Омилено!!! Имам акано по други земји само за нив! Се израдував на New Yorker vo Веро9, ама кога видов дека има само отпад од она што го има во, на пример, Австрија, се разочарав.Исто и јас имам 2-3 парчиња од Зара и е сон да се шета по тие продавници и да се купува
Ама за жал кај нас ги нема и Зара и H&M и тако даље а ептен се cool.
Од таму ретко купувам, ама имам неколку фустанчиња купено од Еко - во Елит сеуште немам влезено. Ме нервира што има гужва и некако е мн натрупано, не можам да се снајдам, дур да најдам тоа што ми се свиѓа.....Не купувам брендирана облека. Претежно си купувам од Елит, Еко итн... И кај нас е знак прашање колку е нешто брендирано.
New Yorker секаде е отпад. Чевлите мирисаат на хемикалии, чантите се лити, а облеката развлечена.Во принцип не се замарам. Не носам Версаче, ама не купувам ни од пазари. Во шкаф имам се и сешто, на пример денес комбинација -- штикли Адамс, пантолони Фиори (и тоа на попуст купени!) каиш и маица Мотиви (нова колекција, малце ме боцкаше цената), и наметка од времето на младоста на мајка ми
Што ми е убаво - тоа носам. Бренд или не... сеедно.
--- надополнето: Sep 29, 2011 11:58 PM ---
Омилено!!! Имам акано по други земји само за нив! Се израдував на New Yorker vo Веро9, ама кога видов дека има само отпад од она што го има во, на пример, Австрија, се разочарав.
Не би рекла. Немам купувано чевли и чанти, но имам купувано облека, марами, бижутерија.New Yorker секаде е отпад. Чевлите мирисаат на хемикалии, чантите се лити, а облеката развлечена.
Да погодам што ти е најомилен дел од гардеробата.Не би рекла. Немам купувано чевли и чанти, но имам купувано облека, марами, бижутерија.
Пред 2 години од Будимпешта покрај другото купив марама-шал и до ден денес ја носам. Другите работи, претежно маички, веќе не, но не ни беа скапи па нормално е. Марамата солидно ја платив - 25 евра, и си е квалитетна.
Има опседнати, ама уште повеке има такви што се прават дека се опседнати од брендирана роба. Кај мене на факс имаше едно друштво на такви што само за тоа дискутираа, и изјавуваа дека освен брендирано парче облека и накит не носат ништо друго. Истите тие ги видов на бит пазар пробуваа бижутерија.Знам дека има девојки,посебно девојки опседнати дека морале да купуваат брендирана роба.Демек друго не носеле.Може ќе купат роба,но само ќе ја платат поскапо,а всушност тоа е таа истата роба само со тикета.Денес ретко се наоѓа квалитет.
Јас не сум од тие девојки.Мене што ќе ми се допадне тоа и го купувам.Сум купувала парчиња и од излог што ќе ми се допаднеле.Никогаш не сум гледала каква марка е или што те знам.Што ми добро стои тоа и го носам.Не патам од такви комплекси.
Како погоди од прва, не ми е јасно.... да не си преминал од другава страна, во видовититеДа погодам што ти е најомилен дел од гардеробата.
Природни крзна...
Малку видовитост никогаш не е на одмет...Како погоди од прва, не ми е јасно.... да не си преминал од другава страна, во видовитите
Чевлите и чантите се неквалитетни бидејќи се најчесто дел од некој про-западни еко-проекти и се користи некоја евтина замена за кожа.New Yorker секаде е отпад. Чевлите мирисаат на хемикалии, чантите се лити, а облеката развлечена.
Не видовит само си претпостави човекот по сите твои пишувања.Дека сакаш и крзна.А кој не сака?!Како погоди од прва, не ми е јасно.... да не си преминал од другава страна, во видовитите
Што вака улетуваш како падобранец, не ми е јасноНе видовит само си претпостави човекот по сите твои пишувања.Дека сакаш и крзна.А кој не сака?!
Можеби твоите имаат пари и бараш нешто како викаат "И преку леб погача",но верувај не е се во купувањето на скапа роба.
Има и други нешта што се битни во животот.
Се друго е споредно.