Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, можда малку дебилно, пошто повеќе пати е прашано прашањево ама.....

Која е легалната форма за да извадиш документи кога имаш еден предмет неположен?
Јас имам еден предмет неположен а го имам условот од 90% . Сега кога ќе вадам документи, што ќе биде со тој предмет? Каде и како би требало да фигурира? Ќе го имам уопште на уверението за отцени или кај и да е некаде или.....како и да е, ако некој има со ова искуство нека пише.

Мислам дека едноставно нема да го има во листата на положени зашто сепак не ти е положен за да биде меѓу положените така?:)

Мислам дека едноставно нема да го има во листата на положени зашто сепак не ти е положен за да биде меѓу положените така?:)
Во тој случај како ќе знаат дека јас воопшто сум го слушала тој предмет? Ако е за така јас можам три да си извадам, воопшто да не ми ги пишат. Многу ми е несигурна работава со овие 90%.

Во тој случај како ќе знаат дека јас воопшто сум го слушала тој предмет? Ако е за така јас можам три да си извадам, воопшто да не ми ги пишат. Многу ми е несигурна работава со овие 90%.

Јас сум(бев) на ФЕИТ. Таму се знае, прва година имаш 9 предмети, наредните по 10. Стипендија зима тој што е редовен со се, така да се очекува во втора да имаш слушано 10 предмети и барем 9 да ти се положени.
Ако си на економски си се знае и таму за кој смер по колку предмети има за 60 кредити да исполниш во 1ва, колку во 2ра, итн.

Ок е за кредитите, јас сум на медицина и имам по 13 предмети во годината само што не знам како би требало да функционира затоа што имам еден неположен? Како ќе фигурира на документите?
А и како уствари се сметаат? Според кредити или според број на предмети?

Ок е за кредитите, јас сум на медицина и имам по 13 предмети во годината само што не знам како би требало да функционира затоа што имам еден неположен? Како ќе фигурира на документите?
А и како уствари се сметаат? Според кредити или според број на предмети?
(Ќе) Пишува кои документи се потребни за обновување на стипендијата. Во мојот мислам дека и пишуваше али не сум сигурен. Во секој случај различна стипендија зимаме, јас зимам за информатичари, кај мене практично само просекот е потребен, плати вработувања примања... ништо од тоа не бараат...
Е сега листот со положени предмети е еден исти, неможеш тука што да правиш. Они ти го бараат тој лист, а на него си пишува кои се предмети си ги положил, колку кредити си носат и која ти е оценката. Према тоа они си знаат дека ти во втора година треба да имаш 13 предмети, а си положил 12 да речеме. Ќе видат они дека пример анатомија ти фали или имаш еден изборен положено помалце...

Кога точно излегуваат конкурсите за студентските стипендии?
И дали доколку аплицираш за повисоката и не ја добиеш, те префрлаат на пониската стипендија, или ти се губи правото на стипендија за таа година?

И дали доколку аплицираш за повисоката и не ја добиеш, те префрлаат на пониската стипендија, или ти се губи правото на стипендија за таа година?
Октомври, ноември негде, може и покасно.
Лани имаше колеги што поднесоа документи и за двата типа на стипендии зашто никој од МОН не знаеше да им одговори дали ако не влезат за А, автоматски ги префрлуваат во Б.
Најубаво иди распрашај се во МОН, би требало да е средено тоа прашање веќе, зашто втора година е како има два типа на стипендии.

Туку... кои документи се потребни за да се продолжи стипендија? Освен уверение за положени испити и тоа за редовен студент, треба пак тоа од УЈП?

Лани имаше колеги што поднесоа документи и за двата типа на стипендии зашто никој од МОН не знаеше да им одговори дали ако не влезат за А, автоматски ги префрлуваат во Б.
Најубаво иди распрашај се во МОН, би требало да е средено тоа прашање веќе, зашто втора година е како има два типа на стипендии.

Туку... кои документи се потребни за да се продолжи стипендија? Освен уверение за положени испити и тоа за редовен студент, треба пак тоа од УЈП?
уверение , индекс лична карта, тоа

А знаеш кога треба да се подаде документи за продолжување на стипендијата?

Дали годинава ќе има стипендии за студенти на информатика и кога ќе бидат објавени конкурсите?

Шо сторија со кредитите бре...

КРАЈНООО ..абе..НАЈКРАЈНО време е да ги доисплатат.....стварно ова нема никаква смисла повеќе !
Ич не фер испаднаа !!!

Минатата година сите што поднесоа документи за двата типа на стипендија не добија. Значи со такви работи нема експериментирање.

Инаку во договорот стои дека стипендиите треба да се продолжат до крајот на ноември.

Минатата година сите што поднесоа документи за двата типа на стипендија не добија. Значи со такви работи нема експериментирање.

Инаку во договорот стои дека стипендиите треба да се продолжат до крајот на ноември.
Прашањето ми е ако конкурирам за повисоката и не ја добијам, дали они ме ставаат во избор за пониската.
За двете сигурно нема да аплицирам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom