Хорор филмови

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ете сум го заборавил и Пила да го ставам во листата. Иначе The Ring не е до толку лош филм. Сигурно е дека оригиналот јапонскиот е подобар od америчкиот.
--- надополнето: Sep 23, 2011 10:54 AM ---
А иначе го гледал некој Белата кочија? (постар психолошки хорор)
Може да оставиш линк од имдб за кочијата? Може да , може не ама и да не ми е гледан ме заинтригира имево :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Може да оставиш линк од имдб за кочијата? Може да , може не ама и да не ми е гледан ме заинтригира имево :)
Тие што се малку постаро годиште може да го гледале, филмов е забранет за прикажување уште пред 15-20 години. (мислам дека починал некој во кино додека го гледал, и поради таа причина)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тие што се малку постаро годиште може да го гледале, филмов е забранет за прикажување уште пред 15-20 години. (мислам дека починал некој во кино додека го гледал, и поради таа причина)
Имало дури и тема на форумов за него :)
http://forum.kajgana.com/threads/Тhe-white-carriage.26254/

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
ако ти така мислиш за овај филм дека заслужува тема , ако 1 до10 хорори си изгледал и си мислиш дека само тој заслужува ... Јас мислам дека и другите 10тина хорори заслужувааат тема , и сеа да отвораме за секој филм тема тогаш форумов нема да е то шо беше :icon_mrgr:.

Иначе најјезиви филмови ми се The Grudge , Shutter 2004 , The Ring.. поточно кажано азискиве филмови
Има филмови стварно многу добри, но ако се отвара тема за секој од нив кај ни е крајот, така мислат модераторите не ја.Колку повеќе теми толку поголема дискусија.Друго е кога ќе се отвори тема еве за пример Егзоцирстот тука ќе се одвива поголема дискусија која што е наменета само за филмот, додека во темата Хорор-Филмови ќе се дискутира за сите, ќе напишеш нешто за Егзорцистот и толку нема дискусија, може ќе те цитира некој а може и никој.Не ме сфаќајте погрешно, ако грешам поправајте:ROFLMAO:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.549
иначе од филмот саундтракот е у пм морничав, страв ме фаќаше иако немаше ништо на филмот
Не е баш дека немало ништо, него ти не приметуваш ништо. Фридкин за позадински звучни ефекти користел звуци кои според психијатри ли, научници ли, не знам, предизвикуваат чувство на паничен страв. Ваљда некакви архетипови у потсвеста на секој човек, кои иницираат таква состојба.
Имено тоа да ти биле звукот на рој пчели и колење свињи. Ете, тоа е убацено (релативно неприметно) у некои сцени, кои ако ги глеаш без звук немаат ни приближно таков ефект.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
значи освен spider walk, нема ништо друго во филмот, ???

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Ги сваќам модернаторите потполно.И има логика да не се отвараат теми за филмови.
Но Егзоцирстот е класика и неофицијално прогласен за кралот на хорорите.Јести би се водела многу поквалитетна дискусија во посебна теме но што е тука е.Ке се снаоѓаме вака.:)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ете сум го заборавил и Пила да го ставам во листата. Иначе The Ring не е до толку лош филм. Сигурно е дека оригиналот јапонскиот е подобар od америчкиот.
--- надополнето: Sep 23, 2011 10:54 AM ---
А иначе го гледал некој Белата кочија? (постар психолошки хорор)
Може ли да се симне филмов од некаде?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ги сваќам модернаторите потполно.И има логика да не се отвараат теми за филмови.
Но Егзоцирстот е класика и неофицијално прогласен за кралот на хорорите.Јести би се водела многу поквалитетна дискусија во посебна теме но што е тука е.Ке се снаоѓаме вака.:)
Чек... Не беше Psycho, д бест евр ?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може ли да се симне филмов од некаде?
Нема никакви податоци за него на нет а чудно, комшијава што е до мене со куќата имаше видеотека порано, го прашав за филмов и ми рече дека постоел ама го забраниле и го уништиле, слушнал и тој за него.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Чек... Не беше Psycho, д бест евр ?
Па овие хорор филмаџиите Егзоцирст го сметаат за крал.Али сепак се работи за различно мислење, но повеќето се согласни за Егзоцирст од 1973(тиња се другите т.е. не е тоа што може да бидат)

O

Oppenheimer

Гостин
Нема никакви податоци за него на нет а чудно, комшијава што е до мене со куќата имаше видеотека порано, го прашав за филмов и ми рече дека постоел ама го забраниле и го уништиле, слушнал и тој за него.
I call shenanigans... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom