Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Екстремната либералност е само друго име за социјална апатија...

Да бидеш крајно слободоумен за појавите околу тебе на крајот се сведува на тоа да не ти биде гајле за ништо околу тебе...

Не дека тоа е лошо, само си коментирам...:)
Прекрасна анализа Ставрогин.Одлично позна,не ми е гајле се додека не влијае на кој било начин на квалитетот на мојот живот.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Темава е за гејови и дали треба да им се даде да посвојуваат деца,ја дотеравте до инцест и врски меѓу дедовци и бебиња:ROFLMAO:.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Е убаво и е де,какво право имаш да и го одзимаш уживањето?
И Хју Хефнер спие со 50 години помлади од него,па не гледам дека некој го обвинува.Одговорноста е на родителите и на луѓето кои се запознаени со конкретната ситуација,што има јас да судам или да бранам некого кога и воопшто не знам што се случува зад затворени врати?
Ова со Хефнер е слично на штипските 15 годишнички кои редовно задоволуваа стари бизнисмени пред да биде сето тоа откриено.Разликата во двата случаи-hey,it's Hefner after all,it's a given+типките имаат 25-30 години минимум.

Кое е твоето мислење за примерот кој го наведов во мојот претходен пост?Или тоа ќе го игнорираш и ќе се надеваш дека нема да се најде некој да те потсети?:)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ова нема да го пишуваш ако девојката во прашање нема ни 15 години.

Ова ме потсети на еден случај-во Украина еден професор тајно се оженил со 13 годишно девојче.Целата јавност нормално беше згрозена,а професорот си доби затворска казна.Е сега ова може да делува на класична педофилија ако не беше изјавата на девојчето дека се зела со типот доброволно.

So,the 10000000000000000 dollar question-чист случај на педофилија или љубов која повеќето не ја разбираат?
Не знам,не сум запознаена со случајот.Не сум психијатар за да оценам дали човекот е здрав психички,ниту имам разговарано со девојчето за да проценам дали лаже,дали е изманипулирано итн..
Не можам вака ништо да кажувам,да бранам,да осудувам на слепо.

И дали мислиш дека 13-годишно девојче е способно да се заљуби?
Јас велам не,но тоа е веќе работа на специјализирани личности.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
И на 9 годишното девојче му е убаво, добива чоколатца како награда, за послушноста. Законот не е донесен ако не дава отпор е љубов и дозволено, ако прета и скока е педофилија. Од 18 нагоре, колку толку свесно размислуват. Не гледам зошто 40годишен не би успеал успешно да заведе 16 годишна на сличен начин, кредит на мобилен, возење у кола, и нови фармерки. И незнам зошто таква статија не би те засегала и оправдуваш. Очигледно имаш искривени вредности и приоритети.
Ај вака:

Има луѓе (девојки или дечки) кои на свои 15-16 години се психо-физички возрасни. Има такви кои на 27 се непресметливи, наивни или тотално неодговорни. Бројката од 18 години е конвенција.

Разликата во возраста, инаку, треба да е реципрочна. Се' што збориме за девојчиња, би требало да важи и за момчиња, нели. Сепак, кога 16-17 годишњак ќе реши 35-годишњакиња, тогаш тоа е фраерлук, мажествено и статусен симбол. Кога тоа е обратно, тогаш е педофилија и гнасно. (...а сите ние муживе на форумов, и тоа како би легнале некоја расна 16-годишњакиња - си го сечам одма ако тоа не е така!)

Дали некој некого ќе купи со кредит за мобилен, со крукче околу населба или со 50 евра, не зависи толку од возраста, колку од идолите и семејното воспитување (активно и пасивно).

Курва (машка или женска) си е курва од малечко.

G

galaxy

Гостин
Од биолошки аспект хомосексуалноста е болест исто толку колку што е болест имањето сини, наместо како што е нормално кафеави очи.

Проблемите што се појавуваат со хомосексуалноста се социјални.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Од биолошки аспект хомосексуалноста е болест исто толку колку што е болест имањето сини, наместо како што е нормално кафеави очи.

Проблемите што се појавуваат со хомосексуалноста се социјални.
Ova sade e tvoe mislenje neli, nepotkrepeno so nitu eden medicinski dokaz, tuku samo so perverzniot fakt deka homoseksualnosta ne steti na individuata, ni na opstestvoto?

Toa e prijatele disfunkcionalnost i toa hormonalna, i potrebna e medicinska pomos za da se dovede situacijata vo normala.

Site politicki plasirani informacii deka takvi se ragjaat, i deka stanuvaat svesni okolu 12 godina, deka toa e odnapred genetski predodredeno itn.. itn.. se samo bedni zalazuvanja i beganje od realnosta.

Ete ti primer so dijabetot - bolest koja nasekade od pred 10 ina godini e prifatena kako "situacija" i veke ne ja tretiraat kako bolest, voopsto ne im pomaga na bolnite. Nitu se smeni vbrizguvanjeto na insulin nitu se namali frekvencijata na istoto.

Slicno e i so homoseksualnosta. Politickite izjavi i plateni psihijatri koi kje tvrdat deka toa ne e bolest samo kje odmognat na takvite individui.

Mozebi socioloski navistina kje imaat pozitivno vlijanie, no ne i medicinski. A sto e povazno?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А брат и сестра кои доброволно се решаваат за секс и брак и би сакале да посвојат деца (ради ризик од наследни болештини), зарем би требало да се дискриминирани пред законот?!
Одлична тема!
Отварај!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ај вака:

Има луѓе (девојки или дечки) кои на свои 15-16 години се психо-физички возрасни. Има такви кои на 27 се непресметливи, наивни или тотално неодговорни. Бројката од 18 години е конвенција.

Разликата во возраста, инаку, треба да е реципрочна. Се' што збориме за девојчиња, би требало да важи и за момчиња, нели. Сепак, кога 16-17 годишњак ќе реши 35-годишњакиња, тогаш тоа е фраерлук, мажествено и статусен симбол. Кога тоа е обратно, тогаш е педофилија и гнасно. (...а сите ние муживе на форумов, и тоа како би легнале некоја расна 16-годишњакиња - си го сечам одма ако тоа не е така!)

Дали некој некого ќе купи со кредит за мобилен, со крукче околу населба или со 50 евра, не зависи толку од возраста, колку од идолите и семејното воспитување (активно и пасивно).

Курва (машка или женска) си е курва од малечко.
Психички возрасни на 15?
Не верувам дека има полова дискриминација во законите за педофилија (освен во С.Арабија и слични места) а зошто е перцепцијата поинаква према “педофилките“ не знам.
Истото може да важи и во обратна насока, имено - геронтофилија...

Одлична тема!
Отварај!
Си постои таква тема...:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тие западни земји кои според тебе се нормални, за неколку години ќе воведат брак со животни и предмети... Да ви ебам нормалните свестете се
до кога ќе ви го перат мозокот? Викаш повеќе жени за тебе, но што доколку и ти си хомосексуалец? И сите жени се лезбејки?
Каде тргна светов... Ми се повраќа од тоа да глумиме модерна нација со тие луди идеи.
Ти сериозно мислиш дека е можно сите да станат хомосексуалци??
Како....? Преку кивање? Преку намигнување на лево око?!

G

galaxy

Гостин
Ova sade e tvoe mislenje neli, nepotkrepeno so nitu eden medicinski dokaz, tuku samo so perverzniot fakt deka homoseksualnosta ne steti na individuata, ni na opstestvoto?

Toa e prijatele disfunkcionalnost i toa hormonalna, i potrebna e medicinska pomos za da se dovede situacijata vo normala.

Site politicki plasirani informacii deka takvi se ragjaat, i deka stanuvaat svesni okolu 12 godina, deka toa e odnapred genetski predodredeno itn.. itn.. se samo bedni zalazuvanja i beganje od realnosta.

Ete ti primer so dijabetot - bolest koja nasekade od pred 10 ina godini e prifatena kako "situacija" i veke ne ja tretiraat kako bolest, voopsto ne im pomaga na bolnite. Nitu se smeni vbrizguvanjeto na insulin nitu se namali frekvencijata na istoto.

Slicno e i so homoseksualnosta. Politickite izjavi i plateni psihijatri koi kje tvrdat deka toa ne e bolest samo kje odmognat na takvite individui.

Mozebi socioloski navistina kje imaat pozitivno vlijanie, no ne i medicinski. A sto e povazno?
А ова е само твое мислење, така? :)

Какво и да имаат влијание хормоните, ова влијание го остваруваат за време на ембриолошкиот развиток.
И ако би имало лекови би се фокусирале на тој дел. А на оние што веќе се хомосексуалци, може да им помогне единствено трансплантација на мозок.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Прекрасна анализа Ставрогин.Одлично позна,не ми е гајле се додека не влијае на кој било начин на квалитетот на мојот живот.
А бе девојко...
Прекрасна анализа куќа не крепи.

Камо лајк, камо where can I find you?

Или само Дибек го сакаш?

:(

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Уствари повеќе ме интересираат размислувањата на другите дали сметата дека навистина хомосексуалноста може да биде "излечена" како еден вид аномалија на организмот, или имаат нешто друго на ум.

Пак ќе напоменам не зборувам како се третирани таквите персони во општеството. Едно време и тие што имале чума ги палеле и ги отфрлале, па се искоренила чумата, лепрата и сличните болести.
Види, болест е она што индивидуата го перцепира и чуствува како лошо, болно, мачно....итн, итн.
Споредбите со болести и хомосексуалност, се разидуваат во таа точка. Хомосексуалците нивната состојба не ја доживуваат како страдање, болка, неможност, ограниченост....или било што, кое се припишува на останатите болести. Напротив, тие уживаат во тоа! Тогаш по која логока да ја сметаме за болест? Дали е болест за тебе, ако јас сакам плавуши а ти сакаш црнки?
Своите лични критериуми, не важат кај останатите.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Види, болест е она што индивидуата го перцепира и чуствува како лошо, болно, мачно....итн, итн.
Споредбите со болести и хомосексуалност, се разидуваат во таа точка. Хомосексуалците нивната состојба не ја доживуваат како страдање, болка, неможност, ограниченост....или било што, кое се припишува на останатите болести. Напротив, тие уживаат во тоа! Тогаш по која логока да ја сметаме за болест? Дали е болест за тебе, ако јас сакам плавуши а ти сакаш црнки?
Своите лични критериуми, не важат кај останатите.
Hmm, i na zoofilot mu e ubavo i uziva vo opstenjeto so ovcata.
I na nekrofilot mu e verojatno prekrasno.

No nitu ednoto nitu drugoto ne pretstavuva poim za nesto normalno neli?

Elementarnata logika veli deka za privlecnostite megju polovite se odgovorni hormoni. Ako nivoto na tie hormoni vo organizmot ne e na odredeno nivo, togas se menuva nivnata uloga i funkcija.

Ako mnogu pogolem del od naselenieto se ragja so hormoni cie nivo ovozmozuva privlecnost megju dva sprotivni pola, togas nema potreba da se ima somnez deka nesto so onoj pomal broj ne e vo red.

Licnata percepcija na sto e ubavo a sto loso, isto taka podlezi na ocenka od mnozinstvoto koe ja opkruzuva taa edinka. Ako istoto toa mnozinstvo veli deka taa percepcija ne e kako sto treba, sekogas kje bide validna bez razlika dlai e tocna ili ne, se raboti za mnozinstvo neli.

Imam edne poznanik koj imase semejstvo i 3 deca i na recisi 50 godisna vozrast stana gej i mu se rasturi semejstvoto. Negovite izjavi bea deka i toj samiot ne saka, ama toa e posilno od nego.
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:28 PM ---
А ова е само твое мислење, така? :)

Какво и да имаат влијание хормоните, ова влијание го остваруваат за време на ембриолошкиот развиток.
И ако би имало лекови би се фокусирале на тој дел. А на оние што веќе се хомосексуалци, може да им помогне единствено трансплантација на мозок.
Neka e i taka, neka e seto toa vo embrioloskiot razvitok, sto iskreno mi deluva mnogu nevalidno, povtorno mozeme da kazeme deka stanuva zbor za anomalija, i deka i e potreben medicinski tretman za da bide otstraneta? ili ne?

Kajgana Shop

На врв Bottom