, дали сте вработени, какво образование имате завршено, струка и тн и тн и тн... - ме интересира чисто - зашто вакви прашања на попис? во 2002 мислам дека немаше вакво нешто или мал сум бил јас па непамтам?
трагедија се направи од ова пописов...Многу сме, неможеме да се преброиме![]()