Канал 5 ќе ги пренесува натпреварите од најквалитетните европски натпреварувања!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Вака добар фудбал на Канал 5 оддамна немам гледано *sarcasm*

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Не ми се седеше на 7ми час си викам има фудбал на Канал 5 ќе си гледам, арно ама Канал 5 јако ме заеба.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.752
Поени од реакции
22.972
^ Јас колку што ги разбирам работиве, кога се откупуваат ТВ правата се откупуваат целосно, односно за сите натпревари а не за секој посебно, така да они си имаат право кој сакаат да го емитуваат и нема врска дека се плаќа екстра за емитување на утакмицата во 6 саат или пак за таа на 5+.
Значи нема гратис натпревари туку сите се откупени во пакет за цела сезона.
Друг начин е ако две ТВ куќи од иста држава сакаат да ги откупат правата па едната пренесува само натпревари од вторник, а другата само од среда.

Нека не ве лажат дека не смееле да пренесуваат или незнам што друго. Дебилизам е во прашање на чело со Иван Мирчевски и Зоран Цветановски како уредници на спортската редакција. Баш би сакал да го чујам нивното оправдание бидејќи сигурен сум дека го читаат форумов.:tapp:
И јас мислам дека е така нешто. Не сум сигурен, ама ваљда штом можат да се уклучуваат на секој натпревар кога ќе падне гол, тогаш можат и да пренесуваат било кој натпревар. :unsure:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.775
Поени од реакции
8.037
Имаат фудбалска емисија, а викнале гостин кој не знае што е Ф од фудбал :/

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
Типкиве ама глумат, ко у градинка за приредби кога не спремаа и после вежбавме.
Жаре е Жаре, полн погодок, боље ова него македонскиов квазиекспертизам.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Ретардираноста има ново име, Еден на еден!

Мислев дека никогаш ова нема да го кажам, али имало полошо од Злате и тоа со многу... ВРАТЕТЕ ГО ЗЛАТКО!!!

П.С. И математиките ги утнаа, Туре зема 210К неделно, а не месечно (како што есапеле тие). Ајт заминав да се отрујам.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Дебакл емисија како вовед за ЛШ никогаш сме немале нема ни да имаме добра затоа има ХРТ2/Нова.
А утакмициве што ги одбрале на Канал5+
не ја даваат Наполи - Виљареал ја даваат Отелул Галати - Бенфика
утре не ја даваат Марсеј - Дортмудн ја даваат Шахтјор - АПОЕЛ

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ако треба да бирам подобро Жаре со рибиве него ли Златко да рецитира поезија како топката се движи дури два пати по 45 минути

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Ако треба да бирам подобро Жаре со рибиве него ли Златко да рецитира поезија како топката се движи дури два пати по 45 минути
Нека биди и Жаре, ама емисијава нека биди поврзана со фудбал, нека викнат некој фудбалер, кошаркар, ватерполист. Сите се спремаат да гледаат фудбал и никој не сака да го слуша тој раперот да ни кажува колку ништо не знае за фудбал...

Абе ако јас се прашувам најдобро ќе биди ако пуштат некој порнич пред фудбалов:D

Kajgana Shop

На врв Bottom