Види, болест е она што индивидуата го перцепира и чуствува како лошо, болно, мачно....итн, итн.
Споредбите со болести и хомосексуалност, се разидуваат во таа точка. Хомосексуалците нивната состојба не ја доживуваат како страдање, болка, неможност, ограниченост....или било што, кое се припишува на останатите болести. Напротив, тие уживаат во тоа! Тогаш по која логока да ја сметаме за болест? Дали е болест за тебе, ако јас сакам плавуши а ти сакаш црнки?
Своите лични критериуми, не важат кај останатите.
Hmm, i na zoofilot mu e ubavo i uziva vo opstenjeto so ovcata.
I na nekrofilot mu e verojatno prekrasno.
No nitu ednoto nitu drugoto ne pretstavuva poim za nesto normalno neli?
Elementarnata logika veli deka za privlecnostite megju polovite se odgovorni hormoni. Ako nivoto na tie hormoni vo organizmot ne e na odredeno nivo, togas se menuva nivnata uloga i funkcija.
Ako mnogu pogolem del od naselenieto se ragja so hormoni cie nivo ovozmozuva privlecnost megju dva sprotivni pola, togas nema potreba da se ima somnez deka nesto so onoj pomal broj ne e vo red.
Licnata percepcija na sto e ubavo a sto loso, isto taka podlezi na ocenka od mnozinstvoto koe ja opkruzuva taa edinka. Ako istoto toa mnozinstvo veli deka taa percepcija ne e kako sto treba, sekogas kje bide validna bez razlika dlai e tocna ili ne, se raboti za mnozinstvo neli.
Imam edne poznanik koj imase semejstvo i 3 deca i na recisi 50 godisna vozrast stana gej i mu se rasturi semejstvoto. Negovite izjavi bea deka i toj samiot ne saka, ama toa e posilno od nego.
--- надополнето: Sep 30, 2011 7:28 PM ---
А ова е само твое мислење, така?
Какво и да имаат влијание хормоните, ова влијание го остваруваат за време на ембриолошкиот развиток.
И ако би имало лекови би се фокусирале на тој дел. А на оние што веќе се хомосексуалци, може да им помогне единствено трансплантација на мозок.
Neka e i taka, neka e seto toa vo embrioloskiot razvitok, sto iskreno mi deluva mnogu nevalidno, povtorno mozeme da kazeme deka stanuva zbor za anomalija, i deka i e potreben medicinski tretman za da bide otstraneta? ili ne?